Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Празникът, приветствието на председателя на Съвета

Понеделник, 13 Юни 2011г. 16:04ч.

nasko-stefanov-tarj-sesiaПри откриването на тържествената сесия по повод празника на града председателят на Общинския съвет Наско Стефанов отправи приветствие към всички в Ритуалната зала. Поместваме пълния текст на приветствието:

Уважаеми дами и господа, скъпи гости,
Днес е празничен ден за Ямбол!

Продължение...

 
 

Празникът, приветствието на кмета на Ямбол

Понеделник, 13 Юни 2011г. 15:45ч.

Честит празник, ямболлии!
Днес, в деня на Свети Дух обединяваме чувствата си към родния град. Днес засвидетелстваме почит към историята и традициите ни, преосмисляме действията си сега, във времето, в което живеем и изразяваме съпричастност към каузата да работим за утвърждаването на Ямбол в европейското бъдеще. Щастлив съм, че толкова много от вас станаха участници в празничната програма за Деня на Ямбол. Вярвам, че и днес, а и останалите събития, посветени на празника, ще ни донесат много приятни емоции и настроение в средата на годината. Тази година е особена за Ямбол, защото след почти четири години усилия успяхме да заменим „пълната лудница” в управлението на общината с една ясна визия за бъдещето на града ни. Няколко са важните начинания за Ямбол през 2011 г. Дълго чаканото възраждане на парковете ще стане факт, благодарение мащабния проект на общината за над 4 милиона лева.

Продължение...

 
 

Пейчев ще решава за вота преди обсъждането

Понеделник, 13 Юни 2011г. 15:38ч.

След като прегледаме материалите по вота за недоверие с другите ми двама колеги, ще вземем окончателно решение как да гласуваме. Това каза бившият депутат от Атака Огнян Пейчев, който се присъедини към проявите за Деня на Ямбол. Според ямболския народен представител решението на тримата бивши депутати от Атака ще бъде единно и ще стане ясно непосредствено преди обсъждането на вота в пленарната зала. Ще подкрепим това, което е добро за България, в момента аз разсъждавам така, дали е необходимо на България да има нови сътресения, в смисъл отпадане на едно правителство, допълнителни сътресения, при положение, че самата ситуация е много тежка и около нас също, каза Пейчев. Запитан дали се страхува след напускането на Атака, депутатът отговори, че изпитва страх, но когато човек е приел да отстоява каузата и истината, това е по-достойно и по-точно.
 
 

Пиян турски тираджия предаден на съда

Понеделник, 13 Юни 2011г. 09:28ч.

На 12 юни около 19.55 ч. на пътя Ямбол - Елхово в близост до село Окоп, полицейски екип на Районно управление “Полиция” – Тунджа е установил, че 43-годишен турски гражданин управлява товарен автомобил влекач „Рено – Премиум 420”, с турска регистрация и прикачено полуремарке, с концентрация на алкохол в кръвта 1,33 промила, съставляващо престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ “Полиция “ – Тунджа, информираха от Областната дирекция на МВР. Нарушителят е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес досъдебното производство ще бъде изпратено в Районна прокуратура - Ямбол с мнение за предаване на съд.
 
 

Денят на Ямбол, празничният афиш

Понеделник, 13 Юни 2011г. 09:12ч.

С Тържествена света литургия в православния храм „Света Троица” в Каргона започна празникът на Ямбол. В 10.30 часа пред общината е церемонията по издигане знамената на Република България, Община Ямбол и Европейския съюз, в 11.00 в Ритуалната зала трябва да започне Тържествената сесия на Общински съвет- Ямбол, там ще бъдат връчени и наградите за Деня на Ямбол. По същото време на сцената пред общината е детският празничен концерт. От 11.30 часа в зелените площи на площад „Освобождение" е предвиден хепънинг, наречен "Природата на нашия град ни обединява". В 12.30 пред читалище „Пробуда” е началото на Традиционния народен събор "Света Троица". В два следобед в Младежки дом "Г. Братанов" е церемонията по награждаване на участниците в конкурса "Празник в моя град". В 16.00 часа в Художествена галерия "Жорж Папазов" е откриването на изложбата "Светлината", а от 19.00 часа пред читалище "Съгласие" започва фолклорното шоу "Който може, го може".
 
 

Страница 1019 от 1100


Подробна 5-дневна прогноза