Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Общината спечели социален проект за 2,4 млн. лева

Четвъртък, 03 Ноември 2011г. 14:59ч.

Одобрен е поредният голям социален проект на община Ямбол. „Подкрепа за деинституционализация чрез изграждане на социална инфраструктура за деца и младежи в риск в гр. Ямбол” е на стойност 2 448 873 лв., като това е най-високата стойност сред всички одобрени за финансиране 26 предложения. Проектът предвижда в Ямбол да бъдат изградени три центъра за настаняване от семеен тип и да бъде обособено „защитено жилище”. Двата центъра, както и защитеното жилище да бъдат изградени на територията на Първи градски район, а третият център – в комплекс „Зорница”. Центровете за настаняване от семеен тип ще бъдат с капацитет 14 деца (12 деца от специализираните институции и допълнителни 2 места за настаняване на деца/младежи от общността по спешност), като освен строително-монтажните работи, трябва да се извърши благоустрояване на прилежащото дворно пространство.

Продължение...

 
 

ЯАС брои бюлетините от вота в Кабиле и Ботево

Четвъртък, 03 Ноември 2011г. 12:41ч.

Първото съдебно дело за оспорване на изборните резултати в сeло Кабиле се гледа днес в Административен съд – Ямбол. Делото беше образувано по жалба срещу решение №001155559/24.10.11 г. на ОИК – Тунджа от Tотю Казаков, кандидат за кмет на с. Кабиле, предложен от ПП БСП. По време на съдебното заседание беше извършено повторно преброяване на бюлетините. Изслушани бяха и двама от застъпниците, присъствали по време на преброяването на бюлетините в изборната секция на 23 октомври. Съдът ще се произнесе в законоустановения срок. За четвъртък от 14.00 ч. е насрочено и делото по жалбата срещу решение на Общинска избирателна комисия “Тунджа” за определяне на кмет на село Ботево. Жалбоподателят Димитър Колев Димитров е регистриран като кандидат за кмет на селото от КП “Възраждане за Тунджа”. 

 
 

Нови жалби за изборни нарушения влязоха в ЯАС

Сряда, 02 Ноември 2011г. 16:30ч.

Жалба срещу решение на Общинската избирателна комисия в Елхово е постъпила в Административен съд – Ямбол. В нея жалбоподателят Стоян Овчаров, представляващ партия “Политическо движение – социалдемократи” и кандидат за общински съветник, оспорва решението на ОИК за определяне на изборния резултат за общински съветници, като посочва, че “процедурата по извършване на изборите и изборния резултат са незаконосъобразни, неоснователни и необосновани”. Жалбата е подписана от още двама кандидати за общински съветници. Образуваното административно дело е № 442. Постъпила е жалба и от “Движение “Антимафия”, представлявано от Георги Атанасов със съдебен адрес в Бургас. Жалбата е против “Решения и протоколи на Общинска избирателна комисия – Ямбол за избиране на кмет на община Ямбол, за избиране на общински съветници и кметове на кметства”. Според жалбоподателя има “съществено нарушение на административно-производствените правила при подготовката и цялостното провеждане на местни избори 2011”. По искането е образувано административно дело № 441.

 
 

ЯАС прекрати производства по жалби срещу решения на ОИК

Сряда, 02 Ноември 2011г. 16:05ч.

В свое определение Ямболският административен съд прекрати производството по административно дело №436 като остави без разглеждане жалбата на ПП “Движение за права и свободи”, чрез представляващия Николай Ганев и Реджеб Шукриев, регистриран кандидат за общински съветник от същата листа, жалбата  на Местна коалиция “Партия на зелените и ОДС”, чрез представляващите Наско Стефанов и Пламен Майсторов, регистрирани и като кандидати за общински съветници от тази листа, жалбата от Каньо Канев, регистриран  кандидат за общински съветник от листата на ПП ”Движение за европейска интеграция" и жалбата от Георги Зафиров, регистриран кандидат за общински съветник от листата на Местна коалиция “Единни за Ямбол”.

Продължение...

 
 

Джигит с 2.28 промила спря в крайпътно дърво

Сряда, 02 Ноември 2011г. 10:40ч.

На първи ноември около 23.45 часа на ул. „Грaф Игнатиев” в Ямбол настъпва пътно-транспортно произшествие с лек автомобил „BMV 525 TDC”, собственост и управляван от П.Г. на 21 години от Ямбол. Движейки се с несъобразена скорост, водачът губи контрол над автомобила си, качва се на тротоара вдясно по посока на движението и се блъска челно в крайпътно дърво, като нанася значителни материални щети по предната част на колата. При пробата на П.Г. за алкохол с алкотест „Дрегер”, техническото средство е отчело 2.28 промила наличие на алкохол. Взета му е кръвна проба за изследване. Направената справка показва, че той не притежава свидетелство за управление на МПС, както и че за втори път е установен да управлява автомобил след употреба на алкохол. По случая в РУ “Полиция” - Ямбол е образувано досъдебно производство.

 
 

Страница 884 от 1012

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза