Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Определиха призьорите в турнира по футбол за ученици

Вторник, 13 Ноември 2018г. 15:57ч.

foutbalsiti1На девети ноември на стадиона в село Роза се проведе общинското ученическо първенство по футбол - състезание от първия етап на Националния спортен календар на МОН за ученици. Прекрасното време и отличната организация, създадена от домакините от Роза, дадоха възможност на футболистите да покажат максимално своите умения и способности в този спорт.

Продължение...

 
 

Двоен празник в село Гълъбинци

Вторник, 13 Ноември 2018г. 08:34ч.

galabinci-530Гълъбинци отбеляза 530 години от създаването на селото и 90-годишнина на местното читалище „П. Р. Славейков-1928”. Празникът събра много жители и потомци от селото на непринудено туржество. Сред гостите бяха кметът на Община Тунджа Георги Георгиев, зместник-кметът Станчо Ставрев и секретарят на общината Андон Кръстев. Приветствие към всички отправи кметът на селото Радостина Тодорова, която припомни имената на личностите, оставили ярка следа във вековната летопис на Гълъбинци.

Продължение...

 
 

На Архангеловден в село Челник

Петък, 09 Ноември 2018г. 08:01ч.

chellnicTрадиционният празник на село Челник събра много жители и гости на населеното място навръх Архангеловден. В православния храм „Свети Архангел Михаил“ беше отслужена празнична литургия. По-късно в местното читалище „Зора“ бе открита етнографска сбирка, създадена в рамките на платформата „С Тунджа в сърцето”. Сбирката е обща инициатива на кметството, читалището и цялата местна общност. Всички експонати в сбирката са дарение от жители на селото.

Продължение...

 
 

Тенево: Родолюбие и патриотизъм

Четвъртък, 01 Ноември 2018г. 13:38ч.

TTenevouЗа Деня на народните будители, вградили своя талант и дело за България и българското, НЧ „Просвета 1910“, с. Тенево организира празник заедно с децата от ДГ „Кольо Тенев“, разказва секретарят на местното читалище Нели Ройдева. За Деня на силните Българи и на нашата България, през стиховете и песните се върнахме към делото на съзидателите и пазителите на нашата духовна традиция, запазила чисто българското самосъзнание.

Продължение...

 
 

Най-малките от Ботево в Седмицата на четенето

Вторник, 30 Октомври 2018г. 15:40ч.

a-komiksitiПо повод Националната седмица на четенето и с цел насърчаване на четенето и повишаване на грамотността, Народно читалище „Хр. Ботев-1928”, село Ботево, организира с малките жители на селото рисуване на комикси по любима приказка, както и четене на любими приказки. Гости на читалището бяха учениците от първи до четвърти клас от ОУ „Христо Ботев”. Те разгледаха библиотеката и почерпиха вдъхновение от подредените в нея комикси и детски книжки.

Продължение...

 
 

Страница 4 от 321

abc-02-18