Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

VIII Младежки фестивал в Община Тунджа

Понеделник, 03 Септември 2018г. 19:48ч.

tj-festifalНад 400 участници и гости от 18 населени места на Община „Тунджа“ събра село Безмер по повод Осмия младежки фестивал „Тунджа - творчество и иновации“ 2018. Фестивалът се организира от Община “Тунджа”, кметство село Безмер и Народно читалище ”Светлина” Безмер, с финансовата подкрепа на Министерството на културата. За поредна година в организацията и провеждането на проявата се включиха Авиобаза Безмер, Областен съвет на Български червен кръст, Общински център за изкуство и извънучилищни дейности „Тунджа”, кметства, читалища и учебни заведения от общината.

Продължение...

 
 

На Шести септември в село Победа

Понеделник, 03 Септември 2018г. 13:57ч.

01pobedaДенят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия ще бъде тържествено отбелязан по традиция и в тунджанското село Победа. Празникът ще започне в 10.30 часа с поднасяне на цветя на паметника на загиналите във войните жители на селото. В 11.00 е началото на концерт под надслов „Всички българи заедно“, в който ще вземат участие колективни и индивидуални изпълнители от селищата в региона.

Продължение...

 
 

Международен младежки фестивал в Община Тунджа

Петък, 31 Август 2018г. 07:51ч.

mladejki-festtВ село Безмер ще се проведе VІII-ят Международен младежки фестивал „Тунджа- творчеството и иновации“. Началото е в 15.00 часа в събота, първи септември. Фестивалът се организира от община „Тунджа”, кметство село Безмер и Народно читалище „Светлина-1928” – Безмер, с подкрепата на Министерство на културата. В програмата са включени спортни игри със състезателен характер - пейнтбол, стрийтбол, дърпане на въже, стрелба с лък и други.

Продължение...

 
 

Певиците от Межда с първа награда в Бузовград

Сряда, 29 Август 2018г. 15:06ч.

z-mevdenciНов успех завоюваха самодейците от Община Тунджа. Певческата група при Народно читалище "Зора - 1928" от село Межда взе участие в 4-тия Традиционен Фолклорен Фестивал „Бузовград – 2018“. За прекрасното си изпълнение групата беше отличена от компетентното жури с първа награда. Информацията е на читалищния секретар Ваня Атанасова.
 
 

Наша делегация посети Болград

Сряда, 29 Август 2018г. 08:24ч.

v-bolgradДелегация от община „Тунджа”, водена от секретаря на общината Андон Кръстев, беше на посещение в побратимения град Болград в Украйна. 24 август е ден, в който жителите на града отбелязват независимостта на Украйна, а на 25 август празнуват създаването на Болград преди 197 години. През двата дни програмата включваше разнообразни мероприятия и срещи. Жителите на града, представителите на градска управа и гостите положиха цветя на паметника на основателя на града Иван Никитич Инзов.

Продължение...

 
 

Страница 4 от 313

abc-02-18