Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Инзово чества годишнина на Тракийския женски съюз

Вторник, 21 Август 2018г. 14:40ч.

gen-inzovo-1На 24 август 2018г., от 20.00 часа, на площад „Тракия“ в село Генерал Инзово, община „Тунджа“, тържествено ще се отбележи 115-та годишнина на Илинденско-Преображенско въстание и 85 години Тракийски женски съюз. Организатор на проявата е Кметство с. Генерал Инзово и местното Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“.

 
 

Съветът ще заседава на 28 август

Понеделник, 20 Август 2018г. 14:37ч.

sgrada-liato-2Августовското заседание на Общински съвет Тунджа е насрочено за 28 август, съобщиха от канцеларията на Съвета. Изменение и допълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост е една от първите точки в дневния ред. Следват теми, отново свързани със стопанисването и управлението на общинска собственост. Съветът ще се произнесе и за отдаване под наем на свободни пасища, мери и ливади от общинския поземлен фонд на собственици на пасищни селскостопански животни, регистрирани в Интегрираната информационна система на БАБХ за стопанската 2018/2019г.е се дебатира предложение до Министерство на образованието и науката за включване на Обединено училище „Васил Левски“ с. Тенево, община Тунджа, област Ямбол в списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2018-2019г.

Продължение...

 
 

Първи частен Дом за стари хора отвори врати

Сряда, 15 Август 2018г. 16:01ч.

chasten-domНова социална услуга ще предлага в Община Тунджа Първият частен Дом за стари хора и хора с деменция „Надежда“ в село Болярско. Капацитетът на дома е 20 места, като се предлагат в среда, близка до семейната, комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на възрастните хора, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационни потребности, както и организация на свободното време и лични контакти.

Продължение...

 
 

Сребърен медал за певиците от Кукорево в Добрич

Сряда, 15 Август 2018г. 14:18ч.

z-kokorewkiНа 11 август се проведе Седми Национален Тракийски фолклорен събор „По стъпките на Света Богородица” 2018 в село Добрич, община Димитровград, област Хасково. Самодейките от певческата група при НЧ „Виделина-1928” с.Кукорево спечелиха сребърен медал. Браво момичета! Гордеем се с Вас! Нека успехите ни продължават да се множат, за да прославяме община „Тунджа”!
 
 

Танцовата група от Роза ни представи в Йозгат

Понеделник, 13 Август 2018г. 13:57ч.

iozgatТанцов клуб „Усмивка“ при читалище „Светлина-1929“ - с. Роза взе участие във фолклорен фестивал в турския град Йозгат. Поканата за участие е получена от Анадолската фолклорна фондация. Фестивалът няма конкурсен характер и се стреми да популяризира Йозгат, неговите култура, изкуство и забележителности.

Продължение...

 
 

Страница 6 от 313

abc-02-18