Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Атака Ямбол с категорична подкрепа за Сидеров

Четвъртък, 22 Декември 2011г. 12:16ч.

Структурите на Партия Атака в Ямбол и региона заявиха категорична подкрепа на лидера на формацията Волен Сидеров по време на петия национален конгрес на партията. Това съобщи областният координатор на Атака в Ямбол Кръстьо Петров. Въпреки опитите за саботаж конгресът премина в делови и конструктивен дух в присъствието на близо 400 делегати от цялата страна, каза Кръстьо Петров. Конгресът взе и редица важни решения за организационната и кадрова политика на формацията. Контролният сбор на партията беше сменен изцяло. Гласува се и за отстраняването на Димитър Стоянов, прието единодушно от всички присъстващи делегати. В Централния сбор на партията бяха избрани Явор Нотев и Магдалена Ташева. Делегатите на конгреса не приеха оставката на народната представителка Деница Гаджева и тя остава в Централния сбор на Политическа партия Атака.
 
 

Телефонните измамници се активизираха предпразнично

Сряда, 21 Декември 2011г. 12:05ч.

През изминалия ден на телефон 112 са получени няколко сигнала за опити за телефонни измами в Ямбол, съобщиха от полицията. При всички случаи е използван добре известният сценарий за „близък пострадал при ПТП и нуждаещ се от спешна и скъпа операция за поставяне на златни пирони”. По тази схема във вторник около 14.30 часа по телефона е въведена в заблуждение 80-годишна жена, жителка на областния град. Тя предала на неизвестно лице сумата от 1 840 лева. По-късно жената разбрала, че е жертва на измама и сигнализирала в Полицията. От Областната дирекция на МВР напомнят на гражданите , че сценариите са различни и измамниците променят тактиката си ежедневно, затова при всяко подобно обаждане е необходимо да се свързват със свои близки, за проверка на историята, да не се предоверяват и да не предприемат плащания чрез други лица, да потърсят помощ и съвет от полицейските служби.
 
 

Данъчните в коледна акция

Вторник, 20 Декември 2011г. 19:33ч.

Масови проверки след 17.30 часа започнаха инспекторите по приходите от НАП- Ямбол в заведенията за обществено хранене на територията на областта, информират от ямболския офис на агенцията. Обект на контрол са спазването на данъчното и осигурителното законодателство по празниците в търговски обекти с голям оборот - питейни заведения, ресторанти, хотели. На място инспекторите проверяват броя и стойността на продадените куверти, направените резервации в прилежащите хотели, цените от менютата, както и постъпилите приходи от продажбите в счетоводството. Контролират се също трудовите договори на персонала и се следи за издаването на касови бележки. Проверките ще продължат до края на годината.
 
 

Регионалният център за отпадъци - безопасен за хората в района

Вторник, 20 Декември 2011г. 09:38ч.

smetishte-doklad-20-12Предложеният проект за Регионален център за управление на отпадъците отговаря на всички изисквания за екологичност и заложените в него мерки ще гарантират безопасността на съоръжението за хората в района. Това е заключението в доклада за оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/, с всички приложения към него за инвестиционно предложение: "Изграждане на Регионален център за управление на отпадъците, регион Ямбол, обслужващ общини Ямбол, Сливен, Нова Загора, Тунджа и Стралджа". От фирмата, изготвила доклада, призоваха компетентния орган – РИОСВ Стара Загора, да одобри ОВОС.
Докладът бе представен пред ямболската общественост по време на публично обсъждане. На обсъждането присъстваха представители на община Ямбол, община „Тунджа", РИОСВ Стара Загора, общински съветници, представители на браншови и неправителствени организации, граждани.

Продължение...

 
 

Жалбата на "Верея хим" - неоснователна

Понеделник, 19 Декември 2011г. 13:11ч.

Състав на Административен съд – Ямбол отхвърли като неоснователна жалбата на “Континвест” ООД срещу заповед на началника на  РДНСК-Югоизточен район, с която е наредено да бъде премахнат незаконен строеж “Инсталация за разфасоване на течен хлор” на ул.”Ямболен” №35. По съществото на спора, съдът счита за установено по категоричен и несъмнен начин, че строежът е незаконен по смисъла на чл.225, ал.2, т.2 от Закона за устройство на териториите. Той е извършен без да са издадени предвидените в закона строителни книжа - без одобрен инвестиционен проект и без разрешение за строеж. Като е разпоредил премахването на “Инсталацията за разфасоване на течен хлор”, началникът на РДНСК е постановил административен акт, издаден в съответствие с материалните разпоредби и целта на закона, поради което и жалбата срещу него е неоснователна и следва да бъде отхвърлена.  В оспорваната заповед на началника на  РДНСК е наредено “Инсталацията за разфасоване на течен хлор” да бъде премахната като незаконен строеж. По образуваното административно дело съдът назначи съдебно-техническа експертиза. Освен това, съдът поиска вещите лица, изготвяйки заключението си, да направят пълно описание на процесния обект, както и да изготвят описание на всички монтирани машини, съоръжения и инсталации, като посочат процеса на експлоатация, включително и необходимите за това лицензии и разрешения. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.
 
 

Страница 885 от 1037


Подробна 5-дневна прогноза