Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Почина уважаваният педагог Георги Кънев

Петък, 11 Септември 2020г. 11:15ч.

G KunevНа 10 септември в Ямбол на 92-годишна възраст почина уважаваният педагог Георги Кънев. Роден е на 14.02.1928г. в с. Робово, Ямболска област. През 1950г. завършва Института за прогимназиални учители в град Бургас. Целият му професионален път преминава в сферата на образованието. Работил е като възпитател, учител, заместник-директор и директор. Той е първият директор на ОУ „Христо Смирненски“ – Ямбол, в което работи в продължение на 25 години и успява да го утвърди като едно от най-големите и елитни училища.

Продължение...

 
 

Областен съвет за хора с увреждания започва работа

Четвъртък, 10 Септември 2020г. 14:18ч.

obsavСъгласно разпоредбата на чл.19 от Закона за хората с увреждания, в Областна администрация Ямбол се проведе заседание за сформиране на Областен съвет за хора с увреждания. Областният съвет ще има за цел да съдейства и подпомага областния управител при осъществяване, анализиране и разработване на стратегии и планове, мерки и други дейности свързани с изпълнението на политиката в областта на правата на хората с увреждания на областно ниво. В състава на Областния съвет се включват представители на общинските администрации, на териториалните органи на изпълнителната власт, на национално представителните организации на и за хората с увреждания, национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, юридически лица с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза и др.

Продължение...

 
 

Преди началото на новата учебна година

Четвъртък, 10 Септември 2020г. 11:33ч.

saveshtВ зрителната зала на Община Ямбол се проведе  работно съвещание с директорите на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, организирано от Регионалното управление на образованието. На срещата присъстваха кметът на Община Ямбол Валентин Ревански, областният управител на Ямболска област Димитър Иванов, Стойко Стойков, началник на Регионално управление на образованието Ямбол, председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков, заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов, Кольо Пехливанов, главен експерт в отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Болярово, Добринка Ангелова, началник отдел „Образование” в Община Тунджа, инспектор Иван Караманолов, представител на Областна дирекция на МВР, главен инспектор Иван Динев от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Милена Янъкова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ и Митко Филипов, директор на секретариата на ОС на БЧК-Ямбол.

Продължение...

 
 

Кметът на града дари месечната си заплата на Областната болница

Сряда, 09 Септември 2020г. 16:15ч.

daritelКметът на Община Ямбол Валентин Ревански продължава да дарява месечната си заплата за различни общественозначими каузи. Този месец той предостави възнаграждението си на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Панталеймон“. Кметът дари сумата на среща с директора на областната болница д-р Димитър Рунков.

Продължение...

 
 

Подновяват проучванията на Малкото кале край Воден

Вторник, 08 Септември 2020г. 18:31ч.

vodenЕкип на Регионален исторически музей – Ямбол, ръководен от ас. д-р Стефан Бакърджиев и археолога Явор Русев, стартира втория етап от археологическите проучвания на Средновековната крепост „Малкото кале“ край село Воден. Археологическите разкопки ще се осъществят със средства в размер на 21 000 лева, осигурени от Министерство на културата по проект на музея. В планираните дейности, които ще се проведат в рамките на 20 дни, отново ще се включат студенти от Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

Продължение...

 
 

Страница 4 от 1124