Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Солидни данъчни постъпления в Община Тунджа

Понеделник, 27 Ноември 2017г. 16:19ч.

danaci-tjБлизо 30 хиляди лева постъпиха в Отдел "Местни данъци и такси" в Община Тунджа през последната седмица, става ясно от справката на приходните звена. Една трета от тях са от такса битови отпадъци (10 200 лева), 6400 лева са постъпленията от данъка върху превозните средства, 6800 от данък върху придобиване на имущество, а 5500 лева – от данък недвижими имоти. 2 114 500 лева е общата сума от събраните местни данъци и такси в общината от началото на януари до 23 ноември.

Продължение...

 
 

Благотворителният бал на Община Тунджа е на 14 декември

Понеделник, 27 Ноември 2017г. 11:36ч.

bal-horaДесетият юбилеен Коледен благотворителен бал на Община Тунджа ще се проведе на 14 декември, съобщи кметът на Общината Георги Георгиев по време на традиционния за понеделник брифинг с представители на регионалните медии. Вече са готови поканите за благотворителното събитие, които ще се разпространяват сред представители на бизнеса и обществено-политическия живот в региона.

Продължение...

 
 

Международна среща по Програма "Еразъм"

Сряда, 22 Ноември 2017г. 16:07ч.

tundzha-transnacОбщина „Тунджа“ беше домакин на първата транснационална среща по Проект „Open your minds through games“ („Да отворим умовете си чрез игри“) по Програма „Еразъм+” на Европейския съюз, Ключова дейност 2: „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“. Проектът стартира изпълнението на дейностите си от 1 септември 2017г. в детска градина „Изворче“, с. Кабиле, която е партньор на образователни институции от 6 други държави – Република Франция, Република Турция, Република Естония, Република Италия, Република Португалия и Република Гърция.

Продължение...

 
 

Веселиново спечели общинския кръг на лекоатлетическите игри

Понеделник, 20 Ноември 2017г. 10:51ч.

lek.atlЛекоатлетите от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Веселиново са комплексни победители в общинския етап на ученическите игри в Община Тунджа, който се проведе на Градския стадион в Ямбол. Отборът на Веселиново спечели и при момичетата и при момчетата във възрастова група V – VII клас. Втори при момчетата е отборът на Основното училище в Кукорево, Бояджик е на второ място при момичетата.

Продължение...

 
 

"Знаци" на Радостина Колева в столичната галерия "Арт 36"

Петък, 17 Ноември 2017г. 16:14ч.

art-36Ямболската художничка Радостина Колева открива юбилейна изложба, наречена „Знаци“, в средата на следващата седмица в столичната галерия „Арт 36“. В експозицията ще бъдат представени 29 творби – графика, текстилни пана и живописни платна. Юбилейната изложба беше показана за първи път в цялостен вид в галерия „Кирил Кръстев“ в Ямбол през юни тази година.

Продължение...

 
 

Страница 4 от 285