Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Средните заплати в обществения сектор в региона стигнаха до 1096 лева

Четвъртък, 15 Август 2019г. 10:07ч.

pari-1Средната месечна работна заплата през второто тримесечие на годината в Ямболска област достига 969 лв., сочат данните на Териториално Статистическо бюро Югоизток. Спрямо първото тримесечие на 2019г. средната заплата расте с 4.2%, но е с 291 лв. по-ниска от същия показател за страната. Работещите в обществения сектор получават средно 1096 лв., а в частния - 927 лева. Най-високо средно месечно трудово възнаграждение през второто тримесечие са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в секторите „Финансови и застрахователни дейности“, „Добивна промишленост“ и „Държавно управление“.

Продължение...

 
 

Рок-фестът в Градския парк започва на 12 септември

Сряда, 14 Август 2019г. 19:19ч.

rok-festЗа поредна година Ямбол Рок Фест дава среща на известни имена от световната рок сцена. Маратонът ще бъде в четири поредни дни от 12 до 15 септември, отново на сцената в централния парк на града. Организатор е община Ямбол, а концертите са с вход свободен за публиката. Сензацията този път е "The Super Drumming Show“ с три от най-големите имена сред барабанистите на рока.

Продължение...

 
 

Съдът определи присъдата за грабеж, завършил с убийство в Тополовград

Сряда, 14 Август 2019г. 14:41ч.

sud-vezniОкръжният съд в Ямбол наложи общо наказание от 13 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо тополовградчанин, подсъдим в извършване на кражба и грабеж, придружен с убийство. Присъдата бе наложена на Христо В. за това, че вечерта на 19 срещу 20 юли миналата година в частен дом в Тополовград отнел сумата от 980 лева от владението на мъж, като употребил за това сила и грабежът е придружен с убийството на пострадалия, извършено по особено мъчителен начин за убития

Продължение...

 
 

Бизнесът настоява за сваляне на "блокадата" при Крушаре

Вторник, 13 Август 2019г. 16:02ч.

kroshariИндустриална стопанска асоциация – Ямбол изпрати писмо до министър-председателя на Република България, министъра на вътрешните работи, областния управител на област Сливен и кмета на град Сливен във връзка със затварянето пътя, свързващ градовете Ямбол и Сливен, край сливенското село Крушаре. Според бизнеса блокадата на пътя създава напрежение и натоварва трафика през селата, където интензивното движение създава опасност за живота и здравето на гражданите. Отделно от това, пътят се удължава с повече от 20 км.

Продължение...

 
 

Пленерът "Певецът на Тунджа" представя децата на Ямбол

Вторник, 13 Август 2019г. 11:14ч.

parka-plener2Поредното издание на живописния пленер „Певецът на Тунджа“ предстои в началото на септември. Организаторите от Художествена галерия „Жорж Папазов“ и Община Ямбол този път залагат на по-различен формат. В центъра на вниманието ще бъде участието на най-малките художници от града, такова е и названието на XI-ия пленер – „Децата на Ямбол“. Седем известни творци от града ще работят заедно със свои възпитаници от школите по изобразителни изкуства.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 1004