Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Важни теми за читалищната дейност

Четвъртък, 15 Февруари 2018г. 11:42ч.

4-chitПререгистрацията читалищата, която след последните промени, ще се извършва вече в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенцията по вписванията, беше сред основните теми на дискусия в проведената работна среща в Община Тунджа. В нея участваха председатели на читалищни настоятелства и читалищни секретари от общината.

Продължение...

 
 

Дарение от "Office 1 Superstore " за децата в Завой

Понеделник, 12 Февруари 2018г. 15:34ч.

zavoi-01Пореден акт на съпричастност към децата и родителите от община „Тунджа”. На 15 февруари в Начално училище „Васил Левски“ в село Завой предстои благотворителна инициатива, подготвена от служителите във Фирма „Office 1 Superstore“ клон Ямбол, стана ясно от брифинга в общината, на който присъства и управителят на клона Станимир Атанасов. Фирмата дарява 20 подаръчни комплекта с учебни помагала и занимателни игри за развиване на фината моторика на децата на обща стойност 1 000 лева.

Продължение...

 
 

Отбелязаха празника на винарите в село Козарево

Понеделник, 12 Февруари 2018г. 15:17ч.

2 2kozarevoПразникът Трифон Зарезан отбелязаха в тунджанското село Козарево. Както повелява старата българска традиция, самодейците от местното читалище гостуваха в етнографската къща на семейство Павлови, където извършиха обичая „зарязване“, прикадяване на тамян и поливане с вино на лозата, както и поднасяне на обреден хляб. Те извършиха ритуалното зарязване с пожелания за здраве, берекет, благоденствие и късмет на всички стопани.

Продължение...

 
 

Наградиха най-добрите лозари в Община Тунджа

Понеделник, 12 Февруари 2018г. 14:33ч.

skalica-2018Скалица беше домакин на традиционния Общински Празник на виното. Организатори на проявата бяха Община „Тунджа", кметството в Скалица и Народно читалище „Светлина – 1928". Да споделят празника бяха дошли народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев, кметът на община “Тунджа” Георги Георгиев, заместник-кметовете на общината Станчо Ставрев и Ели Василева, представители на Община Тополовград, общински съветници, кметове, кметски наместници и жители на населени места.

Продължение...

 
 

Най-добрите ни боксьори се качват на ринга в зала "Диана"

Вторник, 06 Февруари 2018г. 15:38ч.

zala-diana-1Община „Тунджа“ и боксов клуб „Априлец“ от село Бояджик ще бъдат домакини на Държавен личен шампионат по бокс за мъже и жени. Турнирът ще се проведе в спортна зала „Диана“ от седми до 11 февруари. Входът ще бъде свободен и любителите на бокса ще имат възможност да наблюдават най-добрите боксьори сред мъжете и жените у нас.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 296

abc-02-18

Реклама

vhs-2-dvd_125x125