Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Второ заседание на Общински съвет Тунджа на 27 ноември

Четвъртък, 21 Ноември 2019г. 11:31ч.

tundja-sgrada-1С избор на заместник-председатели на Общинския съвет се очаква да започне второто редовно заседание на местния парламент в Община „Тунджа“. Сесията, с общо 18 точки в предварителния дневен ред, е насрочена за 27 ноември. Предвижда се дискусия по актуализираното разпределение на променeните бюджети за третото тримесечие на годината, изменение и допълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2019г. и издаване на запис на заповед от Община Тунджа в полза на Министерство на труда и социалната политика за обезпечаване авансово плащане по проект „Желани пространства“ – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“.

Продължение...

 
 

Предстоящи събития в селата Тенево и Роза

Сряда, 20 Ноември 2019г. 17:51ч.

tundja-sgrada-1На 21 ноември 2019 година, от 10.30 часа, в музейната сбирка на Народно читалище „Просвета-1910“, с. Тенево ще се проведе празник под наслов „Дай бабо огънче“ по повод Деня на християнското семейство и младеж. На 21 ноември от 18.00 часа с празнична програма ще бъдат отбелязани 90 години от създаването на Народно читалище „Светлина-1929”, с. Роза. 


 
 

Определиха най-добрите на футболния терен

Сряда, 20 Ноември 2019г. 12:07ч.

footbal1На 15.11.2019 година, от 9.00 часа, на стадиона в с. Роза се проведе общинското ученическо първенство по футбол - състезание от първия етап на Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката за ученици. Участие взеха отбори от шест общински училища, разделени в две възрастови групи – V-VII клас и VIII - X клас. Създадената от домакините отлична организация и хубавото време дадоха възможност на младите футболистите да покажат максимално своите умения и способности в този спорт.

Продължение...

 
 

Безплатна храна за 595 лица и семейства и догодина

Понеделник, 18 Ноември 2019г. 17:07ч.

trapezaria-tundjaОт началото на януари 2020 година продължава предоставянето на топла храна за 595 лица и семейства в неравностойно положение, живеещи в 28 населени места на територията на община Тунджа. Това ще стане възможно след сключването на нови договори с Фонд „Социална закрила“ от четирите доставчика, които в партньорство с Община „Тунджа“ изпълняват проекти за доставка на услугата „Обществена трапезария“.

Продължение...

 
 

Първи етап на лекоатлетическите игри в Община Тунджа

Петък, 08 Ноември 2019г. 17:33ч.

leka-atlНа 08.11.2019 година, от 10.00 часа, на стадиона в гр. Ямбол се проведе общинското ученическо първенство по лека атлетика - състезание от първия етап на Националния спортен календар на МОН за ученици. Участие в състезанието взеха отбори от четири общински училища във възрастовата група V – VII клас. Прекрасното време и отличната организация дадоха възможност на младите лекоатлети да покажат максимално своите умения и способности.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 368