Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Обсъждат възможностите за партньорство с провинции от Китай

Петък, 23 Февруари 2018г. 11:05ч.

tj-chinaКметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев се срещна с посланика на Китайската народна република у нас Негово Превъзходителство Джан Хайджоу. В срещата, която се проведе в сградата на Областна администрация Ямбол, взеха участие областният управител Димитър Иванов, неговите заместници, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, кметове и представители на местната власт от останалите четири общини на областта.

Продължение...

 
 

Карапчанци представят кукерски обичаи в Одрин

Петък, 23 Февруари 2018г. 10:58ч.

kukeri-odrinКукерска група „Карапча” при народно читалище „Просвета–1920”, с. Маломир, община "Тунджа", гостува в град Одрин, Република Турция, за да представи кукерски обреди и ритуали и да популяризира Фестивала „Кукерландия“ зад граница. Групата беше придружена от представители на община "Тунджа", част от екипа по Проекта. Дейността е част от Проект „Разширяване на фестивалите с иновативни подходи”, Договор № РД-02-29-63/20.03.2017г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020.

Продължение...

 
 

Топъл обяд за 595 потребители от 28 тунджански села

Понеделник, 19 Февруари 2018г. 15:12ч.

trapezaria01200Четири нови проекта, осигуряващи безплатно обедно хранене за 595 потребители в 28 населени места в Община Тунджа, започват от началото на март и ще се изпълняват до края на годината. Проектите ще се изпълняват от регистрирани в Агенция за социално подпомагане доставчици на социална услуга „обществена трапезария”:  „Есклузив – Калин” ЕООД, „МИГ – Тунджа”, Общински младежки съвет „Тунджа” и „Странджата БГ” ЕООД в партньорство с Община „Тунджа”.

Продължение...

 
 

Съветниците в Тунджа заседават в последния вторник на февруари

Понеделник, 19 Февруари 2018г. 13:35ч.

sesia-18-11-11-715 теми, повечето от тях свързани с управлението и разпореждането с общинско имущество, включва насроченото за 27 февруари XXXV-то редовно заседание на Общински съвет Тунджа. Съветът трябва да съгласува позицията на представителя на Общината в заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК – Ямбол, ще се произнесе и за предоставяне на финансови средства под формата на безлихвен заем от бюджета на общината по сметка на средства от ЕС за извършване на разходи по проект „Желани пространства – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“.

Продължение...

 
 

Тунджанци почетоха покровителя на лозари и винари

Петък, 16 Февруари 2018г. 11:18ч.

boajik-trifonПо стара традиция и тази година празникът Трифон Зарезан беше съпроводен от зарязване на лозя, дегустации на вина с конкурсен характер, музика и забавления в почти всички населени места в община „Тунджа“. Кметът на община "Тунджа" Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков взеха участие в първия Празник на виното в село Меден кладенец. Кметът на общината поздрави всички лозари, като им пожела здраве и берекет, и все така да създават едни от най-пивките вина в България.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 296

abc-02-18

Реклама

vhs-2-dvd_125x125