Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Програмата за летен отдих в действие

Понеделник, 06 Август 2018г. 12:38ч.

letenotdihПовече от 300 деца и ученици от тунджанските учебни и детски заведения се включиха в първата общинска програма за организиран летен отдих. През тази седмица приключва първата програма за организиран летен отдих на децата от община „Тунджа”. Бяха проведени две образователни инициативи в направления „Изкуство” и „Спорт” за общо 70 ученици от общинските училища на базата на Международния младежки център в Приморско.

Продължение...

 
 

Нов образователен проект за тунджански деца и родители

Понеделник, 06 Август 2018г. 10:59ч.

1-skalicaОбщина „Тунджа“ внесе проектно предложение с наименование: „Заедно с родителите” – иновации в образователната система на община „Тунджа”, по конкурсна процедура, обявена от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Проектът е насочен към прилагането на ефективен, иновативен и устойчив механизъм за приобщаване на родителите към образователния процес в детските градини и училищата на община „Тунджа”.

Продължение...

 
 

Лятно училище в село Завой

Петък, 03 Август 2018г. 14:07ч.

z-zavoichetaВ продължение на месец в село Завой се проведе „Лятно училище" в рамките на дейност „Допълнителна подготовка за равен старт в училище", която е част от предвидените интегрирани услуги, планирани за реализация през ваканционните месеци по проект „Желани пространства" - комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места", финансиран по ОПРЧР, приоритетна ос 2 "Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване", процедура „Услуги за ранно детско развитие".

Продължение...

 
 

Една традиция с начало през 1865 година

Петък, 03 Август 2018г. 14:00ч.

z-saboratПо традиция на първи август за 153-ти път в село Дряново се проведе Илинденски събор. Съборът, който води началото си от 1865 година, е в чест на закрилника на селото -  Свети Пророк Илия. Негови организатори са община „Тунджа“, кметство с. Дряново и НЧ „Светлина-2004“, с. Дряново. Да споделят празника с жители и гости на Дряново бяха дошли кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев, Георги Чалъков, заместник-кмет и Андон Кръстев, секретар на община „Тунджа“.

Продължение...

 
 

Дряново посреща гости в навечерието на Илинден

Понеделник, 30 Юли 2018г. 12:45ч.

01sabor-drianovoТрадиционният Илинденски събор предстои на първи август в село Дряново. Това ще бъде 153-тото издание на събора, организиран през последните години винаги от Община Тунджа, кметството в село Дряново и местното читалище „Светлина“.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 313

abc-02-18