Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Моцартовите Вариации за клавир в Безистена

Четвъртък, 15 Октомври 2020г. 16:28ч.

bezistena2020На 24 октомври почитателите на класическата музика в града ще се насладят на концерт на проф. д-р Ромео Смилков, пианист и музиколог, в Културно-информационен център „Безистен“. Програмата, с безплатен вход, включва „Първи рецитал - Вариации за клавир“ от Моцарт. Наследството на един от най-ярките инструментални виртуози на XVIII век и гениален композитор Волфганг Амадеус Моцарт в жанра на клавирните вариации е уникално.

Продължение...

 
 

Конфискуваха каруци и сал в циганската махала

Сряда, 14 Октомври 2020г. 18:38ч.

05-salСлед проведена дневна акция служители на сектор „Превенция и опазване на обществения ред“ и Общинска полиция  отново са конфискували каруци, с които се изхвърлят отпадъци на нерегламентирани сметища. Те са отнели и сал за незаконно пренасяне на товари по водите на река Тунджа. Община Ямбол отново заявява, че ще бъде безкомпромисна с нарушителите и ще прилага най-строги мерки.

Продължение...

 
 

Вакантни длъжности за войници в Ямболския гарнизон

Сряда, 14 Октомври 2020г. 15:12ч.

voenni-kabileДо трети ноември се приемат документи за обявените 160 вакантни длъжности за войници във военни формирования от състава на Сухопътни войски, от които 14 - за гарнизон Ямбол, информират от Военното окръжие в града. Шест вакантни места - за автоматчик, младши механик-водач на МТЛБ и младши разузнавач са обявени за военно формирование 52590, шест са местата и във военно формирование 54100 – за линеен надзорник и пълнач в разчет на самоходна гаубица, за военно формирование 22130 има 2 вакантни длъжности – за младши радиотелеграфист в екипаж на КЩМ и линеен надзорник в линейно-кабелно отделение.

Продължение...

 
 

Петковден е! Празник за 1470 жители на града

Сряда, 14 Октомври 2020г. 10:18ч.

bouquetБългарската православна църква почита на 14 октомври паметта на Света преподобна Параскева-Петка Епиватска (Търновска). Преподобната Петка е родена в град Епиват на Мраморно море през XI век. Води благочестив живот, а след кончината ѝ нейните мощи, които притежават целителна сила, се превръщат в символ на борбата за съхраняване на християнската култура от ислямската асимилация. Света Петка е една от най-обичаните и тачени светици в България, закрилница на народа.

Продължение...

 
 

Разгледахте ли изложбата "Спортната слава на Ямбол"?

Вторник, 13 Октомври 2020г. 14:27ч.

sport-slavОткриването на експозицията, посветена на историята и упсехите на ямболския спорт, беше едно от основните събития по време на честването на 120-тата годишнина от началото на организираното физкултурно движение в града. Изложбата, подредена в Безистена, проследява историята на ямболския спорт и най-високите постижения на съзвездието от имена, израснали в града или защитавали цветовете на спортните клубове от Ямбол.

Продължение...

 
 

Страница 3 от 1134