Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Боян Асенов заминава за Еврошампионата в Анталия

Вторник, 10 Октомври 2017г. 09:33ч.

boyan-asenov18-годишният боксьор Боян Асенов, най-малкият от тримата братя Асенови от Кукорево, ще представя България в предстоящото Европейско първенство за младежи (17-18 годишни) в Анталия. Шампионатът в турския курорт започва в края на следващата седмица и ще продължи до 29 октомври. Боян, който е многократен републикански шампион в различните възрасти, ще боксира в категория до 56 кг.

Продължение...

 
 

100% изпълнение на приходите от данък при придобиване на имущество

Понеделник, 09 Октомври 2017г. 14:21ч.

danaci-tjСедмица след началото на октомври годишният план за приходите от данъка при придобиване на имущество в Община Тунджа вече е изпълнен. Това съобщи кметът на Общината Георги Георгиев по време на традиционния в понеделник брифинг на общинската администрация. През първите дни на октомври в общинския бюджет са постъпили 76 470 лева от местни фанъци и такси, 64700 лева от тях са приходите от данък придобиване на имущество.

Продължение...

 
 

Бояджик чества 114 години от рождението на Джон Атанасов

Четвъртък, 05 Октомври 2017г. 10:54ч.

boazhicВ Бояджик тържествено бе отбелязана 114-годишнина от рождението на Джон Атанасов – изобретателя на първия електронен цифров компютър, чийто родов корен води началото си от тунджанското село. Участие в тържествената церемония взеха заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев и заместник-областните управители на област Ямбол Волен Дичев и Христо Колев. За поредна година в селото се проведе традиционното областно състезание по информационни технологии „Джон Атанасов – бащата на компютъра”.

Продължение...

 
 

Два проекта кандидатстват пред фонд "Култура"

Понеделник, 02 Октомври 2017г. 12:37ч.

sgrada-liato-1Община „Тунджа“ като партньор на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група-Тунджа“ и Общински младежки съвет „Тунджа“ участва в разработването на две проектни предложения по програма „Културна програма за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018г.“,  финансирана от Национален фонд „Култура“.

Продължение...

 
 

Община Тунджа отваря врати за архитектурата

Петък, 29 Септември 2017г. 14:27ч.

sgrada-liato-2По повод предстоящия Международен ден на архитектурата, който се отбелязва всяка година в първия понеделник на октомври, Регионалната колегия към Камарата на архитектите в България ще проведе Дни на отворени врати за архитектурата. Партньор в инициативата е Община Тунджа. Кампанията е насочена към всички граждани от региона, които желаят да получат професионални архитектурни съвети по техни конкретни казуси от устройственото планиране и инвестиционното проектиране.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 285