Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Тържествената церемония за 24 Май - в петък, на открито

Сряда, 20 Май 2020г. 13:11ч.

kiril-metodi QVgaНа 22 май 2020г. от 14.30 часа в двора на механа „Странджата“, при спазване на всички противоепидемични мерки, ще се проведе тържествената церемония по връчване наградите на изявени просветни и културни деятели от Община „Тунджа“ по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Информацията е от Отдел "Култура и други хуманитарни дейности".
 
 

144 години от Бояджишкия бунт

Петък, 15 Май 2020г. 18:03ч.

aprilci20На 15 май 2020г. пред паметника „Априлец“ в село Бояджик, община „Тунджа“, бяха отбелязани 144 години от Бояджишкия бунт. „Земята под краката ни е по-истинска и по-българска. Тя винаги ще тръпне и помни оня ден, в който с кръвта я напоиха нашите предци…“ – сподели Елена Маджарова, кмет на с. Бояджик. С рецитал се включиха и децата Елеонора Иванова и Иван Георгиев от село Бояджик.

Продължение...

 
 

Възстановяват пътническите превози в Община Тунджа от 18.05

Вторник, 12 Май 2020г. 12:06ч.

avtogarataМеждуселищният автобусен транспорт в община „Тунджа“ ще бъде възстановен на 18 май. Това стана ясно от проведената среща между ръководството на община „Тунджа“ и представители на фирмите-превозвачи. Фирмите предлагат да се изпълняват почти в пълен обем маршрутните разписания (делнични и празнични) при спазване на всички противоепидемични мерки - дезинфекция на транспортните средства и задължително носене на предпазни маски от шофьори и пътници.

Продължение...

 
 

Да помним подвига и почитаме паметта на героите

Понеделник, 04 Май 2020г. 17:18ч.

gen-inzovo-2По случай Шести май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и Втори юни – Ден на Ботев и на загиналите герои за свободата и независимостта на България, община „Тунджа” организира акция за почистване на войнишките и други паметници, както и на пространствата около тях. Ще бъде ангажирана фирма-изпълнител за почистване на 99 паметника по технология, която няма да увреди и компрометира повърхностите им. Община „Тунджа” призовава местната общност във времето между двата празника за пореден път да обединим усилията си в доброволна и патриотична инициатива.

Продължение...

 
 

38 назначения в подкрепа на възрастни и хора с увреждания

Понеделник, 04 Май 2020г. 14:43ч.

obshtina-zima-238 души започват работа в населените места на Община Тунджа в услуга на 130 самотно живеещи възрастни и лица с увреждания в условията на усложнена пандемична ситуация. Заетостта е осигурена в рамките на договорените ресурси от Общината по операция „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“- Компонент 3 по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014-2020" в рамките на проект „Център „Домашни грижи" - интегриран модел на патронажни медико-социални услуги за възрастни хора и лица с увреждания в малките населени места от селски тип в община "Тунджа".

Продължение...

 
 

Страница 9 от 378