Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Спряха дейността на незаконна автоморга

Петък, 18 Февруари 2011г. 17:12ч.

На 17 февруари при проведена специализирана полицейска операция в Ямбол е установена незаконна автоморга, стопанисвана от 24 годишния Г.В. В качеството си на физическо лице мъжът е изкупувал автобуси на старо, наел е работници, които да разкомплектоват превозните средства, а частите препродава като части втора употреба или за отпадъци. Дейността е осъществявана без необходимата законова регистрация, като е използван терен на известна транспортна фирма в Ямбол. В операцията са участвали служители от сектори “Противодействие на криминалната престъпност”  и “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР- Ямбол. По случая в ОДМВР – Ямбол е заведена преписка. Уведомени са всички институции, имащи правомощия по констатираното.

 
 

От полицията: Набези в "Топлофикация"

Четвъртък, 17 Февруари 2011г. 11:42ч.

В Районно управление  Полиция – Ямбол е постъпило заявление за това, че на 13 януари  около 08.00 ч. в Ямбол, от работилница в района на „Топлофикация” е установено взломяване на входната врата и кражба на 4500 дюзи, 1500 вентили и 1500 щуцери за газови бутилки. Стойността на нанесената щета в размер на около 3500 лева.
Областната дирекция на МВР съобщава подробности и за един разрешен случай. В края на месец юли миналата година 57-годишен мъж е подал заявление в РУ Полиция - Ямбол, че около 22.30 ч. на 29-ти същия месец, в Ямбол в таксиметров автомобил е загубил портфейла си с лични документи и парична сума от 60 лева. По-късно същата нощ мъжът е получил SMS, че от кредитната му карта е изтеглена парична сума от 500 лева. След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия ямболските криминалисти са установили, че извършител на деянието е А.И. на 26 години, неосъждан от Ямбол, който е ползвал услугите на таксито след потърпевшия. Портфейлът с документите е върнат на собственика. По случая в РУ “Полиция” – Ямбол е образувано досъдебно  производство.

 
 

Слаб сняг в региона, пътищата проходими

Четвъртък, 17 Февруари 2011г. 09:46ч.

Републиканската пътна мрежа на територията на Ямболска област е проходима при зимни условия. Температурата в 09.30 часа е 0 градуса. Пътните настилки навсякъде са мокри.Слаб сняг вали над цялата област Ямбол, но не създава предпоставки за образуване на снежна покривка. ОПУ-Ямбол призовава водачите на МПС да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с условията на пътя, както и да спазват въведените ограничения. Слаб сняг вали и в Сливен. Преобладаващо мокри са пътните настилки. Времето е облачно. Минус 1 градуса отчитат термометрите в града.

 
 

МВР търси екипаж за новите хеликоптери в Безмер

Сряда, 16 Февруари 2011г. 11:18ч.

Министерството на вътрешните работи обявява конкурс за постъпване на държавна служба в Специализирания отряд “Въздушно наблюдение” в Главна дирекция “Гранична полиция”. Конкурсът е за 10 пилоти на хеликоптери, 5 ръководители на полети, 6 бордни техници и 6 авиомеханици в база Безмер. Екипажите ще изпълняват летателни задачи с нови хеликоптери от лек и среден тип (AW 109 Power  и AW 139) за въздушно наблюдение на турско-българската и морската граница на Република България и ще бъдат включвани в състава на съвместни операции, организирани и координирани от Агенцията за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на Европейския съюз /ФРОНТЕКС/. За кандидатстване на обявените длъжности няма възрастово ограничение. Освен основните изисквания за работа в МВР, кандидатите за летателни длъжности трябва да притежават валидно медицинско свидетелство за летателна годност. Кандидатите за пилоти и за ръководители на полети трябва да притежават професионална квалификация летец-пилот на хеликоптер, щурман и да владеят английски език, включващ и специфичните за авиацията термини. Кандидатите за бордни техници и авиомеханци да са завършили средно образование със специалност “Експлоатация и ремонт на авиационна техника”. Бордните техници трябва да владеят и английски език, което да удостоверят със сертификат за завършен курс. Документи за участие в конкурса ще се приемат в отдел “Човешки ресурси” при Главна дирекция „Гранична полиция” на бул. “Мария Луиза” № 46 в стая 309 до 08.03.2011г. Повече информация кандидатите могат да получат на тел. 982 - 33 - 97;  982 - 32 - 98 и на интернет адрес: www.dhr.mvr.bg

 
 

Проверките в бензиностанциите продължават

Сряда, 16 Февруари 2011г. 10:47ч.

На 15 февруари служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР - Ямбол и служители на РО “Контрол качеството на течните горива” при Д ”ККТГ” – Бургас са извършили проверки в 4 бензиностанции на територията на Област Ямбол, съобщават от полицията. С протоколи за иззети проби за изследване качеството на предлаганото в обектите гориво. В една ямболска бензиностанция е установена липса на информация за вида на предлаганото гориво и декларация за съответствие на разпространяваните партиди горива, за което е съставен е акт за административно нарушение.

 
 

Страница 851 от 895

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза