Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

90 години с читалище "Изгрев" в Меден кладенец

Понеделник, 10 Декември 2018г. 19:21ч.

meden90Народно читалище „Изгрев-1928“ в Меден кладенец отбеляза 90 години от своето създаване. Празникът бе красив финал на поредицата от годишнини на тунджанските читалища, на него присъстваха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, заместник- кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, кметове на населени места, председатели на читалища и читалищни секретари. Слово за историята и ролята на читалището произнесе неговият председател - Димитрина Петрова. Нейните непринудени и емоционални думи успяха да превърнат равносметката на дейността в едно вълнуващо връщане към миналото, с което да усетим радостта при представянето на първата пиеса в селото, ентусиазма и всеотдайността на самодейците през годините.

Продължение...

 
 

Инж. Кольо Иванов печели злато за "Сила Тунджа"

Понеделник, 10 Декември 2018г. 16:16ч.

enjeneerНа провелия се в Пловдив републикански турнир за брой повторения от лежанка с щанга Кольо Иванов от Спортен клуб по силов трибой „Сила Тунджа“ завоюва първо място в категория мъже до 80 кг. Кольо Иванов е на 26 години, по професия е инженер по енергетика. Председателят на спортния клуб в Чарган Господин Иванов, сподели, че за по-малко от година от основаването на клуба имат в актива си три шампионски титли, две втори и два трети места.

Продължение...

 
 

90 години читалищна дейност в Меден кладенец

Понеделник, 10 Декември 2018г. 15:13ч.

zz-medenНародно читалище „Изгрев-1928“, с. Меден кладенец, отбеляза 90 години от своето създаване. Празникът бе красив финал на поредицата от годишнини на тунджанските читалища и на него присъстваха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, заместник- кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, кметове, председатели на читалища и читалищни секретари от близки населени места. Слово за историята и ролята на читалището произнесе неговият председател - Димитрина Петрова.

Продължение...

 
 

Веселиново събра най-добрите в тениса на маса

Понеделник, 10 Декември 2018г. 15:06ч.

zz-tenicНа 7 декември 2018г., в сградата на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново, се проведоха общинските ученически спортни игри по тенис на маса. Игрите са включени в Общинския спортен календар на община „Тунджа” и са етап от Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката за 2018/2019 учебна година. Участие взеха отбори от училищата в селата Веселиново, Кукорево, Скалица и Дражево. 

Продължение...

 
 

Общински съвет Тунджа заседава на 17 декември

Понеделник, 10 Декември 2018г. 14:49ч.

tundja-sgrada-1С приемане на промени в Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост и актуализация на капиталовите разходи в общинския бюджет ще започне насроченото за 17 декември редовно заседание на Общински съвет „Тунджа“. Съветниците ще гласуват и изменение и допълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2018г.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 329

abc-02-18