Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Престижна номинация за Община Тунджа

Понеделник, 21 Май 2018г. 15:12ч.

sgrada-liato-3Община „Тунджа“ е номинирана за наградата „Златната ябълка“ на Национална мрежа на децата. Наградата се връчва на хора и организации, които имат принос за правата и благосъстоянието на децата в България. Номинацията е направена от Сдружение „Дете и пространство“. В нея се казва: „В Община Тунджа е интегриран по един великолепен начин семейно ориентираният подход за грижа към децата.

Продължение...

 
 

Благотворителна кампания "Тунджа може"

Понеделник, 21 Май 2018г. 14:25ч.

mladej4etaMладите хора в Общинска администрация „Тунджа“ обявиха старт на благотворителната кампания „Тунджа може“. Целта на кампанията е набиране на пластмасови капачки за рециклиране. Със средствата, получени след предаването им за преработка, ще бъдат закупени нови мобилни ЕКГ апарати за спешните центрове в селата Скалица и Тенево.

Продължение...

 
 

Връчват наградите на Общината за 24 май във вторник

Понеделник, 21 Май 2018г. 11:29ч.

sgrada-liato-3На 22 май от 14.00 часа в залата на Държавен куклен театър „Георги Митев“ ще се проведе тържествената церемония по връчване наградите на изявени просветни и културни деятели от Община „Тунджа“ по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Продължение...

 
 

В памет на героите от Бояджишкия бунт

Понеделник, 21 Май 2018г. 11:23ч.

boiajik-buntНавършиха се 142 години от бунта в село Бояджик, в който под ятагана на поробителите загиват близо 200 жители на селото – мъже, жени, деца и свещеници. Бояджишкият бунт е едно от най-драматичните събития в българската история. И тази година, на 17 май, да отдадат почит към паметта на загиналите, цветя и венци пред паметника „Априлец” поднесоха Георги Георгиев - кмет на община „Тунджа”, заместник-кметовете на общината Станчо Ставрев, Ели Василева и Георги Чалъков, кметът на село Бояджик Елена Маджарова,

Продължение...

 
 

Събор на потомците на тракийските бежанци

Петък, 18 Май 2018г. 11:16ч.

sabor-bakadvikaXIV-тият Национален тракийски християнски събор „Спасовден“ се проведе в местността Бакаджиците. Съборът, организиран от Дружество „Тракия“ - гр. Ямбол, със съдействието на община „Тунджа“ и община Ямбол, отново събра стотици участници и гости. На празника присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Георги Петров Георгиев, заместник-областният управител Христо Колев, заместник-кметовете на община „Тунджа“ Станчо Ставрев и Георги Чалъков, заместник-кметът на община Ямбол Илиана Бицова, Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества в България и Михаил Вълов, председател на дружество „Тракия“ Ямбол.

Продължение...

 
 

Страница 4 от 301

abc-02-18