Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

"Палфингер" разкрива нови 100 работни места

Вторник, 21 Юни 2011г. 18:35ч.

Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и заместник-кметът на общината Пенчо Пенев присъстваха на общото годишно събрание на служителите и работниците в „Палфингер” Тенево по покана на ръководството на фирмата. Управителят Андреас Щраух представи обща информация за австрийската фирма, продуктите и услугите, които тя предоставя в своята мрежа в 125 страни на пет континента.  Управителят на завода в Тенево запозна присъстващите с резултатите от работата през изминалата 2010 година и първата половина на 2011 година и предприетите мерки за преодоляване на кризата. Той акцентира, че през този период е достигната максималната граница на капацитета на завода от производство на 130 000 цилиндъра годишно. На база изключителната надеждност и високо качество на цилиндрите, след направени редица анализи и предоставена информация, Управителният съвет на „Палфингер” подкрепя проект за разширяване на производството на завода в с. Тенево.

Продължение...

 
 

Приз от УНИЦЕФ за Община Тунджа

Четвъртък, 16 Юни 2011г. 12:21ч.

tundja-unicefКметът на община „Тунджа" Георги Георгиев получи приз и сертификат на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето".
Община „Тунджа" предприе необходимите процедури и действия за включване в Инициативата „Община - приятел на детето", която се реализира от УНИЦЕФ България в партньорство с Държавна агенция за закрила на детето, Асоциация „Родители" и Национално сдружение на общините в Република България. Отчетени са приносът, целенасочените усилия и иновативният подход на община „Тунджа" в развитието и утвърждаването на образователната инфраструктура в малки населени места от селски тип с гарантиран равен достъп до целодневна организация на образователния процес. Отбелязан е фактът, че към днешна дата „Тунджа" е единствената община, създала условия за безплатно обедно хранене за всички ученици в рамките на училищната мрежа.
Гости на церемонията в Кукления театър бяха заместник – председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов и Диана Вакарелска – Програмен директор на УНИЦЕФ България.

Продължение...

 
 

Станчо Ставрев модератор на дискусия в столицата

Четвъртък, 16 Юни 2011г. 10:02ч.

Заместник-кметът на община „Тунджа” Станчо Ставрев участва в днешната сесия на Съвета на Децата към Държавната агенция за закрила на детето, която се провежда в столицата, информираха от Община Тунджа. В рамките на срещата УНИЦЕФ подготвя панел за насърчаване на детското участие на общинско ниво. Целта е изработването на механизми за детско участие в процеса на вземане на решения на местно ниво. Заместник-кметът Ставрев ще бъде модератор на дискусията „За нас, децата, е важно да…”, която има за цел да идентифицира основните проблеми и теми според децата. В рамките на панела ще бъде представена и Работилница „Модел за детско участие”. В нея ще бъде изготвен модел на местни детски съвети въз основа на изградената от УНИЦЕФ концепция с активното участие на Съвета на Децата и препоръки към Държавната агенция за закрила на детето, УНИЦЕФ и „Община – приятел на детето”.
 
 

Бал на осмокласниците в община Тунджа

Сряда, 15 Юни 2011г. 17:58ч.

В комплекс „Екатерина” се проведе традиционният бал на осмокласниците от община „Тунджа” – випуск 2010-2011 г. Организатори бяха община „Тунджа”, Общинският център за извънкласна и извънучилищна дейност „Тунджа” и Сдружението на директорите на учебните заведения в общината. Празникът на осмокласниците споделиха кметът на общината Георги Георгиев, заместник-кметът Станчо Ставрев, Елена Атанасова – директор „Мониторинг и оценка” на УНИЦЕФ – България, Люба Батембергска – координатор на инициативата „Община – приятел на детето” на УНИЦЕФ – България, Стойко Стойков – началник-отдел ”Инспектиране” към РИО – Ямбол, общинските съветници Таня Белчева, Маринка Василева и Иван Йоргов, председателят на Сдружението на директорите на учебните заведения в община Марина Николова, председателят на Общински младежки съвет „Тунджа” Йордан Колев.

Продължение...

 
 

Мутафов тръгва с националите (15-16г.) за Унгария

Сряда, 15 Юни 2011г. 07:02ч.

Катин Асенов, състезател в категория 52 кг от боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа”, ще вземе участие в Европейското първенство по бокс за 15 – 16 годишни в град Кестинхей, Унгария. Под ръководството на треньора на БК  „Априлец” и на националния отбор за ученици Димитър Мутафов, младите боксьори заминават за Унгария, където ще тренират от днес до началото на шампионата. Европейското първенство ще се проведе през периода 26 юни – 3 юли. След завръщането от Унгария, треньорът Димитър Мутафов започва подготовката на своите състезателите Даниел Асенов – кат. 43 кг., Хасан Неджебов – 62 кг. и Стоян Иванов – кат. 72 кг. за участието им в Европейското първенство за средношколци 13 – 14 годишни, което ще се проведе в град Грозни, Русия от 10 до 17 юли 2011 година.

 
 

Страница 317 от 336

abc-02-18