Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

11 хиляди бали слама изгоряха в Сламино

Неделя, 20 Ноември 2011г. 11:23ч.

11 хиляди бали със слама и люцерна и 120 квадратни метра навес са изгорели при пожар в село Сламино, съобщи дежурният в областната дирекция на МВР Ямбол. В 14.30 в събота в полицията е получен сигнал за възникнал пожар в стопанска постройка в двора на бившата земеделска кооперация в Сламино. Постройката е собственост на Георги Колев от селото. Огънят е унищожил 120 квадратни метра навес, изпепелени са 3 хиляди бали с люцерна и 8 хиляди бали слама. Причините за инцидента са в процес на изясняване.
 
 

Починало петмесечно бебе, обесена 41-годишна жена

Неделя, 20 Ноември 2011г. 11:20ч.

В 10.45 часа в събота е постъпил сигнал от приемното отделение на ямболската многопрофилна болница "Свети Пантелеймон" за това, че млада жена, Господинка Христова, живееща на ул. "Огоста" в ромския квартал, е донесла на ръце петмесечното си бебе в отделението. Дежурният екип е констатирал смъртта на момиченцето. Няма данни за насилие. Очакват се резултатите от аутопсията.
В 17.40 часа на 19 ноември в Районно управление Полиция Елхово е получен сигнал, за това че 41-годишната Галина Петрова е намерена обесена в дома на майка и на улица "ХАн Аспарух" в града. Води се разледване.
 
 

"Астра" за "Уником" от "Acer"

Събота, 19 Ноември 2011г. 14:18ч.

"Уником компютърни системи" ООД - Ямбол спечели голямата награда - лек автомобил Опел Астра в рекламната игра на "Acer", която приключи в средата на месец ноември. В томболата на "Acer" участваха българските дилъри на официалните дистрибутори на марката, закупили продукти на стойност минимум 300.00 лева в периода от края на юли до средата на ноември тази година. Жребият за наградите бе изтеглен в българското представителство на "Ейсър Словакия" на 15 ноември в присъствието на нотариус Теодора Вуцова, съобщиха от офиса на "Acer" в София. Пет български фирми си разпределят останалите награди - преносими компютри и монитори. Голямата награда ще бъде връчена на церемония в София в края на този месец. Петместният хечбек Опел Астра е с бензинов двигател, с работен обем 1400 куб. см. Автомобилът ще използваме, за да подобрим обслужването на многобройните клиенти и партньори на фирмата в Ямбол, каза за zonayambol.com управителят на "Уником компютърни системи" ООД Веселин Дросев.
 
 

Ямболските студенти в кръводарителска акция

Събота, 19 Ноември 2011г. 11:16ч.

В Техническия колеж в Ямбол се проведе Дискусионен форум във връзка с промоцията на доброволното и безвъзмездно кръводаряване, съобщиха от офиса на Червения кръст. Инициативата се организира от БЧК- Ямбол, Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „Св. Пантелеймон”, неправителствени организации и Студентския съвет в учебното заведение със съдействието на ръководството на колежа. Форумът имаше за цел да привлече вниманието на младите хора и по-специално на студентската общност в града за нуждите на страната ни от кръв и кръвни продукти, кога, къде и при какви условия биха могли да упражнят този най-висш хуманен дарителски жест. Д-р Биана Милкова, началник на Отделението по трансфузионна хематология, представи информация за броя на кръводарителите в България през последните години, като направи съпоставка с други страни-членки на Европейския съюз. Показаха се видеоклипове, чрез които студентите имаха възможност да се запознаят с опита на други страни в привличането на доброволни кръводарители. Студентите имаха възможност да задават въпроси и да споделят свои лични истории. Дискусионният форум завърши със споразумение за провеждане на двудневна кръводарителска акция, която ще се проведе на 1-2 декември в сградата на Техническия колеж в Ямбол.
 
 

Съветът одобри 1,5 млн лв заем от ФЛАГ

Петък, 18 Ноември 2011г. 16:45ч.

Седем постоянни комисии ще има в Общински съвет Ямбол. В състава на всяка комисия ще има по седем членове. Броят на постоянните комисии в новия общински съвет е двойно по-малко от предходния мандат, когато комисиите бяха 14. На първото работно заседание на местния парламент с 19 гласа „за” беше прието предложението на администрацията за теглене на общински заем в размер на 1,5 млн. лв. от фонд ФЛАГ. Кметът на община Ямбол Георги Славов, посочи, че за да не се провали проектът за Градския парк е подписал договор за започване на строителните дейности. Проектът обаче все още не е финансово обезпечен, затова и общината трябва да изтегли заем в размер на 1,5 млн. лв. Преди началото на заседанието клетва положи общинският съветник от ГЕРБ Теодор Илев, който влиза в местния парламент, след като водачът в предизборната листа на ГЕРБ д-р Данаил Ибришимов се отказа от поста на общински съветник, тъй като е член на съвета на директорите на МБАЛ "Св. Пантелеймон”. Малко по-късно клетва положи и Николай Ганев, тъй като не присъства първото тържествено заседание на Общинския съвет на 8 ноември.

 
 

Страница 887 от 1023

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза