Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Община Тунджа подпомага футболни таланти

Понеделник, 06 Ноември 2017г. 12:16ч.

11-06-deca-futbolРъководството на Община Тунджа реши да подпомогне с финансови средства двама млади спортисти, които продължават своето образование в Стара Загора. От есента на тази година 14-годишните Здравко Панев и Христомир Иванов от село Калчево учат в Спортното училище в Стара Загора със специалност Футбол. Здравко и Христомир са областни шампиони в своята възрастова група през миналия сезон с екипа на „Тракиец“ – Кукорево.

Продължение...

 
 

Денят на будителите в тунджанските села

Петък, 03 Ноември 2017г. 14:38ч.

Rooza 1Големият общобългарски празник – Деня на народните будители, беше отбелязан  в почти всички села от община „Тунджа“. Той е посветен на делото на българските просветители, книжовниците, борците за национално освобождение и свети будители на възраждащия се национален дух, съхранили през вековете стремежът към образование и книжовност, духовните ценности на нацията и нейния морал – Йоасаф Бдински, Григорий Цамблак, Константин Костенечки, Владислав Граматик, поп Пейо, Матей Граматик, Св. Иван Рилски, Неофит Бозвели, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов и още стотици радетели за българско самосъзнание.

Продължение...

 
 

Престижно признание за Община Тунджа

Четвъртък, 02 Ноември 2017г. 16:52ч.

tundja-sgrada-1Платформата „С Тунджа в сърцето, общинска подкрепа за граждански инициативи“ беше обявена за иновация на седмицата от Фондацията за реформа в местното самоуправление. Кампанията обединява усилията на местната общност в 44-те населени места на общината за решаване на значими обществени въпроси, чрез реализиране на партньорства и позитивен конструктивен диалог. Тя насърчава и подкрепя участието на местните структури, организации и представителите на бизнеса в инициативи, осигуряващи осезаема и трайна промяна на средата за живот на хората.

Продължение...

 
 

Кметът на Община Тунджа с поздрав за Деня на будителите

Сряда, 01 Ноември 2017г. 09:11ч.

g-georgiev-kmet-tundja-2Уважаеми учители, читалищни деятели, съвременни будители от община „Тунджа“,
Днес е Първи ноември, празник на който прекланяме глава пред хората, отдали живота си за народното самоосъзнаване - будителите! 
Те просветлиха пътя, по който да вървим ние - с куража и самочувствието на достоен народ. Градиха църкви, училища, читалища, в които да пребъде през вековете българският национален дух.

Продължение...

 
 

Оповестиха резултатите от октомврийските търгове

Вторник, 31 Октомври 2017г. 12:41ч.

sgrada-liato-3Приходи в размер на 50 709 лева се очаква да постъпят в Община Тунджа след проведените в края на октомври публични търгове. На публичен търг с явно наддаване бяха продадени две дворни места и два общински имота в землищата на селата Роза, Маломир, Хаджидимитрово и Кукорево.

Продължение...

 
 

Страница 6 от 285