Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Храмов празник в Козарево

Неделя, 26 Август 2018г. 08:47ч.

z-kozzarevoС камбанен звън и празничен водосвет, отслужен от архимандрит Димитрий, започна храмовият празник в село Козарево на 25 август. Приветствено слово към жителите и гостите на селото поднесе Георги Чалъков, заместник-кмет на община „Тунджа". Той сподели, че с всяко идване е приятно изненадан, защото всеки път вижда по една реализирана идея, свързана с благоустрояването на селото.

Продължение...

 
 

Награди за талашманлийци от Петрова нива

Петък, 24 Август 2018г. 14:56ч.

z-toshevchetataС призови отличия се прибраха самодейните състави от  НЧ „Развитие-1905“, с. Генерал Тошево, община „Тунджа“, които взеха участие във фолклорен конкурс „С песните на Манол Михайлов“, провел се на 18.08.2018г. в местността „Петрова нива“ с. Стоилово. В надиграването певческа група „Талашманлийски напеви“ взе първа награда, а в индивидуалните изпълнения Донка Стоянова и Радка Колева съответно първа и втора награда.

Продължение...

 
 

Почетно отличие за Кмета на Община Тунджа

Сряда, 22 Август 2018г. 14:52ч.

z-gramota-ruzaПобратименият на Община „Тунджа“ град Руза – Московска област, Руска Федерация, тържествено отбеляза 690 години от своето основаване. По този повод и по покана от ръководството на Рузския градски окръг, делегация от Община „Тунджа“ беше на посещение в Руза. За принос в укрепването на мира и дружбата между народите на Русия и България и за доброто сътрудничеството и връзките на Община „Тунджа и Рузския градски окръг, Кметът на Община „Тунджа“, Георги Георгиев, беше отличен с Почетна грамота.

 
 

Тунджанска делегация в празниците на Руза

Вторник, 21 Август 2018г. 18:11ч.

КmetRuzaПо повод празничните прояви, посветени на 690-тата годишнина от основаването на град Руза и Дните на Рузски градски окръг, делегация от община „Тунджа“, ръководена от кмета Георги Георгиев, посети побратимения град в Подмосковието. На редовния седмичен брифинг в понеделник с представители на регионалните медии кметът Георгиев сподели впечатления от посещението и от града, който се развива икономически и инфраструктурно с бързи темпове, от перфектната организация на празника и специалното отношение на домакините към община „Тунджа“.

Продължение...

 
 

Инзово чества годишнина на Тракийския женски съюз

Вторник, 21 Август 2018г. 14:40ч.

gen-inzovo-1На 24 август 2018г., от 20.00 часа, на площад „Тракия“ в село Генерал Инзово, община „Тунджа“, тържествено ще се отбележи 115-та годишнина на Илинденско-Преображенско въстание и 85 години Тракийски женски съюз. Организатор на проявата е Кметство с. Генерал Инзово и местното Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“.

 
 

Страница 5 от 313

abc-02-18