Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Финансиране за 11 екологични проекта в региона

Понеделник, 01 Юни 2020г. 15:55ч.

oa-3Единадесет са одобрените и класирани проектни предложения от област Ямбол, които ще бъдат финансирани в рамките на Национална кампания „За Чиста околна среда – 2020г.„  в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“. В това число са проекти на общини и кметства, на училища и детски градини от областта.

Продължение...

 
 

Постоянен арест за турски шофьор, опитал контрабанда на златни накити

Понеделник, 01 Юни 2020г. 15:22ч.

sudebna-palata-yambol-3По искане на Окръжна прокуратура Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турски гражданин. Той е обвинен за това, че противозаконно е пренесъл златни накити през границата на страната от Република Турция в Република България. Престъплението е осъществено на 28.05.2020г. на ГКПП Лесово. То е квалифицирано по чл.242, ал.1, б.„д“ от НК.

Продължение...

 
 

Кукленият театър играе "Котаракът в чизми" в събота

Понеделник, 01 Юни 2020г. 13:29ч.

kotarakatВ събота, на 6 юни, почитателите на кукленото театрално изкуство ще имат среща с “Котаракът в чизми”. Постановката ще започне в 11.00 часа, при спазване на всички противоепидемични мерки. През 2019г. Държавен куклен театър „Георги Митев" Ямбол стана лауреат на Международния фестивал „КукАрт“ с постановката „Котаракът с/в чизми“ – постановка Коста Димитров, сценография и кукли – Свила Величкова, музика – Стоян Косев, с участието на актьорите Жулиета Николаева, Димитър Димитров и Калина Баракова.

Продължение...

 
 

По-важните решения в заседанието на Общинския съвет

Четвъртък, 28 Май 2020г. 18:15ч.

Obshtina-sgrada-april2020Общински съвет Ямбол определи след гласуване носителите на големите награди по повод празника на града. Общинските съветници избраха носителя на Награда на Ямбол за 2020 година за значителен принос в развитието на града – Весела Пастърмаджиева, диригент и ръководител на Хорова школа „Проф. Георги Димитров“. Със званието „Почетен гражданин на град Ямбол“ през 2020 ще бъдат удостоени двама души – писателите Любомир Котев и Христо Карастоянов, за значителния им принос в културния и духовен живот на Ямбол, както и за развитието на съвременната българска литература.

Продължение...

 
 

Ямболските театрали подновяват срещите си с публиката

Четвъртък, 28 Май 2020г. 16:04ч.

teatraliteСлед дълга раздяла с публиката Драматичен театър „Невена Коканова“ подновява редовните си срещи с публиката на живо. Театралната зала отваря врати за да посрещне своите зрители още на 4 юни, четвъртък с пиесата на Никола Русев „Юнаци с умни калпаци“ при спазване на всички противоепидемични мерки и пълняемост на залата 30% от капацитета й. През месеците на изолация ямболския театър запази традицията всеки четвъртък да представя по един спектакъл за зрителите си, въпреки избраната нова форма.

Продължение...

 
 

Страница 3 от 1100


Подробна 5-дневна прогноза