Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Злато за ориентировачите ни от Стара Загора

Сряда, 17 Август 2011г. 08:46ч.

С няколко призови отличия се завърнаха ямболските състезатели от традиционното лятно състезание по ориентиране в района на Старозагорски минерални бани. Ямболският отбор бе в намален състав заради състезания и тренировъчни лагери в чужбина, но представянето на групата бе повече от добро. Ния Георгиева стана първа в състезанието при 12-годишните, злато при ветераните спечели Петър Стойков, а Милен Драгоев стана втори. Златен медал в групата на ветеранките взе и Пепа Сотирова. Предстоят състезания в Сливен и Лясковец, за които най-младите ориентировачи се готвят усилено. Много деца избраха ориентирането като спорт благодарение на усилията на треньорката Пепа Сотирова, както и на програмата „Спорт за децата в свободното време”, която ямболският клуб защити.

 
 

Конкурс за подбора на екип в новия информационен център

Понеделник, 15 Август 2011г. 16:39ч.

Община Ямбол обяви конкурс за три длъжности в Областния информационен център, който предстои да бъде обособен по проект в рамките на Художествена галерия „Кирил Кръстев”. Конкурсът е за длъжностите „управител”, експерт „Комуникация, информация и логистика” и експерт „Информационно обслужване и услуги”. Минималните изисквания за кандидатите са висше образование – степен „бакалавър” и минимум 1 година управленски или експертен опит в разработването, изпълнението, мониторинга и контрола и/или управлението и реализацията на проекти с европейско финансиране. Или опит в организирането и провеждането на информационни събития, комуникационни кампании, в поддържането на информационни масиви. Конкурсът ще се проведе на три етапа – по документи, писмен тест и интервю. Подробната информация за всяка от длъжностите е публикувана на сайта на община Ямбол www.yambol.bg, както и на единния портал www.eufunds.bg. Кандидатите за трите длъжности могат да подават документи в сградата на община Ямбол, на улица „Раковски” № 7, стая 408 до 15 септември включително. Списък на допуснатите до следващия етап ще бъдат публикувани на информационното табло в сградата на Община Ямбол, както и на Единния портал: www.eufunds.bg.

 
 

Водосвет пред новостроящия се храм

Понеделник, 15 Август 2011г. 16:31ч.

Кметът на община Ямбол Георги Славов, замeстник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов, заместник-областният управител Нели Кадиева, представители на фирмата, която изгражда храма в квартал Аврен и много граждани присъстваха на водосвет и курбан за здраве по повод големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Събитието се състоя пред новостроящата се църква в ямболския квартал „Аврен”. „На нас се падна голямата чест след повече от 100 години да започнем изграждането на православен храм в Ямбол и още по-голямата отговорност да го завършим”, сподели пред събралите се хора кметът на града Георги Славов. Той благодари на всички дарители и институции, съпричастни към реализирането на тази идея. Специално за събитието в Ямбол пристигна и арх. Любомир Семерджиев, който разработи и дари проекта на новата църква. Той съобщи, че вече разработва проектите за интериора на храма. Водосвет за здраве отслужи отец Янко, председател на църковното настоятелство на новостроящия се храм „Успение Пресвета Богородица”. Курбанът е дарение от народния представител и член на настоятелството Александър Стойков. Идеята за построяване на храм възниква преди години по инициатива на жителите на квартала „Аврен”. По реализацията й се работи активно от две години. Първата копка бе направена през 2010 г. в Деня на народните будители. До момента е почти завършен грубият строеж на храма. Набирането на дарения за успешното му приключване продължава.


 
 

Антимафиотите иззеха тютюн без платен акциз

Петък, 12 Август 2011г. 16:35ч.

Служители от Териториално звено “Борба с организираната престъпност” – Ямбол са извършили проверка в търговско помещение на ул. “Преслав” в града, с цел противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки, информира регионалният говорител на МВР Татяна Павлова. В магазина са намерени и иззети 10,300 кг тютюн, част от него разфасован и подготвен за продажба в опаковки от по 100 и 200 грама. Установено е, че пакет от 100 гр. тютюн се продава за 5 лева. Собственик на иззетата стока е К.И. на 54 г., ямболски жител. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.
 
 

Пътен инцидент на мокър участък

Петък, 12 Август 2011г. 10:40ч.

На 11 август около 08.50 ч. на пътя Роза – Ботево е възникнало пътно-транспортно произшествие, при което лек автомобил „Опел Вектра”, управляван от Е.С. на 35 години от село Роза, движещ се с несъобразена с пътните условия скорост на мокър участък, блъска отзад внезапно спрелия лек автомобил „Опел Корса”, управляван от Г.В. на 58 г. В следствие на инцидента в ЦСМП- Ямбол за лечение, с фрактура на лявата ръка е отведена 62-годишната М.С., пътничка във Вектрата. След оказана помощ тя е освободена за домашно лечение. По двата автомобила са нанесени материални щети.
 
 

Страница 1004 от 1108


Подробна 5-дневна прогноза