Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Благотворителна акция "Да събудим доброто в нас"

Сряда, 15 Ноември 2017г. 16:15ч.

sgrada-zima-15- 3Благотворителна кампания, наречена „Да събудим доброто в нас“, започва Община Тунджа. Кампанията за подпомагане на деца в неравностойно положение е по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския съвет на БЧК “Тунджа". Инициативата „Да събудим доброто в нас“ ще продължи до 13 декември. Всички желаещи могат да се включат в кампанията като дарят играчки и лакомства, които децата ще получат като коледни подаръци.

Продължение...

 
 

Братя Асенови в боксова гала-вечер в зала "Диана"

Вторник, 14 Ноември 2017г. 12:23ч.

11-14-boksБратята Катин, Даниел и Боян Асенови, тримата ни най-успешни боксьори през последните години, ще излязат на ринга в зала „Диана“ във финалния кръг на Националната боксова лига. Подробности за предстоящата гала-вечер представиха на пресконференция в Голямата зала на Община Тунджа членът на Управителния съвет на БФБ Атанас Николов, кметът на Община Тунджа Георги Георгиев, треньорът в „Априлец“ Бояджик Димитър Мутафов, както и тримата братя Асенови.

Продължение...

 
 

"Училищен плод" в Община Тунджа от 15 ноември

Понеделник, 13 Ноември 2017г. 16:41ч.

deca-plodoveОт 15 ноември в Община Тунджа стартират доставките по схема „Училищен плод“, която се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, както и с национално съфинансиране от държавния бюджет чрез Държавен фонд „Земеделие”. Целева група по схемата са децата от първа до подготвителна група включително от общинските детски градини, децата на 5 и 6 години в подготвителните групи за задължителна предучилищна подготовка и учениците от начален етап на обучение в общинските училища.

Продължение...

 
 

Заседава Общинският Съвет за интеграция

Петък, 10 Ноември 2017г. 08:25ч.

RomaAktОбщинският съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси проведе заседание в Община Тунджа, водено от Кмета на Общината Георги Георгиев. Обсъден беше напредъкът на проектите по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ - „Заедно” – споделена грижа за предучилищно образование, възпитание и подготовка на децата в неравностойно положение в малките населени места от селски тип“ и "Хоризонти" - чрез образователна интеграция към пълноценна социализация в малките населени места от селски тип".

Продължение...

 
 

Детската градина в Кабиле работи по европейски проект

Вторник, 07 Ноември 2017г. 10:05ч.

01ODZДетска градина „Изворче“ в село Кабиле е партньор по международен проект на образователни институции от седем европейски държави. Проектът „Open your minds through games“ („Да отворим умовете си чрез игри“) по Програма  „Еразъм+“, стартира изпълнението на дейностите си в детската градина от първи септември. Партньорите са от Франция, Турция, Естония, Италия, Португалия и Гърция.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 285