Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Рождественско послание на Митрополит Йоаникий

Понеделник, 25 Декември 2017г. 15:12ч.

yoanikii-2“Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение." (Лука 2:14)
Тази дивна ангелска песен, изпята преди повече от 2000 години, отново докосва сърцата и душите на Богопреданите православни християни. Силата на тази песен не намалява. Звучността й не заглъхва. Съдържанието й не избледнява. През целия богослужебен кръг тя се повтаря, но на празника - Рождество Христово, тя има особено обаяние, защото възпява непостижимото тайнство - Христовото Рождество.

Продължение...

 
 

Две тежки катастрофи в навечерието на Коледа

Неделя, 24 Декември 2017г. 15:29ч.

police-car-3Възрастен пешеходец загина на място при пътен инцидент край Комплекса за социални услуги, млад мъж е с опасност за живота при друга тежка катастрофа в събота. В 18.10 часа на 23 декември на телефон 112 е подаден сигнал за пътен инцидент на ул. „Търговска“ 120 близо до бившето училище "Страшимир Кринчев". На място е починал 63-годишен пешеходец, пометен от джип с ямболска регистрация, управляван от 47-годишен шофьор.

Продължение...

 
 

Празнично приветствие на Директора на ОУ "Л.Каравелов"

Неделя, 24 Декември 2017г. 14:39ч.

karti4ka-lkУважаеми колеги, скъпи ученици, родители,
В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, на един от най-чаканите моменти – Нова година. Нека в тихата и свята нощ да си припомним, че най-ценните и най-скъпите подаръци са близостта на семейството, усмивката на децата, обичта, даваща ни сила и увереност!

Продължение...

 
 

Малък празник за Православието в Ямбол

Неделя, 24 Декември 2017г. 11:50ч.

DSC 9707Духовният живот на Ямбол достойно е представен в луксозен албум "Цветовете на Православието. България". Книгата с фотографии е шестата част от издавана в Полша поредица за разнообразието и многоцветността на православната вяра в различните държави. Снимки от изнасянето на Благодатния огън на Великден в църквата "Св. Георги" през 2016 и литийното шествие на Богоявление в обилния снеговалеж през 2017 са поместени в албума, излязъл в навечерието на Рождество Христово. Автор на фотографиите от Ямбол е Денислав Стойчев. Той, заедно с близо 30 свои колеги, представят над 150 снимки от всички измерения на живота в Българската православна църква. Любопитен факт е, че в албума има само четири фотографии от територията на Сливенската митрополия, в която влиза Ямболската духовна околия. Другите две не са нито от Сливен, нито от Бургас, а от църкви в Несебър и Поморие. "Албумът представя богатото духовно и материално наследство на Православието в България, показва постиженията на сакралната архитектура и интериора на българските църкви, разкрива красотата на българската земя", казва в увода митрополитът на Варшава и цяла Полша Сава. И допълва "Настоящият албум се характеризира също така с известен динамизъм, свързан със запечатаните на снимките хоро и ситуациите, в които са заснети". Албумът бе представен на щанда на православното издателство "Омофор" на Панаира на книгата в НДК по-рано този месец. Предстои разпространение в търговската мрежа. Всички снимки в него са публикувани в най-големия сайт за православна фотография OrthPhoto.net - чийто създатели са и инициатори за поредицата "Цветовете на Православието".


 
 

Директорът на ПГЗ "Хр. Ботев" с Коледен поздрав

Неделя, 24 Декември 2017г. 10:57ч.

todor-todorov-pgzУважаеми колеги! Скъпи ученици и родители, в навечерието сме на Рождество Христово - празникът, който вече две хилядолетия носи радостта, породена от  топлотата на домашното  огнище, защото събира семействата, ражда надеждата, която отваря човешките сърца за вярата, надеждата и любовта. Две хилядолетия във всяко християнско сърце гори Витлеемската звезда и ни указва Пътя. Трудно се върви по него, защото е белязан от опрощението, милостта, състраданието и добротата.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 854


Подробна 5-дневна прогноза