Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Определиха носителите на наградите за 24 май

Понеделник, 13 Май 2019г. 10:49ч.

kiril-metodi QVgaОбщина Ямбол оповести имената на тазгодишните носители на най-високото отличие в града в областта на образованието и науката. Наградата на името на Ради Иванов Колесов се връчва ежегодно по повод 24 май за високи постижения или цялостна, високопрофесионална дейност в областта на просветата. Постъпилите предложения бяха разгледани на заседание на Специализираната комисия, която излезе със следните решение:

Продължение...

 
 

Европейски проект "Вашият глас за Европа"

Петък, 10 Май 2019г. 09:25ч.

eu-parlamentthistimeimvoting-top

Европейският проект „Вашият глас за европа“ завърши поредица от информационни срещи „Ще гласувам за първи път“, „Гласоподавателите нямат възраст“ и „ EUROUNI”


Pic-for-M2-1“Вашият глас за Европа - Your EU Vote” е Европейски проект, изпълняван от Ямболска търговско-промишлена палата. Проектът е съфинансиран директно от Европейския парламент. Основната цел на проекта е да насърчи и мотивира гражданите активно да участват в предстоящите европейски избори, като им осигури непартийна и фактическа информация и популяризира основните постижения и важната роля, която Европейският парламент играе в демократичния процес на Еврепейския съюз. Проектът предвижда поредица от информационни срещи с различни целеви групи. 

Екипът по проекта успешно проведе, вече голяма част от тези информационни срещи, като кампанията „ Ще гласувам за първи път“  в 4 училища в град Ямбол, 1 в град Сливен и 1 в град Бургас, отбелязвайки голям интерес от страна на младите Европейци. 

Информационна кампания бе проведена в   професионална гимназия по строителство и архитектура "Кольо Фичето"- Ямбол, професионална гимназия по икономика „Г.С.Раковски”- Ямбол, професионална гимназия с преподаване на западни езици "Васил Карагъозов"- Ямбол, професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии- Ямбол, професионална гимназия с преподаване на западни езици  "Захарий Стоянов"  и професионална гимназия по туризъм " Проф. д-р Асен Златаров" в град Бургас.

„Ще гласувам за първи път“ бе информационна кампания, с аудитория от ученици - 11 и 12 клас, които за първи път ще имат правото да гласуват, целяща да повиши осведомеността на младите избиратели за предстоящите избори за Европейски Парламент. Във всяко едно от шестте училища, бе създаден Информационен Европейски Стоп-Шоп, предлагащ десетки печатни издания на Европейска тематика. Тези информационни щандове се обогатяват с информационни материали, от екипа по проекта, до края на самия проект. 

Pic-for-M2-2Поредицата от информационни семинари „ Гласоподавателите нямат възраст“ също приключи, отбелязвайки голям интерес. Тези семинари се проведоха в по един пенсионерски клуб в град Ямбол, Сливен и Елхово.

Успешно бяха реализирани и двата информационни семинари “EuroUni”, които имаха за цел да стимулират дебати на Европейска тематика сред студентската общност в Ямбол и Бургас. Студентите от Факултета по техника и технологии в Ямбол ( към Тракийски Университет- Стара Загора) и студентите от Юридическия Факултет на Бургаския Свободен Университет, обогатиха знанията си за важността на институцията Европейски парламент и правилата за гласуване в България на изборите за Европейски Парламент.

Pic-for-M2-3Чрез срещите си с над 200 ученици, около 100 пенсионери и около 100 студенти, екипът по проекта стимулира участието на гражданите в изборите за Европейски парламент през 2019г., подобрявайки разбирането им за настоящите и бъдещите политики на Европейския Съюз, oчертавайки основните постижения на Европейския парламент през последните години, за да се подобри разбирането за важната роля, която той има в семейството на Европа и за нас, като граждани на Европейския съюз и за нас като част от фирми и други организации.


Повече информация за предстоящите събития по проекта ( дата и място на провеждане), може да намерите в уеб сайта на проекта -    http://www.euvotebg.com
Thistimeimvoting

Регистрирайте се на https://www.ttimv.eu/YambolCCI,
за да станете част от платформата „Този път ще гласувам“,
която подкрепя десетки хиляди доброволци във всички държави членки,
които са се записали и са се ангажирали да убеждават и другите
да гласуват на Европейските избори (23-26 май 2019).

Публикацията е по проект „Вашият Глас за Европа- Your EU Vote“, Договор № COMM/SUBV/2018/E/0152, съфинансиран от Европейския Парламент и Ямболска Търговско - Промишлена Палата. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на Ямболска Търговско - Промишлена Палата и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Европейския парламент.


 
 

Рокерски събор край Ямбол от петък до неделя

Четвъртък, 09 Май 2019г. 15:25ч.

rokeriНа Бакаджиците край Ямбол в петък вечер започва първият за годината Национален мотосъбор. Събитието е организирано от Мото клуб The Riders MC и се провежда с подкрепата на община Ямбол. На Бакаджишките възвишения се очакват над 5 000 участници, мотористи от България, Гърция, Турция, Сърбия, Македония и Словения. Официалното откриване ще бъде дадено с гръм от черешово топче на 10 май в 18.00 часа, но най-атрактивната част от програмата е в съботния ден, когато ще се проведе и традиционната рокерска обиколка

Продължение...

 
 

Позиция на Сдружение ДЕН за Новата болница

Четвъртък, 09 Май 2019г. 13:44ч.

novata-bolnicaПредседателят на Управителния съвет на Сдружение ДЕН Димитър Димитров разпространи до регионалните медии позиция по повод решението за отпускане на финансиране от държавния бюджет за довършване на Новата болница в Ямбол. Поместваме пълния текст на коментара, озаглавен „Какво исках да кажа преди два дни на премиера Бойко Борисов?“ - "Дано най-накрая се намерят средства за довършване на болницата на гр. Ямбол. Но дори да се осигурят средствата, ако целта е Ямбол да има болница, то Вашият Жоро не трябва да има никаква роля в проекта. Защото: При почистването на коритото на река Тунджа парите се изхарчиха, а видим резултат няма. При изпълнение на проекта за градския парк имаше масово изсичане на здрави дървета, които след това се самозапалиха и изчезнаха.

Продължение...

 
 

Славянски песни и романси в галерия "Папазов"

Четвъртък, 09 Май 2019г. 08:55ч.

g.uchkova-m.kazanПо повод 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, община Ямбол и Художествена галерия “Жорж Папазов“ организират концерт, посветен на славянската музика. Концертът „Славянски песни и романси“  започва в 17.30 часа на десети май в ХГ“ Жорж Папазов“. Почитателите на славянските ритми ще имат възможността да чуят произведения от България, Русия, Полша и Чехия в изпълнение на Гинка Учкова, сопран и Мария Чертищева–Казан, пиано.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 980