Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Старица в капана на телефонните измамници

Петък, 23 Декември 2011г. 11:43ч.

На 22 декември в Районно управление “Полиция” – Ямбол е постъпило заявление от 74-годишна жителка на областния град за това, че същият ден около 19.00 ч. е получила обаждане на домашния си телефон от лице, което се е представило за лекар от МБАЛ „Св. Пантелеймон” гр. Ямбол, да предаде сумата от 600 лева за извършване на операция по спешност на дъщеря й. В близост до дома си жената предала сумата на непознато момче, след което е установила, че е била измамена. Малко по-късно в дежурната част на ОДМВР - Ямбол е постъпил сигнал за поредния опит за телефонна измама. В този случай благодарение на своевременната реакцията на жената и полицейските служители е предотвратено предаването на сума от 4 500 лева. Напомняме, че сценариите са различни и измамниците променят тактиката си ежедневно, затова при всяко подобно обаждане е необходимо незабавно да се свързват със свои близки, за проверка на историята, да не се предоверяват и да не предприемат плащания чрез други лица, да потърсят помощ и съвет от полицейските служби.
 
 

Пътищата проходими при зимни условия

Петък, 23 Декември 2011г. 11:32ч.

Проходими при зимни условия са републиканските пътища на територията на област Ямбол, информират от Областното пътно управление. Температурата в 10.30 часа бе 2 градуса. Почти над цялата област Ямбол с различна интензивност продължават слабите превалявания от дъжд премесен с мокър сняг. Продължава и работата на пътнопочистващата техника на дружеството, сключило договор за поддържане на републиканската пътна мрежа в област Ямбол. Почистват се и опесъчават пътните настилки по направленията Елхово–ГКПП Лесово, Иречеково–Недялско, Недялско–Палаузово– Стралджа, Стефан Караджово–Каменец-Саранско-Калчево, Скалица–Межда–Гълъбинци, Бояджик–Болярско. В ранните сутрешни часове са почистени и опесъчени републиканските пътища по основните направления на Път І-7 в посока Елхово, участъците Калчево–Победа–Челник–Тамарино-Войника, Ямбол–Кукорево–Окоп, Ямбол–Роза–Скалица–Овчи кладенец, Скалица–Генерал Тошево–Голям манастир, както и отсечката Крумово–Голям манастир.  ОПУ-Ямбол призовава водачите на МПС да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с условията на пътя, както и да спазват въведените ограничения.
 
 

Гласуваха 2400 лева за семейството на болно дете

Четвъртък, 22 Декември 2011г. 18:07ч.

Помощ от благотворителната кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот” ще получи четиригодишно дете от града. Това реши общественият съвет към кампанията. Общо 2378 лева ще получи семейството на Шерифе Яшар. Средствата са за направени разходи по повод оперативно отстраняване на туморна формация в областта на гръбначния стълб. Сумата включва изцяло материали и процедури, които не се покриват от здравната каса. Общественият съвет разгледа и втори случай, като остава с готовност да гласува отпускане на средства, в момента, в който се предприеме някакво лечение, незаплатено от здравната каса. Шерифе Яшар е седмото ямболско дете, което получава финансова помощ от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот”. След отпуснатите средства остатъкът по сметката на кампанията е малко под 10 000 лева, без средствата, от тазгодишното издание, които предстои да бъдат отчетени в началото на 2012 година.
 
 

Няма затворени пътища в региона

Четвъртък, 22 Декември 2011г. 16:20ч.

Проходими при зимни условия са всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на региона, съобщиха от Областно пътно управление Ямбол. Пътните настилки са мокри, поради превалявания от дъжд, на места предимно в западната част на областта премесен и с мокър сняг. Я следобедните часове екипи и техника на дружеството, сключило договор за поддържане на републиканските пътища на територията на област Ямбол, работят по почистването и опесъчаването в направлението Скалица – Генерал Тошево – Голям манастир. В този район, заради по-интензивния снеговалеж, е образувана петсантиметрова снежна покривка. Пътнопочистващи машини са почиствали и участък от пътя Ямбол – Роза – Скалица – Овчи кладенец. От Областно пътно управление - Ямбол призовават водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с условията на пътя, както и да спазват въведените ограничения.
 
 

По горещи следи

Четвъртък, 22 Декември 2011г. 13:03ч.

След проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия ямболските криминалисти разкриха кражбата на чанта с лични документи и портмоне. На 20 декември жителка на Ямбол е заявила, че същият ден около 10.00 часа в комплекс “Бенковски” от ръката й е издърпана полиетиленова торба с намиращите се в нея лична карта, портмоне със сума 10 лв. и други лични вещи. Установено е, че автори на деянието са двама непълнолетни, жители от съседния квартал. С младежите работи инспектор от детска педагогическа стая. На 21 декември около 15.50 ч., в Районно управление “Полиция” - Елхово е получен сигнал за извършваща се кражба в района на Градския парк. При проведените бързи издирвателни, са установени трима криминално проявени и осъждани за кражби лица (Д.Г. на 37 г., В.Ч. на 42 г. и Г.Г. на 57г.), които в съучастие са извършили кражба на 47 бетонови бордюри от района на плувния басейн. По случая е образувано досъдебно производство.
 
 

Страница 884 от 1037


Подробна 5-дневна прогноза