Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

В Тенево и Инзово отбелязаха Йордановден с традиционния ритуал

Понеделник, 06 Януари 2020г. 19:25ч.

4-inzovo-06.01За поредна година големият християнски празник Богоявление събра много жители и гости в тунджанските села Тенево и Генерал Инзово, в които по утвърдена традиция, на шести януари се извърши ритуалното спасяване на православния кръст. Гости на двата празника бяха кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев и заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков.

Продължение...

 
 

Извънредно заседание на Съвета в Тунджа на осми януари

Петък, 03 Януари 2020г. 11:04ч.

tundja-sgrada-1Общински съвет Тунджа ще се събере на извънредно заседание на осми януари. То е посветено, преди всичко, на новото обсъждане на Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, приет с Решение №25/10.12.2019г. на Общински съвет „Тунджа“. Втората точка от предварителния дневен ред на сесията предвижда изказвания, питания, становища и предложения на граждани.

Продължение...

 
 

Новогодишно приветствие на Кмета на Община Тунджа

Вторник, 31 Декември 2019г. 08:52ч.

g-georgiev-koledaСкъпи жители на община „Тунджа“, изтичат последните часове на една година, която неминуемо всеки от нас ще преосмисли. Убеден съм, че редом с анализа на осъществените лични планове, ще направим оценка и на това, което сме постигнали като общност. Защото тази общност съградихме заедно и сега заедно  ще добавим още страници към летописа на община „Тунджа“. Написахме ги с присъщата си любов към традиции и ценности, с много труд, с креативност, със силата да устоим на предизвикателствата.

Продължение...

 
 

В Инзово създават Център за съхраняване на традициите

Сряда, 25 Декември 2019г. 13:20ч.

gen-inzovo-2Със заповед на Изпълнителния директор на Държавен фонд Земеделие Васил Грудев беше одобрена първата процедура за подбор на проектни предложения на Местна инициативна група „Тунджа” по Програмата за развитие на селските райони в рамките на Стратегията за местно развитие. По Процедурата за подбор по Подмярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” е одобрен за финансиране проектът на община „Тунджа” за изграждане на Приложен туристически и учебен център за развитие и съхраняване на местни традиции, обичаи и занаяти в село Генерал Инзово.

Продължение...

 
 

Да помогнем на Виктор да проходи!

Понеделник, 23 Декември 2019г. 16:12ч.

sarcetoПреди дни отмина Дванадесетият Благотворителен бал на община „Тунджа“, средствата от който се разпределят под формата на стипендии, еднократно финансово стимулиране за ученици и студенти с високи постижения или се предоставят за лечение. Тази година имаше и една специална кауза – „Да помогнем на Виктор да проходи“. Присъстващите на бала имаха възможност да се запознаят с лъчезарното детеот село Кабие, чиято мечта е да ходи на детска градина като всички деца. Две от фирмите-дарители - „Диана Комерс“ (с 2000 лв) и „Тагара“ - (с 1000 лв), пожелаха техните дарения да отидат за неговото лечение.

Продължение...

 
 

Страница 6 от 368