Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Община Ямбол оповести номинация за инвеститор на годината

Вторник, 29 Ноември 2011г. 17:57ч.

Община Ямбол номинира „Белла България” за „Инвеститор на годината” в традиционния годишен конкурс за областта. Хранителният холдинг е направил през настоящата година инвестиции под формата на активи в размер на 1,2 милиона лева. Общо от 2000 година досега инвестициите възлизат на 10 милиона лева. Към момента в „Белла България” работят 950 служители. Сред основните ангажименти на компанията в сферата на социалната отговорност е и активната грижа за природата. С използването на специални пречиствателни съоръжения и препарати при прочистването на отпадните производствени води се дава възможност в природата да се отлива вода с безвредно влияние върху флората и фауната. Холдингът работи и по проекти за ограничаване използването на въглероден двуокис, повишаване енергийната ефективност в производството и внедряването на чисти технологии, които позволяват запазването на природния баланс.

 
 

200 от Ямбол тръгват за протеста в столицата

Вторник, 29 Ноември 2011г. 15:10ч.

200 синдикалисти от Ямбол и региона ще се включат в националния протест в столицата срещу повишаването на пенсионната възраст и орязването на правата на българските граждани, насрочен за 30 ноември. В 06.00 от Минералната баня тръгват четири автобуса, с които ще пътуват 150 членове на КНСБ и още 50 души от КТ Подкрепа, представители на различни браншове. За столицата ще пътуват и служители на БДЖ, които продължават стачни действия. Ямболската група ще се включи в протестното шествие, което потегля в 11.30 в два лъча - от площад "Македония" и от стадион "Васил Левски". Националният протестен митинг на синдикатите е от 13.30 пред Народното събрание.
 
 

ЯАС остави без разглеждане жалба за местните такси

Понеделник, 28 Ноември 2011г. 13:29ч.

Състав на Административен съд – Ямбол остави без разглеждане жалбата на сдружение “Гражданска инициатива “Справедливост” – София, с която бе оспорена Наредбата за определянето на местните такси и цените на услугите на територията на община Ямбол. Административното дело №424 е прекратено, тъй като, съгласно разпоредбата на чл.186, ал.1 от АПК, право да оспорват подзаконов нормативен акт имат гражданите, организациите и органите, чиито права, свободи или законни интереси са засегнати или могат да бъдат засегнати. В определението си съдебният състав посочва, че всеки правен субект, който атакува пред съда подзаконов нормативен акт, следва да обоснове засягане на определено право, свобода или законен интерес. В конкретния случай оспорващото сдружение с нестопанска цел е юридическо лице със седалище в гр. София и неговата дейност не може да бъде засегната пряко от оспорения подзаконов нормативен акт, чието действие се разпростира на територията на община Ямбол. Поради тази причина делото е прекратено, а определението на Административен съд – Ямбол подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването му на страните.
 
 

Агробизнесът изкара техниката, засега преговарят

Понеделник, 28 Ноември 2011г. 12:05ч.

Зърнопроизводителите от региона се готвят за ефективни протести. Селскостопанска техника и машини са спрени на два пункта в Ямболска област- на бившите летищни писти до Тенево и Зимница. Край село Тенево ще бъде назначена денонощна охрана на машините. Очаква се утре машините да блокират пътя за граничен пункт Лесово. Основното искане на земеделските производители е договорените преди изборите 570 млн. лв. за сектор Земеделие да бъдат дадени, тъй като те са за всички, категоричен е зам.- председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите в Ямболска област Динко Жеков.  Обидени сме от отношението на министър Дянков към бранша, който единствен по рода си носи печалба на държавата и си плаща данъците. Знаем, че няма пари в бюджета, но се надяваме да проявят разум, заяви Жеков и допълни, че в момента състоянието на есенниците е притеснително, тъй като пшеницата е пострадала от сушата, а рапицата на места трябва да се разорава, заради липсата на влага. Жеков заяви, че зърнопроизводителите не влияят на цената на хляба, а на обвиненията на министър Дянков и премиера отвърна: Обвиняват министър Дянков и премиера зърнопроизводителите за цената на хляба. Мисля, че няма никаква връзка. Цената на зърното се определя от международни пазари, а тази година беше доста ниска, около 28-30 ст. Така, че няма връзка. Ако не бъдат постигнато споразумение, от утре ща започне блокиране на пътищата в региона, категорични са протестиращите.
 
 

БДЖ стачкува, автобилетите до София на привършване

Неделя, 27 Ноември 2011г. 12:00ч.

Четвърти ден продължават стачните действия на служителите на Български държавни железници и Национална компания Железопътна инфраструктура в Ямбол. По познатия график и в неделя бе преустановено движението на влаковете по южната железопътна мрежа на страната. На жп гара Ямбол престоява пътническият влак Бургас - Ямбол, на гара Безмер до 16.00 часа ще остане пътническият влак Стара Загора - Ямбол, а на жп гара Зимница е установена композицията София - Бургас. Билетните каси работят, но пасажери в чакалнята на гарата в Ямбол няма. Стачкуват 40 души, служители на БДЖ и НКЖИ, това са близо 70% от ямболските железничари. Автобусните превозвачи в Ямбол подготвят по два автобуса за следобедните си курсове до столицата.
 
 

Страница 882 от 1023