Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Пожар в Мелница, взломни кражби в Ямбол и Калчево

Неделя, 27 Ноември 2011г. 11:34ч.

50 квадратни метра покривна конструкция и 200 бали слама изгоряха при пожар в стопанска постройка в елховското село Мелница, информираха от Областната дирекция на МВР в Ямбол. Пожарът в имота на Желязко Стоев е избухнал в късния следобед в събота. Причините са в процес на изясняване.
50 кутии цигари и сумата от 60.00 лева са задигнати от магазин на "Тунджакооп" АД в село Калчево. В търговския обект е проникнато след взлом на входната врата. Кражбата е извършена през нощта в петък срещу събота.
В полицията е постъпило заявление и от служителка на бензиностанция на "Петрол" АД в квартал Каргона (край Балахурския мост). След счупване на витринно стъкло на търговската част на обекта са изнесени 14 стека с цигари.
 
 

Съветът се събира на сесия в сряда

Неделя, 27 Ноември 2011г. 09:47ч.

34 точки включва предварителният дневен ред на насроченото за 30 ноември трето заседание на Общински съвет Ямбол. Сред най-важните теми са предстоящата дискусия по проектното предложение за изграждане на регионалното депо за отпадъци, удължаването срока на дълга към фонд ФЛАГ по проекта за Комплексния социален център, определянето на проектобюджет на Музея на бойната слава, както и промяна в общинския бюджет за 2011 година. Съветът трябва да гласува основните месечни заплати на кмета на общината и на председателя на Общинския съвет. Предстои обсъждане на разходите по изпълнение на проект "Подобряване и популяризиране на водещи туристически атракции в Ямбол" по Оперативна програма Регионално развитие. Съветниците ще разгледат и гласуват внесената от общинската администрация Наредба за изграждане и опазване на зелената система на община Ямбол и стратегия и маркетингова програма за културен туризъм. Третата сесия на Общински съвет Ямбол трябва да започне в 09.00 часа на 30 ноември.
 
 

Кражби на улиците "Преслав" и "В. Карагьозов"

Събота, 26 Ноември 2011г. 12:21ч.

Бойлери, печки и различна покъщнина, оценени на стойност 2000 лева са били изнесени от крадци от частен дом на улица "Преслав" близо до ромския квартал, информираха от полицията. В своето заявление 52-годишният собственик Христо К.Д. пише, че в периода от 21 октомври до 21 ноември през неукрепен прозорец в необитаемата му къща на улица "Преслав" са откраднати два бойлера, дървена маса и столове, електрическа печка "Раховец', три нафтови печки, печка на твърдо гориво, шевна машина "Кохлер", пружини за легла, порцеланови сервизи и друга покъщнина.
Автомобилен катализатор е бил задигнат от "Пежо Партнер", паркиран на улица "Васил Карагьозов". Според собственика на колата, 48-годишен мъж от Ямбол, катализаторът е бил демонтиран в петък през нощта, щетата се оценява на 1700 лева. По случаите работят служителите на Районно управление Полиция - Ямбол.
 
 

Стачката на жп гара Ямбол не спира и в събота

Събота, 26 Ноември 2011г. 09:44ч.

bdj-stachka-1В 08.00 часа в събота бяха подновени стачните действия на железопътна гара Ямбол, съобщиха за zonayambol.com от централата на КНСБ в града. 35 - 40 служители на фирмите БДЖ и НКЖИ отново са на перона на гарата, за да продължат своя протест срещу планираните съкращения на работници в системата на железниците. На жп гара Ямбол е установена композицията от Бургас за Ямбол. Както и в петък пътническият влак от Стара Загора за Ямбол е преустановил движение на гара Безмер, а композицията от София за Бургас ще престоява до четири следобед на гара Зимница. Стачкуват служителите от всички големи гари по направлението от Пловдив до Бургас. След 16.00 часа движението на влаковете ще бъде възобновено.
 
 

"Държавен вестник" обнародва постановлението за преобразуване на Колежа

Петък, 25 Ноември 2011г. 15:57ч.

Петъчният брой 93 на "Държавен вестник" обнародва постановлението на Министерския съвет № 308 от 17 ноември 2011 г. за преобразуване на Техническия колеж – Ямбол, в структурата на Тракийския университет – Стара Загора, във факултет „Техника и технологии“. Според преходните и заключителни разпоредби на документа студентите от преобразувания колеж по специалността „Автотранспортна и земеделска техника“ могат да продължат обучението си в новия факултет „Техника и технологии“ по същата специалност, в Колеж – Сливен, в структурата на Техническия университет – София, по специалността „Ремонт и експлоатация на автотранспортна техника“ или в Добруджанския технологичен колеж – гр. Добрич, в структурата на Техническия университет – Варна, по специалността „Земеделска техника и технологии“ за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Продължение...

 
 

Страница 883 от 1023