Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Турци с откраднато BMW задържани на Лесово

Събота, 25 Юни 2011г. 08:34ч.

Двама турски граждани са задържани при опит да преминат ГКПП – Лесово с откраднат луксозен автомобил, обявен в Шенгенската информационна система. Директорът на Гранична полиция Захарин Пенов съобщи, че вчера около обяд на пункта при Лесово на изхода от България се е явил за излизане джип „БМВ-Х5” с двама турски граждани. Автомобил е произведен през 2007. При извършената проверка е установено, че автомобилът е обявен в Шенгенската информационна система. Колата е била противозаконно отнета на територията на Италия. Започнати са процедурите и чрез Бюро СИРЕНЕ е уведомена страната заявител, задържани са двамата турски граждани. Продължава работата по случая, уточнява директорът на гранична полиция.

 
 

Съветници поискаха оставката на кмета Славов

Четвъртък, 23 Юни 2011г. 15:25ч.

Кметът Георги Славов да си подаде оставката, призова общинският съветник Пламен Майсторов на пресконференция след провалилата се извънредна сесия на ОбС – Ямбол на 23  юни. Заседанието на съвета беше свикано по искане на 13 общински съветника: от ГЕРБ, Живко Желев, Христо Дянков и представителите на ромския етнос. В дневния ред бяха включени четири точки: предсрочно прекратяване пълномощията на председателя, продажба на 77 общински имота, общинските жилища и тегленето на нов кредит от община Ямбол във връзка с проекта за парковете. На самото заседание, обаче, до 9.30 часа се явиха само 13 общински съветника и председателстващият Христо Дянков обяви, че сесията няма да се проведе.  Преди това в Общинския съвет беше внесена декларация от групите общински съветници „За Ямбол”, „БСП и лявоцентристки блок” и „Не на корупцията” с обяснение защо няма да се явят на заседанието. „Тази сесия беше грешка. Ямболските граждани трябва да бъдат информирани за всички тежести, които се очакват от кредитите, за които кметът настоява”, категоричен е Димчо Ненчев от „Обединени за Ямбол”.

Продължение...

 
 

Съветът спечели 12 дела срещу Областния управител

Четвъртък, 23 Юни 2011г. 15:13ч.

Административният съд потвърди като законосъобразно решението на Общински съвет – Ямбол за отмяна заповедта на кмета за провеждане на търг за бръснаро-фризьорския салон на пл. „Освобождение”. Делото бе образувано по жалба на областната управителка Таня Димитрова. Общинските съветници не приеха искането на кмета Славов за продажба на  бръснаро-фризьорския салон на 25 февруари 2011 г., се припомня в решението на Административния съд. Тогава председателят на постоянната комисия за общинско имущество Иван Петков припомни, че сегашната наемателка Радка Мирчева полага грижа на добър стопанин за общинския имот и има право на удължаване на договора, съгласно Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост. Салонът не е включен в утвърдената от ОбС Програма за управление и разпореждане с общинска собственост за тази година.

Продължение...

 
 

Провалената сесия, позицията на кмета

Четвъртък, 23 Юни 2011г. 13:16ч.

Общинската администрация разпространи позиция на кмета на Ямбол Георги Славов  по повод проваленото заседание на Общинския съвт. Поместваме текста без редакция:

"Днес Ямбол видя за пореден път кой работи против интересите на града. Отговорните за това да не се решават ключови въпроси, касаещи облика и благоустрояването на Ямбол, са тези, чийто банки останаха празни на свиканата днес извънредна сесия на Общински съвет – Ямбол. Заради бойкота на съветниците от БСП, отцепниците от групата на ГЕРБ, ДПС, и няколко „независими”, извънредното заседание бе провалено. Така, за  пореден път останаха негласувани решения по изключително важни и спешни за града въпроси. Последствията от това са: - Проваляне и почти сигурна загуба на дейностите по ремонт и цялостно възстановяване на двата парка – Градската градина, парк „Боровец”, както и на улиците „Ал. Стамболийски”, „Страхил” и пл. „Г. Дражев”; - няма да има ремонт на улици, за каквито категоричното си искане декларираха повече от 8000 граждани в подписка; - гавра с хората, чакащи за общински жилища.

Продължение...

 
 

Затвориха автогара "Крали Марко"

Четвъртък, 23 Юни 2011г. 13:15ч.

Автогарата на улица "Крали Марко" в Ямбол не отговаря на изискванията за тази дейност и временно остава затворена, съобщи за ZONAYAMBOL.COM директорът на ДАИ Ямбол Дикран Бохосян. Комисия с представители на община Ямбол и Областния отдел на ДАИ Ямбол инспектира състоянието на автогарите в града. Проверката е разпоредена от изпълнителния директор на Агенция автомобилна администрация. Всички курсове от автогара "Крали Марко" се пренасочват към Автогара Ямбол. От там ще тръгват автобусите за Варна в 05.30, за Бургас - 06.00, 08.00 и 09.50, сутрешните курсове за Елхово и рейсът в 15.30 часа за Стралджа.

 
 

Страница 874 от 960

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза