Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

С благодарност от екипа на БЧК Ямбол

Вторник, 30 Октомври 2018г. 10:23ч.

mitifilПо повод 140 години от основаването на Български червен кръст инж. Митко Филипов, Директор на Секретариата на ОС на БЧК Ямбол връчи благодарствена грамота на Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“. Инж. Филипов изказа своята благодарност към Община „Тунджа“, Общинската организация на БЧК и доброволците към нея за подкрепата, съпричастността и отзивчивостта.

Продължение...

 
 

Взаимодействието между семейството и училището - тунджанският пример

Понеделник, 29 Октомври 2018г. 16:51ч.

faslitatorИзнесено обучение по проект „Заедно можем. Взаимодействие между семейство и училище” проведоха в Посетителския център на Бакаджиците преподаватели и родители от тунджанските села Дражево и Веселиново. Темата, в която се включиха 30 учители и 20 родители, беше формулирана – „Интеркултурното образование в в отговор на училищните нужди и предизвикателства“. Обучението се ръководи от психолог-фасалитатор Иван Ангелов, който чрез презентационни и дискусионни методи запозна присъстващите с целта на срещата.

Продължение...

 
 

90 години читалищна дейност в Скалица

Понеделник, 29 Октомври 2018г. 11:38ч.

skalica90С вълнуващ празник читалище „Светлина 1928“ в село Скалица отбеляза своята 90–та годишнина. От името на читалищното настоятелство Янка Мармарова, водещ на тържеството, поздрави присъстващите, сред които бяха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, заместник-кметовете Ели Василева и Станчо Ставрев, секретари на читалища от общината, много жители и гости на село Скалица.

Продължение...

 
 

Проф. Ников пред почитатели на фолклора от Община Тунджа

Петък, 26 Октомври 2018г. 18:33ч.

n.nikofИзвестният наш фолклорист и изследовател проф. Николай Ников изнесе лекция, посветена на представянето на автентичните фолклорни традиции на фестивали и конкурси пред читалищни дейци и ръководители на самодейни фолклорни формации от Община Тунджа. Лекцията бе посрещната с изключителен интерес от аудиторията в заседателната зала на общината и даде ценни насоки относно организацията и представянето на художествената самодейност в община „Тунджа“.

Продължение...

 
 

Игротека в библиотеката в село Тенево

Понеделник, 22 Октомври 2018г. 13:48ч.

igrotekaЗаключително мероприятие по проект „Търсачи на  знания и емоция“ беше проведено в читалище „Просвета“ в село Тенево. В същото време там стартира работата и на детската „Игротека в библиотеката“. Игротеката е реализирана по проект, финансиран от Фондация „Глобални библиотеки България“, и е насочена към най-малките граждани на селото, децата до 7 години. Целта е под формата на игра те да откриват тайните на познанието, да се насърчава интереса им към четенето, към търсенето и намирането на път към буквички и цифри.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 321

abc-02-18