Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Предстои редовно заседание на Общински съвет Тунджа

Сряда, 21 Март 2018г. 12:58ч.

obshtina-zima-2Актуализация на капиталовите разходи и бюджета на община „Тунджа“ за 2018 година и подкрепа за кандидатстване с три проектни предложения на общината по Програмата за трансгранично сътрудничество са сред основните теми на дискусия в предстоящото заседание на Общински съвет Тунджа. Сесията трябва да се произнесе по бюджетната прогноза на общината за периода 2019-2021г.

Продължение...

 
 

Монтират видеонаблюдение в тунджанските села

Понеделник, 19 Март 2018г. 13:51ч.

kabileВ тунджанските села продължава изграждането на Общинската система за видеонаблюдение и сигурност, стана ясно от традиционния брифинг на общинската администрация с представители на регионалните медии. Първият етап от проекта обхваща 20 селища, в които се монтират камери на около 200 ключови точки, според мащабите на селата. До дни се очаква да приключи изграждането на системата в Дражево и Кабиле, срокът за изпълнение във всички 20 села е девет месеца, като за това са предвидени 30 хиляди лева.

Продължение...

 
 

Представиха резултатите от иновативен трансграничен проект

Четвъртък, 15 Март 2018г. 16:36ч.

zakli4itelnaЗаключителна пресконференция представи резултатите от реализацията на трансграничния проект „Разширяване на фестивали с иновативни подходи“, подготвен от Община Тунджа. Проектът, съфинансиран от Европейския съюз, се изпълняваше в партньорство с Асоциация за насърчаване и поддържане на културата на Къркпънар, гр. Одрин, бе на обща стойност 96 177.77 евро, като за Община „Тунджа“ европейското финансиране възлизаше на 51 470.41 евро.

Продължение...

 
 

Тържество по международен проект с децата от "Изворче"

Четвъртък, 15 Март 2018г. 15:20ч.

kabilen4etaДецата от подготвителните групи в Детска градина „Изворче“ в Кабиле и нейните филиали представиха тържество по международния проект „Да отворим умовете си чрез игри“. Празникът и викторината в конферентната зала на Община Тунджа бяха посветени на няколко теми – 140-тата годишнина от Освобождението на страната, Българското Европредседателство и участието им в програма „Еразъм +“.

Продължение...

 
 

Продължават изнесените приемни дни по селата

Вторник, 13 Март 2018г. 09:32ч.

01-priemendenКметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев продължава провеждането на изнесени приемни дни по населени места. На 14 март той ще има изнесен приемен ден в Межда и ще се срещне с жителите на селото от 11.00 в сградата на кметството. В същия ден, но с по-късен час, от 13.00, e насрочена изнесена приемна в Меден кладенец.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 299

abc-02-18