Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

В памет на героите от Бояджишкия бунт

Понеделник, 21 Май 2018г. 11:23ч.

boiajik-buntНавършиха се 142 години от бунта в село Бояджик, в който под ятагана на поробителите загиват близо 200 жители на селото – мъже, жени, деца и свещеници. Бояджишкият бунт е едно от най-драматичните събития в българската история. И тази година, на 17 май, да отдадат почит към паметта на загиналите, цветя и венци пред паметника „Априлец” поднесоха Георги Георгиев - кмет на община „Тунджа”, заместник-кметовете на общината Станчо Ставрев, Ели Василева и Георги Чалъков, кметът на село Бояджик Елена Маджарова,

Продължение...

 
 

Събор на потомците на тракийските бежанци

Петък, 18 Май 2018г. 11:16ч.

sabor-bakadvikaXIV-тият Национален тракийски християнски събор „Спасовден“ се проведе в местността Бакаджиците. Съборът, организиран от Дружество „Тракия“ - гр. Ямбол, със съдействието на община „Тунджа“ и община Ямбол, отново събра стотици участници и гости. На празника присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Георги Петров Георгиев, заместник-областният управител Христо Колев, заместник-кметовете на община „Тунджа“ Станчо Ставрев и Георги Чалъков, заместник-кметът на община Ямбол Илиана Бицова, Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества в България и Михаил Вълов, председател на дружество „Тракия“ Ямбол.

Продължение...

 
 

Отбелязваме 142 години от Бояджишкия бунт

Понеделник, 14 Май 2018г. 10:58ч.

pam-aprilciНа 17 май от 14.30 часа в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик, община „Тунджа“ ще се отбележи 142-ата годишнина от  Бояджишкото клане. Христина Женкова,  уредник в Регионалния исторически музей, ще представи лекция за силата и героизма на загиналите в събитието. Признателните потомци ще поднесат поклон и цветя на паметника, издигнат в памет на жертвите.
 
 

Празниците на Тенево започват на 18 май

Понеделник, 14 Май 2018г. 10:04ч.

tenevo-chitalishte-1Традиционните празници на село Тенево ще се проведат от 18 до 21 май. Организатори са Община „Тунджа“, Кметството на село Тенево и Народно читалище „Просвета - 1910“. На 18 май от 19.30 часа ще бъде официалното откриване на празника с празничен концерт на площада в селото. На 19 май от 10.00 часа ще се проведе мотокрос на мотопистата край село Тенево. В същия ден, но от 14.00 часа ще организират народни борби на стадиона, а от 20.00 часа на открита сцена на площада ще се вият кръшни хора на мегдана.

Продължение...

 
 

Българо-гръцки събор край Голям манастир в неделя

Понеделник, 14 Май 2018г. 09:12ч.

sabor-manastiraДесетият българо-гръцки събор край село Голям манастир предстои в края на седмицата. Той ще се проведе по традиция в местността „Църквичката“ в полите на Манастирските възвишения край селото и ще започне в 12.00 на 20 май, в неделя. Организатори са Община „Тунджа“ и кметството на Голям манастир. От Република Гърция са заявили желание за участие над 150 човека, сред тях ще бъдат и представители на ръководството на побратимената Община Домоку.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 306