Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Даниел Асенов представи "Купа Странджа" в Община Тунджа

Понеделник, 27 Януари 2020г. 12:36ч.

IMG 20200127 104345Даниел Асенов, който в събота бе определен за най-добрият боксьор в 71-то издание на турнира „Странджа“, представи поредния си трофей в Община Тунджа. Асенов печели „Купа Странджа“, най-старият боксов турнир в Европа, за трети път. Състезателят на Боксов клуб „Априлец“ благодари за подкрепата на Община Тунджа и лично на кмета Георги Георгиев, като не скри своите амбиции да донесе за тунджанци отличие и от Олимпиадата в Токио.

Продължение...

 
 

Вълнуващи тържества за Бабинден в тунджанските села

Петък, 24 Януари 2020г. 11:03ч.

babinЗа поредна година тунджанските села отбелязаха по вълнуващ начин Деня на родилната помощ, известен в народния календар като „Бабинден“. На хубавите тържества, организирани от читалища и пенсионерски клубове, бяха пресъздадени обичаи, свързани с празника. Радостен е фактът, че присъстваха много деца и ученици, за да се запознаят с обичая „поливане на ръцете на бабата“, за да я има приемствеността, за да се запазят старите наричания и традиции.

Продължение...

 
 

Диамантена сватба в село Калчево

Вторник, 21 Януари 2020г. 17:27ч.

diamantenaС коси брулени от вятъра двама влюбени отпреди 60 години посрещнаха диамантената си сватба в тунджанското село Калчево. Семейство Дана и Иван Иванови подновиха брачната си клетва за следващите години, като преподписаха свидетелството за брак пред кмета на селото Петрана Георгиева и пред своите дъщери, близки и поканените гости.

Продължение...

 
 

Проект за заетост започва в Община Тунджа

Вторник, 21 Януари 2020г. 14:53ч.

tundja-zima-sgrada2Преди дни беше подписан административният договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по процедура за подбор на проекти на МИГ Тунджа, BG05M9OP001-1.072 „МИГ Тунджа - Достъп до заетост за търсещите работа и неактивните лица, трайно безработни и лица, отдалечени от пазара на труда чрез местни инициативи за заетост“.

Продължение...

 
 

Проекто-бюджет 2020 на Община Тунджа в публично обсъждане

Вторник, 14 Януари 2020г. 12:04ч.

obshtina-zima-1На основание чл.84, ал.6, във връзка с ал.4 от Закона за публичните финанси Кметът на Община Тунджа Георги Георгиев обявява публично обсъждане на проекта на бюджет на Общината за 2020 година. Обсъждането ще се проведе на 22 януари, сряда, от 10.00 часа в голямата зала на Община „Тунджа“.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 368