Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Дряново посреща гости в навечерието на Илинден

Понеделник, 30 Юли 2018г. 12:45ч.

01sabor-drianovoТрадиционният Илинденски събор предстои на първи август в село Дряново. Това ще бъде 153-тото издание на събора, организиран през последните години винаги от Община Тунджа, кметството в село Дряново и местното читалище „Светлина“.

Продължение...

 
 

Овации за групите от Веселиново и Кукорево в Карнобат

Вторник, 24 Юли 2018г. 14:31ч.

z-zaborГрупата за автентичен фолклор при народно читалище "Йордан Андонов“ от Веселиново се завърна със заслужен златен медал и първо място от фолклорен събор в Карнобат. Най-голямата награда за самодейците, изпълнили две автентични „веселиновски“ песни, бе това, че успяха да развълнуват публиката, която избухна в аплодисменти, а акад. Крум Георгиев председател на журито, стана на крака, за да се наслади на невероятното, според него, изпълнение.

Продължение...

 
 

Изнесени приемни дни в Безмер и Ботево

Вторник, 24 Юли 2018г. 13:26ч.

01-priemendenПродължават изнесените приемни дни на кмета на община „Тунджа“. На 25 юли жителите на селата Безмер и Ботево ще имат възможност да задават своите въпроси и да отправят предложения към общинското ръководство. Приемният ден в Безмер ще започне от 11.00 часа, а в Ботево от 13.00 часа.

Продължение...

 
 

Юлската сесия на Съвета в Тунджа е след седмица

Вторник, 24 Юли 2018г. 08:46ч.

sgrada-liato-3Съветниците в Общински съвет Тунджа се събират на редовно заседание на 31 юли, съобщиха от канцеларията на съвета. В предварителния дневен ред са включени 14 теми. Заседанието ще започне с дискусия по приемането на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община „Тунджа“.

Продължение...

 
 

"С ръце и сърце" в село Скалица

Петък, 20 Юли 2018г. 14:20ч.

9Среща на поколенията проведоха потребители на Дневните центрове в село Скалица и село Веселиново с ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица. Съвместната инициатива под наслов „С ръце и сърце” събра възрастни хора, младежи и деца, които приготвиха руло със сладко и орехи. Всички участници дадоха най-доброто от себе си в оживените дискусии и беседи на тема „Колко е ценно да бъдеш себе си”.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 313

abc-02-18