Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

40 проекта в рестарта на платформата "С Тунджа в сърцето"

Понеделник, 02 Юли 2018г. 16:35ч.

tundja-sgrada-1Общо 40 проектни предложения на читалища, кметства, училища и неправителствени организации от населените места на община „Тунджа“ бяха представени в рамките на конкурса за обществени инициативи „Заедно с община Тунджа“ в рестарта на платформата „С Тунджа в сърцето“. В първия етап бяха сключени 20 споразумения на обща стойност 55 424,56 лв., а проектите бяха реализирани в следните населени места - Завой, Скалица, Козарево, Ботево, Миладиновци, Челник, Ханово, Голям манастир, Генерал Инзово, Калчево, Веселиново, Дражево, Коневец, Овчи кладенец и Генерал Тошево.

Продължение...

 
 

Шест милиона в инфраструктурен проект в Община Тунджа

Вторник, 26 Юни 2018г. 12:12ч.

roza-10Община Тунджа ще получи финансиране за нов инфраструктурен проект по Програмата за развитие на селските райони. Заповедта за одобрение на проекта вече е факт. Това е проектът „Подобряване водоснабдителната инфраструктура в селата Ботево, Роза и Безмер по Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020г. Общият размер на финансовата помощ е 5 828 930,75 лв. без ДДС.

Продължение...

 
 

Общоселски събор "Под сянката на трите дъба"

Понеделник, 25 Юни 2018г. 08:22ч.

konevecПърви общоселски събор „Под сянката на трите дъба“ се проведе в село Коневец, община „Тунджа“. На празника присъстваха народният предсатвител Николйа Пенев, Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Ели Василева, заместник-кмет, Георги Петров Георгиев, председател на Общински съвет „Тунджа“, Иван Георгиев, почетен гражданин на общината за 2018 година и заместник-председател на ОбС, общински съветници и кметове на населени места.

Продължение...

 
 

В Генерал Инзово с магията на фолклора

Понеделник, 25 Юни 2018г. 08:16ч.

fest-inzovoВ парка на село Генерал Инзово 28 села от община „Тунджа“ представиха богатството на своите самобитни и характерни традиции. Колоритът на багри и шевици, красотата на българската народна песен и на безкрайните вити хора, многообразието на характерни за селата традиционни ястия превърнаха празника в най-вълнуващата и зрелищна презентация на общината и на региона. Проявата провокира интереса на много гости от страната, включително и чрез заявки за участие на организирани групи от други общини.

Продължение...

 
 

Изнесени приемни дни на Кмета на Община Тунджа

Сряда, 20 Юни 2018г. 10:24ч.

tundja-brifing-07-03Приемните дни на кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев се утвърдиха като ефективен начин на диалог между жителите и местната власт. Те дават възможност на хората лично да поставят своите проблеми, въпроси и предложения, да бъде чуто тяхното мнение за работата на общината и проблемите на тяхното населено място.

Продължение...

 
 

Страница 4 от 306

abc-02-18