Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Съветниците от ГЕРБ се отчитат пред жителите на града

Сряда, 24 Юли 2019г. 08:39ч.

logo-gerb-3В рамките на инициативата „Ямбол ни обединява“ общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общинския съвет започват от 25 юли срещи с гражданите по кварталите, съобщават от офиса на партията. Първите такива срещи ще се проведат в жилищните комплекси „Хале“, „Диана“ и „Златен рог“. По време на срещите те ще направят отчет за дейността си като съветници. В специална брошура, която жителите на Ямбол ще получат, са представени  най-важните реализирани дейности в града в мандат 2015-2019.

Продължение...

 
 

Управлението на отпадъци в демонстрационни проекти с евросредства

Вторник, 23 Юли 2019г. 16:00ч.

oicВъзможните инвестиции, условията за кандидатстване и спецификите при подготовка и изпълнение на проект по процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“ от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 бяха представени днес на провелата се в офиса на ОИЦ Ямбол информационна среща. В нея участие взеха потенциални кандидати по процедурата - общински администрации, фирми и неправителствени организации. Експертът от областния център Силвия Бакалова запозна присъстващите с изискванията към кандидатите, с допустимите дейности и разходи, с видовете финансова помощ спрямо кандидатите и др.

Продължение...

 
 

Археолози проучват надгробни могили по поречието на Тунджа

Вторник, 23 Юли 2019г. 12:51ч.

02Продължава проучването на надгробна могила, част от южния некропол на Тракийския и античен град Кабиле, информират от Община Ямбол. Разкопките се правят от български и полски археолози по международен проект „Археологически и интердисциплинарни проучвания на надгробни могили по средното течение на река Тунджа“. По покана на българо-полската научна експедиция по време на проучването на могилата кметът на  Ямбол Георги Славов присъства на разкриването на богат гроб на тракийски воин от III век пр.Хр.

Продължение...

 
 

Африканската чума по свинете, набелязаха мерки за превенция

Вторник, 16 Юли 2019г. 15:42ч.

epizooПредвид усложнената епизоотична обстановка в страната, относно появата и разпространението на болестта „Африканска чума по свинете“ министърът на земеделието и храните Десислава Танева разпореди ежеседмично провеждане на епизоотичните комисии в разширен състав и вземане на превантивни мерки в отделните области. Областният управител Димитър Иванов проведе заседание на Областната епизоотична комисия, на което взеха участие и представители на Областно пътно управление и собственици и представители на индустриалните и фамилни ферми в областта.

Продължение...

 
 

Резултатите от матурите и сериозните основания за анализи

Вторник, 16 Юли 2019г. 11:31ч.

ruo-218-о място в страната за Ямболска област сред четвъртокласниците (среден тестови бал – 4.98), последно място по Български език и литература (среден брой точки – 42.09) и 14-о по математика (среден брой точки – 29.33) сред седмокласниците. Това са резултатите от националното външно оценяване за учениците от IV и VII клас в Ямбол и областта, обобщени от Регионалното управление на образованието.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 1004