Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Задържаха гастрольор, специалист в кражби от дамски чанти

Четвъртък, 18 Август 2011г. 09:07ч.

Ямболските криминалисти задържаха 43-годишен жител на град Хасково, извършил поредица кражби на портмонета от учебни заведения в града. Посегателствата са регистрирани в периода август 2010 г. – юни 2011 г. Обект на кражба са портмонета с пари, лични и дебитни карти от дамски чанти, оставени в кабинети в различи учебни заведения в областния град. В хода на разследванията е установено, че извършител на престъпленията е С.М. на 43 години, осъждан за кражби, жител на град Хасково. Той е прониквал в помещенията по време учебни часове или други занятия. В два от случаите е взломил вратите на стаите, за да осъществи престъпните си посегателства. Случаите се разследват в РУ “Полиция” – Ямбол. Междувременно в полицията е постъпило заявление от представител на ямболска фирма за това, че за времето от 02.00 ч. до 06.15 ч. на 17 август, чрез взломяване на прозорец е проникнато във фирмено помещение на ул. “Кабиленско шосе”, разбита е метална каса и е извършена кражба на сумата от 5 000 лева. По случая в РУ “Полиция” – Ямбол е образувано досъдебно производство.
 
 

Искането на ГЕРБ за извънредна сесия не е издържано

Сряда, 17 Август 2011г. 14:32ч.

Внесеното от 13 общински съветници на 12 август искане за свикване на заседание на Общинския съвет не отговаря на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Ямбол, неговите комисии и взаимодействието им с общинската администрация на община Ямбол, тъй като не е придружено с материали и проекти за решения по точките в предложения проект за дневен ред, се казва в разпространено днес съобщение от пресцентъра на Общинския съвет. Вчера председателят на Общински съвет – Ямбол инж. Наско Стефанов изпрати писмо до вносителите, с което ги информира за пропуските. В предложения от 13-е съветници проект за дневен ред са включени три точки: 1. Предложение относно поемане на общински дълг с цел покриване временен недостиг на средства на Община Ямбол по проектно предложение "Интегриран проект за устойчиво подобряване на градската среда и зоните за отдих в община Ямбол".

Продължение...

 
 

17 ямболски бизнесмени без оръжие заради задължения

Сряда, 17 Август 2011г. 14:23ч.

nap-liato-2През месец юли 410 граждани и фирми дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева, обявиха от НАП- Ямбол. Остава в сила предложението на НАП на 17 бизнесмени с неплатени данъци и осигуровки да бъде отнето личното огнестрелно оръжие. Длъжниците са публикувани в интернет страницата на НАП, обявени са и в двата списъка в сградата на Офиса в Ямбол. В първия публичен списък на НАП- Ямбол са посочени имената и дължимите суми на 324 длъжници с неуредени отношения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество върху което може да бъде наложено обезпечение. Другият списък показва 86 фирми и лица , върху чието имущество е наложено обезпечение.

Продължение...

 
 

Злато за ориентировачите ни от Стара Загора

Сряда, 17 Август 2011г. 07:46ч.

С няколко призови отличия се завърнаха ямболските състезатели от традиционното лятно състезание по ориентиране в района на Старозагорски минерални бани. Ямболският отбор бе в намален състав заради състезания и тренировъчни лагери в чужбина, но представянето на групата бе повече от добро. Ния Георгиева стана първа в състезанието при 12-годишните, злато при ветераните спечели Петър Стойков, а Милен Драгоев стана втори. Златен медал в групата на ветеранките взе и Пепа Сотирова. Предстоят състезания в Сливен и Лясковец, за които най-младите ориентировачи се готвят усилено. Много деца избраха ориентирането като спорт благодарение на усилията на треньорката Пепа Сотирова, както и на програмата „Спорт за децата в свободното време”, която ямболският клуб защити.

 
 

Конкурс за подбора на екип в новия информационен център

Понеделник, 15 Август 2011г. 15:39ч.

Община Ямбол обяви конкурс за три длъжности в Областния информационен център, който предстои да бъде обособен по проект в рамките на Художествена галерия „Кирил Кръстев”. Конкурсът е за длъжностите „управител”, експерт „Комуникация, информация и логистика” и експерт „Информационно обслужване и услуги”. Минималните изисквания за кандидатите са висше образование – степен „бакалавър” и минимум 1 година управленски или експертен опит в разработването, изпълнението, мониторинга и контрола и/или управлението и реализацията на проекти с европейско финансиране. Или опит в организирането и провеждането на информационни събития, комуникационни кампании, в поддържането на информационни масиви. Конкурсът ще се проведе на три етапа – по документи, писмен тест и интервю. Подробната информация за всяка от длъжностите е публикувана на сайта на община Ямбол www.yambol.bg, както и на единния портал www.eufunds.bg. Кандидатите за трите длъжности могат да подават документи в сградата на община Ямбол, на улица „Раковски” № 7, стая 408 до 15 септември включително. Списък на допуснатите до следващия етап ще бъдат публикувани на информационното табло в сградата на Община Ямбол, както и на Единния портал: www.eufunds.bg.

 
 

Страница 885 от 989

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза