Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Четвърто обвинение срещу кмета на Ямбол

Четвъртък, 20 Януари 2011г. 11:01ч.

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна поредно, вече четвърто, обвинение срещу кмета на Община Ямбол Георги Славов, съобщиха от прокуратурата. Обвиненията по приключилото досъдебно производство за ремонта на осем улици в ромския квартал на града са две - за длъжностно присвояване по чл. 201 от Наказателния кодекс с щета в размер на 10 хиляди лева и за установена умишлена безстопанственост по чл.219, ал.4 от НК с възникнали щети за 324 хиляди лева. Обвинител по делото е прокурор Милен Божидаров. Материалите са предоставени на кмета на града, предстои той и защитниците му да се запознаят с тях, след което делото влиза в Окръжната прокуратура за разрешаване по същество.

 
 

Шест бензиностанции не са покрили изискванията на НАП

Сряда, 19 Януари 2011г. 16:12ч.

Шест бензиностанции в Ямболска област все още нямат изградена дистанционна връзка с Националната агенция за приходите, съобщиха от НАП - Ямбол. Eкипи на данъчната инспекция извършиха 6 проверки на  обекти, търгуващи с течни горива. 3 са запечатаните бензиностанции, другите 3 сами са спрели дейност в изчакване на свързване на фискалните си системи с НАП. Съставени са 2 акта за установени административни нарушения. Проверките продължават, като предстои да се установи дали спрелите сами работа бензиностанции вече са изпълнили изскванията на приходната администрация. По-голямата част от бензиностанциите вече са предприели действия за да осигурят дистанционната връзка на касовите си апарати с информационната система на НАП.

Продължение...

 
 

Грипът, обстановката в Ямбол е спокойна

Сряда, 19 Януари 2011г. 12:48ч.

Ямбол и областта все още са далече от грипна епидемия, обстановката е спокойна, каза за zonayambol.com д-р Наташа Капсъзова от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. В първата седмица на януари заболеваемостта е била 129 случая на 10 хиляди жители, а в периода от 10 до 14 януари - 139 на 10 хиляди. В началото на тази седмица с остри респираторни заболявания са били 38 пациенти и само 26 във вторник. За сметка на това вече е факт първата за сезона диагноза грип в Ямбол, с типичните симптоми на болестта е дете от града. 28 са случаите на хепатит в региона, но всички те протичат в лека форма, без усложнения, посочи д-р капсъзова.

 
 

Двама задържани след серия кражби на елкабел

Сряда, 19 Януари 2011г. 11:04ч.

Серия от кражби на електрозахранващ кабел към частни имоти в Ямбол бяха разкрти през вчерашния ден от служители на РУ “Полиция”. В хода на работата по случаите е установено, че престъпните посегателства, оставили без електро енергия обитаеми жилища, са дело на 16-годишния Т.М. и Б.Х. на 18 години. Младежите са криминално проявени и осъждани, жители на ромската махала в Ямбол. Изяснено е, че на 11 януари  двамата са извършили кражби на захранващи ел.кабели от улични стълбове до къщи на улиците “Илинден”, “Ален мак” и Крайречна”. Дни  по-рано Т.М. и Б.Х. са изкъртили входна врата на гараж на ул. Ямболска комуна”, откъдето са откраднали електрожен и ел.удължители. Случаите се разследват в РУ “Полиция” – Ямбол.

 
 

НАП Ямбол: 95 бизнесмени със забрана да напускат страната

Вторник, 18 Януари 2011г. 16:50ч.

През последния месец на 2010 година 402 граждани и фирми дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева, обявиха от НАП- Ямбол. 95 бизнесмени с неуредени данъчни и осигурителни задължения нямат право да напускат страната. Остава в сила предложението на НАП на 17 бизнесмени с неплатени данъци и осигуровки да бъде отнето личното огнестрелно оръжие. В първия публичен списък на НАП- Ямбол са посочени имената и дължимите суми на 326 длъжници с неуредени отношения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество върху което може да бъде наложено обезпечение. Другият списък показва  76 фирми и лица, върху чието имущество е наложено обезпечение. Двама са новите длъжници в публичния списък с неплатени задължения от 30 хиляди лева- и двете фирми са с ямболска регистрация.

Продължение...

 
 

Страница 874 от 906

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза