Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Ансамбъл "Тунджа" набира артисти

Вторник, 29 Май 2018г. 09:25ч.

ansambleTJФолклорен ансамбъл „Тунджа“ обявява конкурс за попълване състава на формацията. Обявените три вакантни места са за оркестранти – гъдулка и кавал и певица – сопрано. Документите на кандидатите (заявление за заемане на длъжността, професионална автобиография и копие от документ за завършено образование) се приемат в офиса на ФА „Тунджа” в читалище „Зора“ всеки работен ден от 09.00 до 13.00 часа или в стая 415 на Община „Тунджа” от 09.00 до 16.00 часа. Краен срок за подаване на документите - 15.06.2018г.

Продължение...

 
 

Тунджанските ученици с организиран (и безплатен) летен отдих

Понеделник, 28 Май 2018г. 15:45ч.

letenotdihНад 160 ученици от тунджанските общински училища ще почиват, спортуват, творят и ще се забавляват безплатно през ваканционните месеци в рамките на мащабна програма за организиран детски летен отдих. В началото на месец юни стартира първата анимирана интерактивна ваканционна програма за организиран летен отдих на ученици от община „Тунджа“. В базата на Посетителския туристически център в лесопарк Бакаджик ще  бъдат проведени 10 петдневни лагерни смени – по една за всяко от учебните заведения на общината.

Продължение...

 
 

Образователни екскурзии по проект "Хоризонти"

Понеделник, 28 Май 2018г. 15:36ч.

ikskursiiОбщина Тунджа организира безплатни образователни екскурзии за ученици и родители от всички десет общински училища. Предвижда се в първия етап на инициативата до средата на юни в тях да се включат над 1000 ученици и родители. Екскурзиите ще се осъществят в изпълнение на проект „Хоризонти“ – чрез образователна интеграция към пълноценна социализация в малките населени места от селски тип“, по който община „Тунджа“ е бенефициент.

Продължение...

 
 

Виртуална класна стая във Веселиново

Петък, 25 Май 2018г. 08:08ч.

veselinoo-virtualОсновно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Веселиново вече може да се похвали с многофункционална виртуална стая за психологическа подкрепа и неформално образование. Проектът, подготвен в рамките на платформата „С Тунджа в сърцето“, включва създаването на ново интерактивно пространство за учениците, учителите и родителите, което позволява прилагането на иновативни модели на обучение и комуникация.

Продължение...

 
 

Генерал Тошево в Нощта на музеите

Сряда, 23 Май 2018г. 12:27ч.

deca-toshevoДецата от село Генерал Тошево посетиха музейната сбирка в Народно читалище „Развитие -1905“. Поводът бе поредната Европейската нощ на музеите и галериите. Срещата с миналото на родното им село премина с интересни въпроси и разяснения, както и с възможността да се запознаят на практика как са били използвани оръдия на труда от пред-индустриалната епоха.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 306

abc-02-18