Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

"Мостове над Тунджа" очаква Приказки за добротата

Петък, 02 Декември 2011г. 14:38ч.

Обществена фондация „Мостове над Тунджа” – Ямбол отправя покана към жителите и гостите на града и региона в навечерието на коледните празници да сътворим Ямболската Приказка за Добротата! Станете съавтори на тази приказка! Можете да предложите история, на която сте били свидетели или случка, в която вие сте били участници, събитие, което ви е накарало да се заредите с добри мисли и да се усмихнете, личност, която със своя пример ви е накарала да се чувствате оптимистично. Може да изпращате предложения за истории и положителни герои на ел.адрес ofmostove_tundja@abv.bg и по пощата ул. „Ал. Стамболийски” № 14, ет.2, офис 3, п.к. 8600, гр. Ямбол, като можете да използвате различни литературни жанрове - есе, повест, стих и други. А тези, които умеят да рисуват или обичат да документират с фотоапарат, могат да изпратят свои творби по темата. Трябва да посочите име и координати за връзка. Краен срок за изпращане 24.12.2011 г. В началото на новата 2012 г. най-интересните истории ще бъдат публикувани в медиите и интернет пространството, а авторът на една измежду най-интересните творби ще получи приятна новогодишна изненада.
 
 

Овъглен труп откриха в трафопост в "Бенковски"

Петък, 02 Декември 2011г. 11:46ч.

На 2 декември малко след полунощ в Областната дирекция на МВР – Ямбол е получен сигнал за намерено овъглено тяло на мъж в трафопост в ямболския комплекс "Г.Бенковски". Сигналът е подаден от техници на EVN – Ямбол, отзовали се на адреса във връзка с възникнал проблем на електрозахранването. Трупът е намерен в близост до шините със средно напрежение. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна оперативна група. Тялото е откарано за аутопсия в МБАЛ „Св. Пантелеймон” - Ямбол. Към момента самоличността на трупа не е установена. Работата по случая продължава.
 
 

Студентски конкурс предстои по проекта "Ямбол - Странджа - Одрин"

Четвъртък, 01 Декември 2011г. 15:31ч.

Втора работна среща на Комитета за наблюдение на проект „GATE 2 TOUR: Интегрирано развитие на културно-историческия туризъм в трансграничния регион на Ямбол – Странджа – Одрин” по Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България – Турция се проведе в Одрин. По време на срещата партньорите от Областна администрация – Ямбол и Асоциацията на младите предприемачи в Одрин обсъдиха в детайли напредъка по проекта и подготовката за предстоящите събития, заложени в графика на дейностите. Сред основните теми на разговор бе конкурсът за студенти, чрез който ще се избере най-доброто предложение за проектиране на околните пространства край двата исторически обекта в трансграничния регион – Средновековният манастир край село Воден и Долмена в Лалапаша. От турска страна вече е готова групата студенти, които ще се включат в конкурса със свои идейни проекти за това как да изглежда районът около историческите паметници. Предстои такава група да бъде сформирана и в България, след което ще започне реалното събиране на идеи и тяхното оценяване от членовете на Комитета. Следващата редовна среща на Комитета за наблюдение е предвидена за месец февруари, а междувременно продължава работата и по останалите дейности, заложени в проекта на Областна администрация – Ямбол.  
 

Хирургичното отделение ще носи името на д-р Ковачев

Четвъртък, 01 Декември 2011г. 11:39ч.

Хирургичният блок в МБАЛ „ Св. Пантелеймон“ Ямбол ще носи името на д-р Васил Ковачев. Официалното именуване и откриването на паметна плоча ще се състои от 13.00 часа на първи декември. Кратък, но възхитителен и всеотдаен е животът на д-р Васил Ковачев. Роден е през 1920 и умира през 1975 г. Името му още приживе е митологизирано в Ямбол – той е считан за  местния Хипократ - всеотдаен, неуморен лекар. Десетки болни от града и от близки и далечни села всекидневно са се допитвали до него за болести, за различни здравословни проблеми и най-важното – всички се доверяват и вярват на д-р Васил Ковачев. Така той става емблема на ямболската хирургия и медицина, боготворен от хората и уважаван от всички колеги без изключение, се посочва в разпространеното прессъобщение от ръководството на ямболската болница.
 
 

Набелязват мерки за повишаване безопасността на движение

Вторник, 29 Ноември 2011г. 18:48ч.

Информация за възникналите пътнотранспортни произшествия и мерките, които отговорните институции вземат за тяхното ограничаване, бяха основните точки в провелото се заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Заседанието в Областна администрация премина под председателстването на заместник-областния управител Димитър Иванов. Според доклада на гл.инспектор Румен Славчев, началник отдел „Пътна полиция”, в сравнение с минали периоди се наблюдава намаляване на леките пътнотранспортни произшествия в областта. За сметка на това се увеличават тежките инциденти – от 49 през 2010г. на 61 през 2011г. Като основни причини за катастрофите се посочват движение с несъобразена скорост, отнемане на предимство и неправилно изпреварване, а това от своя страна показва, че много от инцидентите могат да бъдат предотвратени при по-добра култура от страна на всички участници в движението.

Продължение...

 
 

Страница 881 от 1023