Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Криминалната хроника на Областната дирекция

Четвъртък, 20 Юли 2017г. 10:31ч.

police-prolet-3Елховски полицаи задържаха 36-годишен жител на Бургас за  нарушаване заповед за защита от домашно насилие. Снощи малко след преди 22.00 часа служителите реагирали незабавно на сигнал, че мъжът, в нарушение на съдебна заповед, е разбил бравата на входна врата и е проникнал в дома на местна жителка. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. По случая в РУ Елхово е образувано досъдебно производство.
 
 

БЧК обучава родители

Четвъртък, 20 Юли 2017г. 09:10ч.

bairnaevaБЧК Ямбол започна серия от обучения, включващи упражнения с деца и родители, посветени на ранното детско развитие. В сесиите участват майки с деца на възраст до една година. Основната цел е родителите да натрупат полезни знания, умения и техники за упражнения, стимулиращи сензорно-моторната координация на деца в домашни условия. Инциативата представлява съпътстваща маяка за превенция на социалното изключване по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.
 
 

Гражданската инициатива за второто решение на ВАС

Сряда, 19 Юли 2017г. 15:39ч.

01-GIKИнициативният комитет за провеждане на местен референдум в региона разпространи позиция по повод оповестеното второ решение на Върховния административен съд във връзка с местното допитване. Поместваме пълния текст на изявлението на представителите на Гражданската инициатива: 
"Не е било случайност...,
че магистратите от ВАС върнаха второ решение на АС - Ямбол и срещу местното допитване в Елхово.
За жалост на кметовете на общините в област Ямбол и част от общинските им съветници,  които заедно отхвърлиха местното допитване, показаха само едно - според тях от Народа не трябва нищо да зависи. За тях хората са "важни" само по време на избори, важни са когато трябва да си платят данъците, които своевременно могат И да се изхарчат И да се откраднат.
Така че, за тяхна голяма мъка - Върховните съдии в столицата отново решиха в полза на Гражданите на областта.
И за още по-голямо съжаление се оказа, че ямболските магистрати, може би се закачиха на въдицата на някои от местните ни управници, вярвайки в празнодумството им, че всичко зависи от тях и че са вездесъщи. Те се изложиха пред обществото, но за това вероятно помогна и външният натиск от "вездесъщия", който се оказа че въобще не такъв. 
Видя се и как работи системата, която трябва да защитава интересите на общество  - т.е защитават се интереси само на политици (мафиоти), местни управници (крадци) и "наши хора".
Не искаме да вярваме, че ямболските съдии, от които зависи не само това дело, а и много други на наши съграждани, могат да се определят като "некомпетентни"...
Уважаеми съдии, вече не става въпрос за нелегални мигранти, повече от ясно е, че никой не иска да съжителства с тях.
Става въпрос за това, че се прави опит беззаконно да бъде потъпкано законно инициирано местно допитване.
Вие, хората заемащи важни и ръководни за страната ни длъжности, както и политиците ни, трябва да бъдете Пример за спазване на законите пред обществото.
Като съдии, точно Вие, трябва да покажете пред всички - явно и открито,  как се спазват и тълкуват законите, и как се защитават интересите на обикновените хора.
Когато пред очите на всички, които са имали доверие във Вашата работа НЕ се случва това, замисляли ли сте се, какъв пример давате - дори и на децата си?
Гражданите виждат, как законът е потъпкан от Вас. Нормално е да Ви последват, нали?
Лош пример показаха българските политици, местните също, а именно че корупцията при тях е взела връх. Доказателствата вече ги имаме в други държавни институции - там корупцията и беззаконието са ежедневие. И не е необходимо да ви казваме защо се случва всичко това, началото го сложиха те.
Как няма да  са корумпирани държавните служители и бюрократи...
Видяхме, че дори учители вече взимат рушвети, но как няма да го правят, когато виждат че няма осъден държавен политик или кмет за корупция с ефективни присъди.  Нормално е да последват техния пример.
Така че...
Първото отсъждане ВАС не е било случайност. Второто също. 
Отново Ви молим, дами и господа, съдии от АС-Ямбол, не се хващайте на лъжите и празните обещания на кметове и управници.
Точно ТЕ ви направиха за смях пред обществеността на Ямбол.
Умишлено не направихме такова изявление при първото определение на ВАС, защото можеше да се окаже,  при второто си решение можеше да отсъдят различно. Но това НЕ се случи.

С уважение към гражданите на област Ямбол:

ИК за местен референдум област Ямбол
Цветан Ревански
Калоян Желязков
Ирина Георгиева
Димитър Богословов


 
 

310 лева е линията на бедност в региона

Сряда, 19 Юли 2017г. 10:57ч.

hora-liato-114.5% от населението на област Ямбол живее в тежки материални лишения, такива са изводите от оповестените обобщени данни на Териториално статистическо бюро Югоизток, след изследване на индикаторите на бедност и социално включване в региона за 2016 година. Спрямо предходната година хората, живеещи в тежки материални лишения, се увеличават с 3.2 процентни пункта. През 2016г. в област Ямбол линията на бедност е 310 лв. средномесечно на лице от домакинство.
 
 

Арестуваха извършител на палеж на лека кола

Сряда, 19 Юли 2017г. 10:11ч.

police-prolet-5Полицията задържа извършителя на палеж на лек автомобил в града. Сигналът за горящ автомобил на ул. „Мраморно море“ е подаден на тел. 112 вчера около 03.20 часа. На място е установено, че пламъци са обхванали предната част на лек автомобил „Форд Фокус“. След погасяването на пожара е извършен оглед на местопроизшествието.
 
 

Страница 1 от 810


Подробна 5-дневна прогноза

Реклама

vhs-2-dvd_125x125