Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Регионалното депо, тема "табу" за управляващите

Понеделник, 02 Април 2018г. 15:12ч.

smetishte00100Общинските съветници от БСП в Общински съвет Ямбол разпространиха декларация по повод проблемите с Регионалното депо и опитите на управляващите да забранят да се говори за бедственото състояние на депото. Поместваме текста на декларацията, озаглавена „Регионално депо Ямбол – тема „табу“ за управляващите. „Ние, общинските съветници от Българската социалистическа партия в Общински съвет Ямбол, сме възмутени и скандализирани от  безпрецедентния опит на управляващите да забранят да се говори за бедственото състояние, в което се намира Регионално депо Ямбол и за замърсяването на околната среда от рекултивираното старо сметище.

Продължение...

 
 

Две анкети на НСИ влизат в домакинства в региона

Понеделник, 02 Април 2018г. 11:08ч.

NSIВ периода март - май Националният статистически институт провежда чрез териториалните статистически бюра в страната наблюдението „Статистика на доходите и условията на живот”. Изследването се прави паралелно във всички държави - членки на ЕС с обща методология и инструментариум и има за цел да установи доходите на домакинствата и условията на живот. Тези данни са основен източник на информация за сравнителен анализ на бедността и социалната изолация за всички европейски страни.

Продължение...

 
 

Ямболско дете печели конкурс за рисунки в Париж

Неделя, 01 Април 2018г. 08:23ч.

daritoБожидара Амуджиева от IV „д” клас на ОУ „Любен Каравелов” Ямбол е един от победителите в Международния конкурс за детски рисунки "Draw Me Peace" („Нарисувай ми мира”) и получи покана за участие в официалната церемония по награждаване на седми май 2018г. в Люксембургския дворец в Париж. Божидара участва в конкурса със своята рисунка „Мирът около нас” във възрастова категория 8-12 години. Неин класен ръководител е Славена Петрова, а художествен ръководител - Антонина Христова.

Продължение...

 
 

Бодливи въпроси за състоянието на депото

Петък, 30 Март 2018г. 10:38ч.

ObshtinataВ писмо до регионалните медии общинският съветник Мариета Сивкова информира отново за аварийното състояние на регионалното депо и недопускането на предложение за създаване на временна комисия по проблема в Общинския съвет. Поместваме текста на писмото: „В заседание на Общински съвет Ямбол, в нарушение на ЗМСМА и Правилника на ОбС, Председателят забрани това да бъде казано от трибуната на Общински съвет, пише инж. Мариета Сивкова.

Продължение...

 
 

Юбилейна вечер с д-р Тотко Найденов

Петък, 30 Март 2018г. 09:24ч.

Picture 024Поредната творческа вечер в Ямбол, организирана както винаги от Регионалната библиотека и Дружеството на писателите, беше посветена на 70-годишния юбилей на нашия съгражданин д-р Тотко Найденов. Представена бе и последната книга на д-р Найденов „За сърцата, що се любят...“. Актрисата Велика Видева прочете разкази от книгата. Литературният критик Димитър Бечев, директор на библиотеката, изнесе слово, посветено на творческия път на Тотко Найденов през годините.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 876

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза