Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Откриха новия храм в село Савино

Вторник, 02 Октомври 2018г. 13:24ч.

savino-cherkvaТри години след началото на строителството на новия православен храм в Савино, камбанен звън огласи селото. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий, в съслужение с архимандрит Димитрий и отец Жельо, тържествено откриха православния храм „Свети Димитър“ в селото. С мъдри и въздействащи думи за духовните ценности, за новия храм, който ще докосне душите и сърцата на хората, сливенският владика поздрави присъстващите.

Продължение...

 
 

Ботево се поклони пред паметта на загиналите във войните

Вторник, 02 Октомври 2018г. 13:08ч.

sarakysСъс заупокойна молитва за загиналите във войните ботевци, отслужена от отец Жельо и с почетен караул в село Ботево отбелязаха сто години от края на Първата световна война пред възстановения паметник на загиналите във войните. На честването в местността Саръкъс край селото присъстваха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, заместник-кметовете Ели Василева, Станчо Ставрев и Георги Чалъков, както и секретарят на общината Андон Кръстев, Волен Дичев, заместник-областен управител, майор Иванов, заместник-командир на 42-ри механизиран батальон Ямбол, признателни жители от селото.

Продължение...

 
 

Детско Полицейско управление в село Роза

Понеделник, 01 Октомври 2018г. 18:58ч.

det-polic„Детско полицейско управление“ беше открито тържествено в OУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Роза. Учениците от V клас ще участват в различни занятия и извънкласни форми, свързани с превенция и опазване здравето и живота на децата, справяне с трудни ситуации в дома, на училище и на улицата. Занятията ще се ръководят от класния ръководител, инспектори от Детска педагогическа стая, полицейски служители и представители на партньорски организации.

Продължение...

 
 

Престижна номинация за Европейска награда

Понеделник, 01 Октомври 2018г. 18:49ч.

tundja-sgrada-1Инициативата „С Тунджа” в сърцето” е сред фаворитите за европейските годишни награди на Институт „Иновации в политиката” Австрия. Община „Тунджа“ е финалист в категория „Демокрация”, а практиката й е избрана сред повече от 600 други проекти, за които са гласували 1054 независими европейски граждани. Церемонията по връчването на европейските годишни награди „Иновации в политиката” ще се състои през месец ноември във Виена.

Продължение...

 
 

"Желани пространства" с поредно интерактивно занимание

Четвъртък, 27 Септември 2018г. 13:22ч.

a-zhleniteНа 20.09.2018 г. в парка на с. Генерал Инзово се проведе поредното интерактивно занимание по повод стартиране на новата учебна година в детските градини на територията на Община „Тунджа“, в което взеха участие над 100 деца и родители - потребители на интегрираните услуги по проект „Желани пространства - комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 321

abc-02-18

Реклама

vhs-2-dvd_125x125