Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Делото продължава с разпит на свидетели

Понеделник, 21 Ноември 2011г. 15:37ч.

В зала 3 на Ямболския Окръжен съд след обедната почивка продължава поредното дело срещу кмета на община Ямбол Георги Славов. Заседанието продължава с разпит на свидетели. Кметът бе обвинен в длъжностно престъпление и ощетяване на общинския бюджет с близо един милион и 400 хиляди лева. В началото на заседанието предиобед съдът отхвърли искането на защитата на Георги Славов делото да бъде върнато в прокуратурата, заради допуснати нарушения в обвинителния акт. Според прокуратурата, кметът без решение на общинския съвет е назначил управител на едно от общинските дружества в началото на 2008 година. Управителят, отново без решение на ОбС, подписва договор за учредяване на гражданско дружество със сливенска фирма, в която е имал дял Славов, преди да стане кмет през 2007 година.

Продължение...

 
 

Езиковата гимназия с електронен дневник

Понеделник, 21 Ноември 2011г. 15:16ч.

ГПЧЕ „Васил Карагьозов”- Ямбол от седмица е с електронен дневник, в който ще се въвеждат оценките и отсъствията на всички ученици. Практиката показва, че така родителите ще бъдат много по-добре осведомени за нивото на децата си, както и за евентуални проблеми с поведението им. Решава се и проблемът, който съществуваше досега – някои от учениците под предлог, че са го забравили, не предоставят своя бележник на учителя и така родителите са дезинформирани за получените оценки и отсъствия. Ежеседмично въведеният в ГПЧЕ софтуер ще уведомява абонираните за услугата „е-дневник” родители за това, срещу скромна сума от около 1 лев на месец, обявиха от училището. Начините са три – посредством SMS съобщения, e-mail или проверка чрез обаждане по телефона. Заинтересованите могат да потърсят повече информация от класните ръководители и ръководството на гимназията.  „Електронен Дневник” представлява съвременно средство за улесняване на комуникацията между преподаватели и родители и предоставя възможност за постоянен контрол върху здравето, поведението и обучението на ученика.
 
 

"Късо" предизвика пожар в "Киа" в Кирилово

Понеделник, 21 Ноември 2011г. 12:08ч.

На 20 ноември около 17.15 чaса в село Кирилово, община Елхово е възникнал пожар в паркиран лек автомобил „Киа Спорт”, информираха от полицията. Огънят е унищожил задните стопове, ел.инсталация, три задни стъкла и багажник. Причината за възникването на пожара е късо ел. съединение в задни стоп светлини. През изминалия ден дежурните служители от Областното управление за пожарна безопасност и защита на населението в Ямбол са се отзовали и на два сигнала за горене на сухи треви.

 
 

Делото "Комуналуниверс" в ход

Понеделник, 21 Ноември 2011г. 10:52ч.

Окръжният съд в Ямбол даде ход на делото "Комуналуниверс" срещу кмета на града Георги Славов. Славов е обвинен в длъжностно престъпление и ощетяване на общинския бюджет с около 1,6 млн. лв. Според обвинението градоначалникът е нарушил законите за общинската собственост, за обществените поръчки, за бюджета и местното самоуправление. Според прокуратурата Славов без решение на Общински съвет-Ямбол е назначил управител на едно от общинските дружества. По-късно същият този управител, отново без решение на Общински съвет е подписал договор за учредяване на гражданско дружество със сливенска фирма. Вследствие на това Гражданско дружество печели обществена поръчка за озеленяване и почистване на града за над 4 млн. лв. Това дело трябваше да започне още в средата на месец септември, но бе отлагано неколкократно заради започналата тогава предизборна кампания, а в последствие и заради заболяване на кмета на града.

 
 

11 хиляди бали слама изгоряха в Сламино

Неделя, 20 Ноември 2011г. 11:23ч.

11 хиляди бали със слама и люцерна и 120 квадратни метра навес са изгорели при пожар в село Сламино, съобщи дежурният в областната дирекция на МВР Ямбол. В 14.30 в събота в полицията е получен сигнал за възникнал пожар в стопанска постройка в двора на бившата земеделска кооперация в Сламино. Постройката е собственост на Георги Колев от селото. Огънят е унищожил 120 квадратни метра навес, изпепелени са 3 хиляди бали с люцерна и 8 хиляди бали слама. Причините за инцидента са в процес на изясняване.
 
 

Страница 886 от 1023