Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Община Тунджа отбелязва Деня на Ботев

Сряда, 01 Юни 2011г. 12:14ч.

По утвърдила се вече традиция, на 1 юни в селата Генерал Инзово и Ботево тържествено ще бъде отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, напомнят от Община Тунджа. В Генерал Инзово в 21.00 ч. на площада пред паметника на загиналите във войните генералинзовци ще се проведе тържествена заря-проверка и ще бъдат положени венци и цветя. Празничната програма в Ботево ще започне в 19.30 ч. с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните от с. Ботево, издигнат в местността „Саръкъс”. От 20.30 ч. на площада пред читалището ще бъде изнесен концерт от фолклорен ансамбъл „Тунджа” към община „Тунджа”, а от 21.30 ч. започва тържествената заря-проверка. Във всички 44 села на община „Тунджа” на 2 юни в 12.00 ч. в продължение на 3 минути сирените ще оповестят отдаването на всенародна почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата. Приканваме всички граждани и гости на общината и пътните превозни средства, при подаване на сигнала да преустановят движението си и да останат на място. Първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна е даден на 2 юни 1948 г. точно в 12 часа. За първи път Денят на Ботев е отбелязан през 1884 г. в градовете Враца и Пловдив. Официално се чества от 1901 г., когато на тържествата на връх Вола във Врачанския Балкан присъстват живи ботеви четници.

 
 

Празник в Дневния център в Калчево

Сряда, 01 Юни 2011г. 12:03ч.

Eкипът на Дневния център за пълнолетни лица и Народно читалище „Светлина-1929” в тунджанското село Калчево организираха съвместно вълнуващ празник по случай Първи юни – Международния ден на детето. Проявите преминаха под надслов „Баба, дядо и внуче”. Възрастните хора зарадваха децата с плодове, с вкусни домашни десерти, с песни и увлекателни истории от своето детство. Малките жители на село Калчево поздравиха ползвателите на социалната услуга с богата музикална и литературна програма. С всеобщ ентусиазъм двете поколения рисуваха, пяха и танцуваха. За победителите във всички игри бяха подготвени изненади и весели награди. Тържеството завърши с пожелания към децата за много здраве и щастливо детство. Проектът „Дневен център за пълнолетни лица „18+” – алтернатива за преодоляване на социалната изолация в малките населени места” е финансиран по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Социални услуги за социално включване” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Продължение...

 
 

Важни социални въпроси гласува съветът в Тунджа

Петък, 27 Май 2011г. 16:41ч.

Три важни за гражданите на община „Тунджа” решения прие днес Общински съвет „Тунджа”. По предложение на кмета на общината Георги Георгиев, бяха увеличени делегираните от държавата социални дейности, които общината ще предоставя през 2012 година. Съветът даде съгласието си, считано от 01.03.2012 г. в с. Калчево да се разкрие Център за социална рехабилитация и интеграция след приключване на сега действащият проект „Дневен център за пълнолетни лица 18+ - алтернатива за преодоляване на социалната изолация в малките населени места”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Капацитетът на новият Център ще бъде за 30 ползватели – възрастни лица в неравностойно социално положение, а персоналът ще е от 6 щатни длъжности, които освен ръководител, включва социален работник, медицинска сестра, рехабилитатор, специалист терапевтични дейност и логопед.

Продължение...

 
 

Поредни успехи за братя Чиликови

Сряда, 25 Май 2011г. 20:10ч.

В навечерието на 24  май в италианската столица се проведе поредният  клавирен конкурс Aldo Ciccolini. Единственият представител на България в конкурса в Рим бе 14-годишният Таньо Динков Чиликов, ученик в ОУ ”Св. Паисий Хилендарски”, с. Роза, община Тунджа, с музикален педагог Донка Стоянова. В неговата възрастова група А се състезаваха 11 участници. За разлика от другите групи, в тази Таньо бе единственият чужденец. За младия пианист, победител в много международни конкурси у нас, това бе първото участие в чужбина. При изключително силна конкуренция, след представянето, Международното жури връчи една втора, две трети и три четвърти награди. Таньо успешно представи себе си и България като спечели престижното четвърто място. В същото време на четвъртия национален конкурс за клавирни творби от български композитори ”Бъдещето на България”, провел се в град Бургас, неговият брат Росен Динков Чиликов, от същото училище, завоюва специалната награда на журито. Училището в село Роза и цялата община Тунджа се гордеят със своите златни момчета.

 
 

Общински съвет Тунджа заседава в петък

Сряда, 25 Май 2011г. 11:05ч.

Допълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2011 година, разкриване на социална услуга „Дневен център за социална рехабилитация и интеграция в с. Калчево и на услугите личен и социален асистент на територията на общината. Това са някои от най-важните теми на обсъждане в предстоящото LI редовно заседание на Общински съвет Тунджа. Съветниците ще обсъждат и  продажба на общински недвижими имоти, предстои да се гласува и отчетът за дейността на МКБППМН за 2010г, съгласуване на ПУП - парцеларен план за трасе към фотоволтаични инсталации в Победа и Безмер, одобряване на проекти за ПУП – парцеларни планове за съоръжения на техническата инфраструктура. Съветът трябва да се произнесе по допълнение на културния календар на общината с включване на деня 17 май като Ден за поклонение пред жертвите, насилствено загинали в периода 1396-1913 г. и обявяване на дата 17 май за Ден на поклонение и почит пред жертвите от клането в с. Бояджик. 15 точки са включени в предварителния дневен ред на заседанието, 13 от тях са внесени за разглеждане от кмета на община Тунджа Георги Георгиев. Сесията е насрочена за 10.00 часа на 27 май.

 
 

Страница 344 от 360