Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Преди Световния ден на доброволното кръводаряване

Понеделник, 11 Юни 2018г. 14:14ч.

sgrada-liato-3На 14 юни отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител. По този повод Областният съвет на БЧК Ямбол, Общински съвет на БЧК Тунджа, съвместно с Отделениeто по трансфузионна хематология към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол, в партньорство с община Тунджа планират кръводарителска акция. На 12 юни от 09.30 до 13.30 в залата на Общински съвет Тунджа, ет.2 екип на Отделението по трансфузионна хематология ще бъде на разположение на всеки, който желае да дари кръв или да научи  повече за безвъзмездното кръводаряване.

Продължение...

 
 

"Компас - Интегрирани мерки за социално включване"

Понеделник, 11 Юни 2018г. 11:11ч.

1-socОбщина „Тунджа” подаде ново проектно предложение, насочено към интеграцията на уязвими групи от селищата в региона. Проектът е „Компас - Интегрирани мерки за социално включване в община „Тунджа“, по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование - Компонент 1“, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Продължение...

 
 

Конкурсът "С песните на Бинка Добрева" за трети път

Вторник, 05 Юни 2018г. 10:38ч.

binkadobreva-1868 индивидуални изпълнители и музикални групи от цялата страна, разпределени в пет възрастови групи, се включиха в Третия национален конкурс „С песните на Бинка Добрева“ в село Роза. Участниците в конкурса бяха предимно млади хора - ученици и студенти от учебни заведения с профил фолклор, възпитаници на общински детски комплекси, школи към читалища и самодейци. Най-малките участнички в конкурса бяха Демана Демирева и Ванеса Кючукова – и двете на по 5 години.

Продължение...

 
 

Катастрофа край Межда

Понеделник, 04 Юни 2018г. 13:40ч.

lineika-shevrolet63-годишна жена е настанена в ямболската болница след пътен инцидент в неделя. На 3 юни в 17.10 на тел.112 е получен сигнал, че в близост до село Межда е възникнало пътно-транспортно произшествие с пострадал. На място е установено, че 45-годишна жена - водач на лек автомобил „Опел Вектра“, губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и удря странично движещия се срещу нея „Тойота РАВ 4“, управляван 66-годишен мъж. При инцидента е пострадала 63-годишна пътничка във втория автомобил.

Продължение...

 
 

Неделя с песните на Бинка Добрева в Роза

Четвъртък, 31 Май 2018г. 13:59ч.

spesnitenabinkaTретият национален конкурс „С песните на Бинка Добрева” ще се проведе в края на тази седмица  в село Роза. Конкурсът ще започне от 09.30 часа в неделя в центъра на селото, а от 18.00 часа е предвиден Гала концерт, с участието на всички победители в конкурса. До момента заявки за участие са подали 80 участници от цялата страна. Те ще се състезават в пет възрастови групи в две категории – индивидуални изпълнители и групи.

Продължение...

 
 

Страница 6 от 306