Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Бронз за Боян Асенов на Европейското в Анталия

Понеделник, 30 Октомври 2017г. 14:47ч.

boyan-asenovБоян Асенов, най-малкият от фамилията боксьори от село Кукорево, спечели бронзов медал от Европейското първенство за младежи (17-18 годишни) в турския град Анталия. Така състезателите на Боксов клуб „Априлец“ от село Бояджик вече имат общо 12 отличия от европейски първенства в различните възрастови групи, сред тях и пет шампионски титли. Боян, Даниел и най-големият от братята – Катин, ще гледаме на боксовия ринг в Ямбол след месец.

Продължение...

 
 

ГЕРБ иска оптимизиране на структурата в Община Тунджа

Понеделник, 30 Октомври 2017г. 14:30ч.

10-30-gerbГрупата съветници от ГЕРБ в Общински съвет Тунджа ще настоява за оптимизация на структурата на администрацията в Община Тунджа. Това стана ясно от прескоференция в централата на ГЕРБ в Ямбол на общинските съветници в Общински съвет Тунджа Атанас Христов и Димитринка Димитрова, към които се присъедини и кметът на село Кабиле Георги Динев. Брифингът беше посветен на проблема с изплащането на трудовите възнаграждения в пълен размер на общински служители и кметове на населени места в общината.

Продължение...

 
 

Кукорево празнува на Димитровден

Петък, 27 Октомври 2017г. 12:28ч.

1-cherkva-kukorevoПроливният дъжд не можа да спре ентусиазма на едно село, което обедини усилията си, за да отбележи един красив празник. По традиция, за поредна година село Кукорево отбеляза своя храмов празник „Св. Димитър” и празника на селото – Димитровден. Отец Стоян отслужи литургия за здраве, а със събрани средства от жители на Кукорево беше приготвен и раздаден курбан в двора на църквата „Свети Димитър”.

Продължение...

 
 

Нова възможност за младежка заетост

Вторник, 24 Октомври 2017г. 12:17ч.

stroiteli-01Седем трайно безработни до момента младежи на възраст до 29 години бяха назначени на работа в Община Тунджа. Те са наети в изпълнение на втория етап от схема „Младежка заетост" по проекта на Общината „Нова възможност за младежка заетост“, финасиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". На младежите е осигурена работа за шест месеца, на осемчасов работен ден, на длъжности „работник в строителството“ и „санитар“. За целия срок на договора ще им бъде осигурен наставник.

Продължение...

 
 

Вече приемат заявки за платформата "С Тунджа в сърцето"

Понеделник, 23 Октомври 2017г. 13:02ч.

logo-Tj-SarceПрием на формуляри за кандидатстване по младежката платформа за обществени инициативи „С Тунджа в сърцето - рестарт“ започна в средата на октомври. Формулярите могат да се попълват и депозират по електронен път, по поща, с куриер или в деловодството на общината. Одобрените проекти ще се реализират през 2018 тодина. Тази кампания има за цел да бъде формулирана и реализирана концепция, позволяваща по-непосредствената и позитивна комуникация между общината и местните общности, както и диалог и реализиране на иновативни и обществено значими инициативи в 44-те населени места на общината.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 285