Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Гости в ЦДГ "Люляците" за Деня на ромите

Петък, 08 Април 2011г. 13:17ч.

По повод Международния ден на ромите, сътрудниците на евродепутата Илияна Йотова в Ямбол заедно с група доброволци поздравиха децата от ЦДГ ”Люляците” с песни, представени от малките певици Светослава Стоянова и Пейти Димитрова, и двете на 7 години. Момчетата и момичетата от предучилищните групи на детската градина изслушаха с голям интерес веселите български песни и бурно ги аплодираха. В отговор децата изиграха два танца, единият от които беше характерен ромски танц. На края всички се почерпиха с лакомства, а на възпитателите бяха предоставени знамена и материали за оформяне на кът на Европа в детската градина. В последвалия разговор с ръководството и педагозите на ЦДГ”Люляците” – Ямбол, в който се включи и  Нели Стефанова, председател на комисията по социалните въпроси в Община Ямбол, секретар на Читалище „Умение 2003”, бяха споделени усилията, които полага колективът за подготовката на децата за пълноценното им включване в предстоящия учебен процес, за  изграждане на здравословни навици на бит и живот, а в по-далечно бъдеще - за успешно интегриране в съвременния живот на България и Европейския съюз.


 
 

Проектът за парка, пресконференция в розариума

Четвъртък, 07 Април 2011г. 17:17ч.

Обновяване на емблематичните зони за отдих в Ямбол – Градския парк и „Боровец”, както и на свързващите ги улици. Това предвижда проектът на община Ямбол „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда”. Финансирането му е по оперативна програма „Регионално развитие”, схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда”. Общата стойност е 4 121 394. 33 лева. Съфинансирането от страна на община Ямбол е в размер на 206 400 лева. Началната пресконференция на проекта се проведе в градския парк, присъстваха представители на местната власт, бизнеса, неправителствени организации, граждани.

Продължение...

 
 

Над два милиона в хазната от корпоративен данък

Четвъртък, 07 Април 2011г. 09:48ч.

Над 2 милиона и 100 хиляди лева корпоративен данък внесоха фирмите от Област Ямбол за първото тримесечие на годината, докато през миналата година сумата бе 1 милион 653 хиляди лева, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. Крайният срок, в който фирмите трябваше да подадат декларации и да внесат дължимия данък-печалба за миналата година, изтече на 31 март. На гишетата в  Офиса на НАП- Ямбол  бяха приети 3173 корпоративни декларации. Още 1197 са подадени по електронен път, като фирмите ползваха 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Все още се приемат пристигащите по пощата формуляри. С тях се очаква броят на подадените корпоративни декларации да достигне близо 5 хиляди. Миналата година приетите годишни декларации за облагане с корпоративен данък са 3400, като 890 са подадени онлайн. Годишна декларация за облагане с корпоративен данък бяха длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2010 година. Ако декларацията по Закона за корпоративното подоходно облагане бъде внесена след края на март или в нея са нанесени некоректни данни, това ще струва на фирмите между 500 и 3000 лева, а при повторно нарушение, санкцията ще бъде 6 000.

 
 

Одобриха трансграничен проект на ОА за 100 хиляди евро

Сряда, 06 Април 2011г. 12:40ч.

Областна администрация Ямбол е с одобрен проект по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция. Предстои сключване на договор. Проектът : „GATE 2 TOUR: Интегрирано развитие на културно-исторически туризъм в трансграничния регион Ямбол – Странджа – Одрин” е по Приоритетна ос 2: Повишаване на качеството на живота Мярка 2.1: Опазване на околната среда, природата, историческото и културно наследство. Партньор по този проект от турска страна е  Асоциация на младите предприемачи Одрин. Това е първият трансграничен проект на Областна администрация Ямбол през последните пет години, в който ОА Ямбол е водеща организация. Целта на проекта е да допринесе за защитата и ефективното използване на историческото наследство в контекста на трансграничното развитие като инструмент и възможност за популяризиране на местната идентичност, свързване на общности и хора и превръщане на трансграничния регион Ямбол – Странджа – Одрин в привлекателно място за живот и работа.

Продължение...

 
 

Делото за общинския бюлетин продължава на 9 май

Сряда, 06 Април 2011г. 10:56ч.

Окръжният съд в Ямбол отложи за 9 май делото срещу кмета на града Георги Славов за нарушения на Закона за обществените поръчки за „Списване, предпечат, печат и разпространение на информационен бюлетин на Община Ямбол". Щетите, нанесени на общината, са за малко над 20 000 лева. Според обвинението кметът е нарушил служебните си задължения, защото не е определил пределна цена на обществената поръчка и не я е прекратил, след като комисията е установила, че нито една от фирмите, подали оферти, не отговаря на предварително зададените условия. Причина за отлагането е приетото от съда искане на прокуратурата за събиране на допълнителни доказателства по делото. До сега бяха изслушани 16 свидетели и шест вещи лица. Делото ще продължи отново на 9 май. Тогава обяснение пред съда ще даде кметът на Ямбол Георги Славов.

 
 

Страница 859 от 921

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза