Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Слово на кмета Георги Георгиев за Деня на Община Тунджа

Понеделник, 22 Април 2019г. 14:39ч.

g-georgiev-kmet-tundja-2Уважаеми жители и гости, приятели, Добре дошли на Празника  на община „Тунджа”! За мен е чест да отбележим заедно този специален за нас ден! За тези вече над 30 години от своето създаване, „Тунджа“ се превърна в нещо повече от административна единица. С много усилия, със силата на приемствеността, с любовта ни към наследените традиции и към нашата плодородна земя, ние изградихме общност. И безспорно, в основата на всичките ни успехи стои това уникално единство- на хора, земя и традиции.

Продължение...

 
 

Президентът Радев гостува на Община Тунджа

Понеделник, 22 Април 2019г. 08:19ч.

prezident.radevПрезидентът Румен Радев пристига за тържественото отбелязване на Деня на Община Тунджа. В 10.00 президентът Радев ще бъде приет от кмета на Община Тунджа Георги Георгиев, веднага след това ще се включи в тържественото откриване на Деня на Общината, за да отправи своето приветствие към тунджанци.

Продължение...

 
 

"Тунджански литературни дни '2019"

Събота, 20 Април 2019г. 08:33ч.

lit-dni-19Тунджанските литературни дни отново се превърнаха в основното и най-значимо културно събитие през април в селищата от Община Тунджа. Инициативата се организира за 13-поредна година от Община „Тунджа“, издателство „Захарий Стоянов“ и Дружеството на писателите в Ямбол, посветени на 22 април – Деня на община Тунджа и Международния ден на земята.

Продължение...

 
 

Вълнуващо начало на Тунджанските литературни дни

Сряда, 17 Април 2019г. 19:07ч.

lit-ovciМузикално-поетичен спектакъл с поезията на Иванка Тонева и Илко Капелев се проведе в село Овчи кладенец, община „Тунджа“. Той постави вълнуващо начало на Тунджанските литературни дни, част от проявите, посветени на Деня на община „Тунджа” – 22 април. През годините, по традиция, селото многократно е домакин на подобни събития, но тази среща успя да разчупи утвърдените формати на провежданите литературни вечери.

Продължение...

 
 

Стипендии за талантливите деца на Община Тунджа

Сряда, 17 Април 2019г. 18:53ч.

step-pendiiЗа пореден път в навечерието на своя празник община „Тунджа” удостои със стипендии и еднократно финансово стимулиране ученици и студенти, постигнали високи резултати в образованието, културата и спорта. „Връчването на днешните стипендии и еднократно финансово стимулиране са поредното доказателство, че в нашата община растат отговорни и умни млади хора, които се стремят към по-високо образование и вярвам, че знанията, които те усвояват ще се върнат стократно на общината, на България“,

Продължение...

 
 

Страница 4 от 339