Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Аутобанът: Стара Загора - Ямбол тръгва през юни 2012

Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 18:16ч.

Отсечката от Стара Загора до Ямбол по трасето на автомагистрала „Тракия” може да бъде завършена до началото на лятото на 2012 година. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев след поредната нспекция на строителните дейности.

Продължение...

 
 

В Тунджа събират документи от социални асистенти

Сряда, 03 Ноември 2010г. 09:42ч.

През октомври в страната започна изпълнението на проект „Подкрепа за достоен живот”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Целта на проекта е в национален мащаб да се приложи нов подход за предоставяне на услуги в семейна среда чрез въвеждане на принципа „индивидуален бюджет за личен асистент". Изпълнител на национално ниво ще бъде дирекция „Анализ, административно и информационно обслужване" на АСП, а на общинско ниво - управленски екипи от представители на общинските власти. Партньори ще бъдат 262 общини в страната.

Продължение...

 
 

Строителната програма в Тунджа разширява обхват

Вторник, 02 Ноември 2010г. 17:32ч.


Успешно продължава изпълнението на строителната програма на община Тунджа за 2010 година, съобщават от общинската аминистрация. През тази седмица общината ще внесе в Управляващия орган по Оперативна програма „Регионално развитие” проект „Предпазване от наводнения на селата Окоп и Кукорево”. Проектът е на стойност близо 1 милион лева с ДДС.

Продължение...

 
 

В Тунджа чакат предложения за Бюджет`2011

Вторник, 02 Ноември 2010г. 09:57ч.

tundja-zima-sgradaВъв връзка със съставяне на проектобюджет за 2011 г. и в изпълнение на утвърдения бюджетен календар за 2011 г., със заповед на кмета на община Тунджа Георги Георгиев е открита бюджетна процедура за набиране на предложения от гражданите, институциите, НПО и бизнеса по съставянето на бюджета на общината за 2011 година.

Продължение...

 
 

Проверяват речните русла в областта

Вторник, 26 Октомври 2010г. 15:50ч.

Проверка на проводимостта на речните русла извън урбанизираните територии в област Ямбол предстои през месец ноември, съобщават от Областната администрация. Във връзка с проверката и задълженията на областния управител за поддръжка на водните ресурси извън населените места, е поискана информация от „Напоителни системи” ЕАД – Ямбол за състоянието на водните обекти и проблемните участъци на корекциите на реките, стопанисвани от дружеството.

Продължение...

 
 

Страница 370 от 371