Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Тунджанци с песните на Тодор Кожухаров и с награди

Четвъртък, 11 Октомври 2018г. 10:03ч.

samodei-kokorewoТунджанските самодейци от селата Генерал Инзово, Кукорево и Маломир участваха в Първия фолклорен фестивал „С песните на народния певец Тодор Кожухаров“, който се проведе в град Хасково. Групата за автентичен фолклор при НЧ „Виделина -1928“ с. Кукорево, с ръководител Стоянка Тодорова,

Продължение...

 
 

"Твоят час" с педагогическа конференция

Сряда, 10 Октомври 2018г. 11:54ч.

z-tviochassВ Община Тунджа се проведе заключителна проява – педагогическа конференция по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфичните знания, умения и компетентности“ (Твоят час).  Събитието се осъществи в партньорство между Регионален инспекторат по образованието гр. Ямбол, Община „Тунджа“ и общинските училища на територията на община „Тунджа“.

Продължение...

 
 

"Училищен плод" и през новата учебна година

Понеделник, 08 Октомври 2018г. 19:03ч.

01lkОбщина „Тунджа” е одобрена като заявител от името на детските градини и учебни заведения от общинската образователна структура по схемата „Училищен плод”.  Схемата се прилага в тунджанските детски градини и училища от учебната 2010-2011 година и се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, както и с национално съфинансиране от държавния бюджет чрез Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция.

Продължение...

 
 

Домът за стари хора в Болярско на 10 години

Четвъртък, 04 Октомври 2018г. 11:01ч.

dim-boliarskoДом за стари хора „Христо  Ботев” в село Болярско тържествено отпразнува 10 години от създаването си. На празника присъстваха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, заместник-кметовете Станчо Ставрев, Ели Василева и Георги Чалъков, секретарят нс общината Андон Кръстев, Георги Петров Георгиев, председател на ОбС „Тунджа“, Милена Янъкова, директор на РДСП Ямбол, Пепа Иванова, кмет на Болярско, ръководители на социални услуги от община „Тунджа“, общински съветници, служители на Дома и потребители на услугите.

Продължение...

 
 

Читалище "Зора" в село Межда чества 90-годишнина

Сряда, 03 Октомври 2018г. 09:55ч.

mejda90С празничен концерт за жителите и гостите на село Межда бяха отбелязани 90 години от създаването на НЧ „Зора-1928“. Гости на празника бяха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа”, Станчо Ставрев, заместник-кмет, Андон Кръстев, секретар на общината, кметът на село Межда Ирина Русева, дарители, бивши председатели на читалището и читалищни секретари, жители и гости от други населени места.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 321

abc-02-18