Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Арестуваха рецидивист след грабежи в зона Център

Петък, 18 Април 2014г. 08:55ч.

police-prolet-5Ямболските полицаи задържаха 33-годишен мъж, извършил два грабежа в областния град. На 14 април в полицията е подаден сигнал от възрастна жена, че около 11.00 часа на улица „Хан Тервел” е била нападната от непознат, който използвайки сила, скъсал чантата й и отнел портмоне с лични документи и сумата от 306 лева. Ден по-късно в жилищен вход на улица „Благоев“ непознат мъж е отнел портфейл с лични документи и сумата от 76 лева от задния джоб на панталона на възрастен мъж.
 
 

РЗОК и Европейският ден за правата на пациента

Четвъртък, 17 Април 2014г. 13:14ч.

rzok-yambolНа 18 април в България за осми пореден път се отбелязва Европейският ден на пациента. Той се чества във всички страни-членки на Европейския съюз и има за цел да популяризира 14-те основни права на пациента и приоритетите в европейската политика в сферата на здравеопазването. Целта на европейския ден за правата на пациента е да се обсъдят и предприемат действия за подобряване правата на пациентите, като например подобряване правото на достъп до здравни услуги, на информация и съгласие, правото на свободен избор за различни лечебни процедури и медицински грижи.
 
 

Награди за Деня на юриста

Четвъртък, 17 Април 2014г. 12:55ч.

DSC02693 QVga15 ямболски юристи бяха наградени с почетни плакети и грамоти за принос в утвърждаването на законността и правовия ред в Република България. Сред отличените са Административен съд Ямбол, Районна прокуратура Елхово и Районен съд Елхово като цяло, а индивидуално прокурорите Димитринка Георгиева и Милен Божидаров, съдиите Маргарита Георгиева, Галя Русева, Георги Карабаджаков и Невена Несторова и адвокатите Весела Сотирова, Христо Попов, Цанка Механджиева, Мария Грънчарова и Денка Дрянова, както и главен дознател в ОДМВР Ваня Щерева. Наградите бяха връчени на тържествено честване на 135-годишнината от създаването на първата Българска Конституция и Професионалния празник на българските юристи и съдебни служители.
 
 

Засилен полицейски контрол на пътя в празничните дни

Четвъртък, 17 Април 2014г. 09:44ч.

kat-300Засилен контрол за спазване на правилата за движение на пътя обещават от Ямболската полиция през празничните и почивните дни. Полицейските операции ще следят за шофиране след употреба на алкохол, шофиране от неправоспособни водачи, ползване на обезопасителни колани и системи от водачи и пътници, ползване на предпазни каски от водачите на двуколесни МПС, притежание на задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети и мотопеди.
 
 

От Инспекцията по труда напомнят важни срокове

Четвъртък, 17 Април 2014г. 09:15ч.

lampi-proizvodstvoСрокът за подаване на годишните декларации по Закона за здравословни и безопасни условия на труд изтича на 30 април, напомнят от Областната Дирекция Инспекция по труда в Ямбол. Това е срокът, в който се подават и уведомления от фирмите за състоянието и условията на труд. Такива са разпоредбите на по чл.15, ал.1 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд. Декларацията и уведомлението могат да бъдат подавани по електронен път или на място в съответната териториална дирекция „Инспекция по труда” по седалище и адрес на управление на предприятието.
 
 

Страница 1 от 514

Облачно

8°C

Ямбол

Облачно
Влажност: 90%
Вятър: С , 0 км/ч
Неделя 7°C / 20°C Превалявания
Понеделник 9°C / 23°C Частична облачност
Вторник 11°C / 24°C Слънчево
Сряда 13°C / 25°C Частична облачност

Валутни курсове

  • Курсове за 17.04.2014


    Българска народна банка

    • usd 1 USD = 1.41164 BGN (down)
    • gbp 1 GBP = 2.37272 BGN (down)
    • chf 1 CHF = 1.60643 BGN (down)