Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Боксьорите от "Априлец" се върнаха с медали от Петрич

Понеделник, 23 Октомври 2017г. 12:52ч.

box-unoshiВъзпитаници на Боксов клуб „Априлец“ от село Бояджик записаха успешни ирги и призови класирания в Републиканския турнир по бокс за ученици, който се проведе в Петрич, съобщиха от Община Тунджа. Първото място и златен медал в своята категория завоюва Желязко Илиев. Стефан Иванов и Неджиб Мехмедов се върнаха с бронзови медали,

Продължение...

 
 

Отчуждават имоти край село Завой

Сряда, 18 Октомври 2017г. 12:05ч.

zavoi-01Правителството прие решение за отчуждаване на части от частни имоти с обща площ шест дка в землището на село Завой, община Тунджа. Терените ще бъдат засегнати при изграждането на съоръжение по железопътната линия Ямбол-Зимница при гара Завой. Обектът е част от проекта на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ за рехабилитация на жп участъка Пловдив-Бургас, който е от национално значение.

Продължение...

 
 

Тунджанските самодейци в Хоровия фестивал

Понеделник, 16 Октомври 2017г. 15:48ч.

01-samo deikiДесетото юбилейно издание на Тракийския хоров фестивал даде възможност на шест формации от община „Тунджа“ да покажат своето майсторство в областта на фолклорното музикално и песенно изкуство, информират от Община Тунджа. Фолклорна певческа група „Тракийски напеви“ при НЧ „Н.Й. Вапцаров - 1926”, с. Генерал Инзово и Група за автентичен фолклор „Орхидея“ при НЧ „Просвета – 1948”, с. Козарево взеха участие в първата фестивална вечер в голямата зала на община Ямбол.

Продължение...

 
 

В Деня на българската община

Четвъртък, 12 Октомври 2017г. 15:56ч.

12.10По повод Деня на българската община, отбелязван на 12 октомври, ученици от Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ - Скалица и Професионална гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето“ - Ямбол, посетиха сградата на община „Тунджа“. На тази дата през 1882 година Княжество България приема „Закон за общините и градското управление“, който поставя основите на дейността на местните и държавни власти.

Продължение...

 
 

С амбиции за разширяване на социалните услуги

Вторник, 10 Октомври 2017г. 15:02ч.

sgrada-liato-3Община Тунджа внесе проектно предложение по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за развитие на социалното предприемачество в общината. Основен приоритет в проектното предложение е насърчаването на активното включване на безработни и икономически неактивни лица до 29-годишна възраст, с ниско образование и без професионална квалификация, лица с увреждания и възрастни над 54 години.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 285