Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Фондация в подкрепа на уязвими общности

Сряда, 03 Юни 2020г. 12:11ч.

fondaciaВ края на май Фондация „Болни от астма“ приключи своя Проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVD-19 в България, по който бе одобрена от  Фонд „Обединени срещу COVD-19“. Проектът, на стойност 6 920 лева, се реализира на  територията на община „Тунджа“. Той бе насочен към лица от уязвими групи, като по време на неговото изпълнение бяха осигурени хранителни продукти, памперси за деца до една година, лекарства за болни от астма, лични предпазни средства и дезинфектанти.

Продължение...

 
 

Поклон пред паметта на героите

Вторник, 02 Юни 2020г. 17:28ч.

2juneTjНа втори юни с поднасяне на венци и цветя в Генерал Инзово и Ботево, Маломир и други села на община „Тунджа“, бе почетена паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Да засвидетелстват своята признателност към героите присъстваха Мария Цветкова, народен представител от Ямболски избирателен район, Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Нели Славова, председател на Общински съвет „Тунджа“, заместниците на кмета на общината Георги Чалъков и Станчо Ставрев, общински съветници от община „Тунджа“, жители и гости на населените места.

Продължение...

 
 

Тунджански студенти със стипендии от зам.-председателя на парламента

Вторник, 02 Юни 2020г. 14:23ч.

vig-decaГабриела Йовчева от село Ботево и Иванина Иванова от село Победа получиха годишните стипендии за високи постижения в образованието на народния представител от БСП за България и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин. Стипендиите бяха връчени на детския празник в село Тенево, община „Тунджа“. Габриела е студентка, първи курс в Икономически университет – Варна, специалност „Счетоводство и одит“, като преди това е завършила с отличен успех Професионалната гимназия по икономика „Г.С. Раковски“ в Ямбол.

Продължение...

 
 

Денят на детето в Община Тунджа

Понеделник, 01 Юни 2020г. 17:21ч.

bezmer-decaПъстра поредица от тържества по повод Деня на детето - Първи юни, отново озари детските градини на територията на община „Тунджа“. Детските празници се провеждат по инициатива на община „Тунджа“, Сдружение с нестопанска цел „Читалища с бъдеще 2012“ и детските градини, давайки жизнерадостно начало на възстановения прием на деца. Малчуганите отбелязаха този специален за тях ден заедно със своите учители, възпитатели, родители, читалищни секретари по населени места, както и специалисти от услугите по проект „Желани пространства – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“.

Продължение...

 
 

Тържества във всички детски градини на Първи юни

Петък, 29 Май 2020г. 14:07ч.

CDG012300На Международния ден на детето - Първи юни, детските градини в община „Тунджа“ възстановяват приема на деца. В същия ден по инициатива на община „Тунджа“, Сдружение с нестопанска цел „Читалища с бъдеще 2012“ и детските градини на територията на общината с поредица от различни прояви ще бъде отбелязан Международния ден на детето. В село Ботево детския празник ще започне в 10.00 часа в двора на Група „Слънце“ при Детска градина „Звездица“, с. Скалица.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 378