Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Определиха десетте най-добри за годината от БК "Априлец"

Петък, 13 Декември 2019г. 17:16ч.

11За двадесета поредна година се проведе традиционната церемония по награждаването на десетте най-добри спортисти на Боксов клуб „Априлец” от село Бояджик. Организатори бяха община „Тунджа” и Управителният съвет на боксовия клуб. На церемонията присъстваха Валери Симеонов, заместник-председател на Народното събрание и член на Управителния съвет на БК „Априлец“, Димитър Иванов, областен управител на област Ямбол, Волен Дичев, заместник-областен управител, Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев и Георги Чалъков, заместник-кметове на община „Тунджа“, Енчо Керязов, заместник-кмет на община Ямбол, Теодора Сулева, директор на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и хранителни технологии, Катрин и Доника, дъщерите на дългогодишния председател на УС на БК „Априлец“ – Дойчо Димитров, както и боксьори, приятели и поддръжници на уникалния боксов клуб.

Продължение...

 
 

Благотворителният бал на Община Тунджа е на 17 декември

Понеделник, 02 Декември 2019г. 16:19ч.

ggbal2Община „Тунджа“ вече единадесет години организира и провежда Благотворителен бал за набиране на средства за стипендии на ученици и студенти в неравностойно социално положение и с високи постижения в образователния процес, културата и спорта. Тази година Благотворителният бал ще се проведе на 17 декември от 19.00 часа в ресторант „Екатерина” край  Веселиново. В организацията и реализацията на благотворителната кауза се включват учебни заведения, детски градини, читалища, младежки организации.

Продължение...

 
 

Топъл обяд в двете начални училища в Община Тунджа

Понеделник, 02 Декември 2019г. 15:53ч.

obshtina-zima-2В Община „Тунджа“ стартира проект „Топъл обяд“ по Програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност. Партньори по проекта са Община „Тунджа” и Областния съвет на Български червен кръст в Ямбол. Дейностите по проекта ще се реализират за единадесета поредна учебна година в двете общински начални училища - НУ „Васил Левски”, с. Завой и НУ „Св. Климент Охридски”, с. Крумово.

Продължение...

 
 

Ученически спортни игри по тенис на маса

Понеделник, 02 Декември 2019г. 15:10ч.

tenesistiОтборите на Основно училище „Христо Ботев“ от Кукорево и Средното училище в село Скалица доминираха в проведените ученически състезания по тенис на маса в Община Тунджа. Турнирът, който се проведе във Физкултурния салон на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ във Веселиново, е част от Общинския спортен календар на община „Тунджа” и етап от Националния спортен календар на МОН за 2019/2020 учебна година.

Продължение...

 
 

90 години читалищна дейност в село Роза

Сряда, 27 Ноември 2019г. 12:13ч.

roza-9090-тата годишнина от основаването на Народно читалище „Светлина-1929“ беше тържествено отбелязана в село Роза. Местното читалище е създадено на 10 ноември 1929г. от 25 родолюбиви и ентусиазирани гюлеменовски младежи. Дейността му започва с подготвяне и представяне на театрални пиеси. Засилва се интересът от страна на талантливи самодейци и се създават битова група за народни обичаи, вокална певческа група и група за народни инструменти. Читалището обхваща всички младежи в своята дейност.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 368