Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Общински съветник е задържан с подкуп

Петък, 27 Април 2012г. 12:46ч.

obs-yambol-03-2012Акция по задържането на ямболски общински съветник е проведена 26 април от служители на териториалното звено "Борба с организираната престъпност", под прякото наблюдение на Окръжна прокуратура - Ямбол, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията е резултат на проведен комплекс от издирвателни и процесуални дейности в хода на проверка по сигнал, че общинският съветник е поискал от гражданин сума от 1000 лева, за да помогне в получаването на общински терен. 53-годишният мъж е задържан от амтимафиотите, след като получил първата вноска (200 лева) от исканата сума. Първоначално е задържан за срок до 24 часа, а с постановление на Окръжна прокуратура – Ямбол му е взета мярка от 72 часа.

Продължение...

 
 

Премиера на младите театрали от Куклен театър „Светулка"

Петък, 27 Април 2012г. 11:13ч.

svetulka-premiera-04-12Теди, Анджи, Дани и Вени-това са младите театрали от Куклен театър „Светулка" при Общински детски комплекс - Ямбол. Те създадоха невероятна атмосфера в препълнената зала на Държавен куклен театър „Г.Митев" и провокираха емоциите на публиката със спектакъла„Забавно училище". Режисьор на спектакъла и ръководител на детския театър е известната ямболска куклена актриса Жулиета Николаева. Автор, постановчик и сценограф е Ангел Попов.
Спектакълът „Забавно училище" е изпъстрен с много смях и песни, с танци и веселие, предназначен е за малки и големи. Заедно с актьорите, публиката решава забавни задачи, предлага забавни часове по природознание, география, геометрия, музика...
Екипът на Общински детски комплекс пожелава на талантливите млади актьори успех и вдъхновение, а на творческия тандем Жулиета Николаева и Ангел Попов да продължават да предават любовта си към изкуството и красотата на младите си последователи!
 
 

Разкрити са три кражби от частни имоти

Петък, 27 Април 2012г. 09:49ч.

police-prolet-1Служители от РУ “Полиция” – Ямбол са разкрили извършителите на три кражби от частни имоти. Две от посегателствата са извършени за времето от 11 до 18 март, от вили в местността „Плачи могила”, като са отнети 100 метра оградна мрежа и метални тръби. В хода на разследването е установено, че престъпните деяния са извършени от 31-годишния С.С., криминално проявен и осъждан за кражби и грабеж в съучастие с двама непълнолетни жители на Ямбол. Четирима, криминално проявени и осъждани за кражби са автори на домова кражба, разкриха ямболските криминалисти.

Продължение...

 
 

Двама в ареста след домова кражба

Четвъртък, 26 Април 2012г. 11:29ч.

police-car-1Ямболските криминалисти за разкрили извършителите на домова кражба. На 11 април 27-годишен мъж е заявил, че през нощта от дома му е извършена кражба на два чифта дънкови панталони, три якета и сумата от 50 лева. В резултат на проведените издирвателни дейности служителите на реда са установили, че посегателството е извършено от Х.С. (на 23 години) от Ямбол в съучастие със 17-годишен жител на град Сливен. Двамата, криминално проявени и осъждани за кражби, са задържани с постоянна мярка „Задържане под стража”. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ “Полиция” – Ямбол.
 
 

Данъчни декларации и от застъпниците в Избори `2011

Четвъртък, 26 Април 2012г. 07:51ч.

nap-liato-4Всички преброители, контрольори и резерви, участвали в преброяването на населението през 2011 година, трябва да декларират доходите си пред НАП до 2 май 2012 година, напомнят от НАП. Според разпоредбите на данъчното законодателство, хонорарите за тази дейност се декларират като доход от извънтрудово правоотношение и върху тях се дължи данък. Същото важи и за наблюдателите и застъпниците на миналогодишните избори, които са получавали възнаграждение за труда си от партиите или кандидатите за съответните постове. В същото време възнагражденията на членовете на районните, общинските и секционните избирателни комисии не се облагат с данъци.

Продължение...

 
 

Страница 887 от 1100


Подробна 5-дневна прогноза