Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Честит празник на доц. д-р Недков!

Вторник, 09 Август 2011г. 07:53ч.

Екипът в МБАЛ „Свети Пантелеймон” АД Ямбол и лично изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Панайот Диманов честитят рождения ден на доц. д-р Николай Недков. От името на всички работещи в МБАЛ ”Св. Пантелеймон” АД – Ямбол и от мое име, пожелавам на лекаря, учителя и човека Николай Недков здраве и дълголетие, се казва в поздравлението от ръководството на ямболската болница. Доц. д-р Недков е роден на 9 август 1937г. в гр. Пловдив. Следва медицина в Медицинска академия София от 1955-1961г. От 1960г. под ръководството на проф. Ал. Луканов усвоява спешна хирургия. От 1961-1966г. е хирург в РБ Елхово. Специалност по хирургия взема през 1966г. Същата година започва работа като хирург в Окръжна болница Ямбол и разработва метод за перитониална диализа при разлят гноен перитонит.

Продължение...

 
 

Жълт код заради очаквания зной следобед

Вторник, 09 Август 2011г. 07:43ч.

Жълт код е обявен за 11 области в страната, сред тях и Ямболска, заради очакваните високи температури, съобщиха от НИМХ. Кодът се отнася за областите Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Сливенска, Ямболска, Великотърновска, Русенска и Плевенска. Според синоптиците времето ще бъде слънчево, след обяд - горещо. Слънце ще има и в планините и по Черноморието. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но специалистите предупреждават да сме внимателни. Заради очакваните жеги се препоръчва хората да избягват престоя на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци, да не употребяват алкохол.

Продължение...

 
 

Нова серия опити за телефонни измами

Понеделник, 08 Август 2011г. 14:31ч.

В дежурната част на РУ “Полиция” – Ямбол са постъпили няколко сигнала от граждани, станали обект на опит за телефонни измами. Към момента най-често тиражираният сценарий за измами е свързан с плащане на „скъпо струващо лечение на близък роднина, пострадал при пътен или друг инцидент”. Непознат се обажда на телефона и се представя за медицинско лице като съобщава, че е необходимо да се проведе лечение, за което са необходими допълнителни средства. Мнимият лекар заявява, че ако не се плати веднага ще се наложи ампутация на крака или ръката. След което договаря доставката на парите чрез посредник, тъй като „болният” е в интензивно отделение. Възможно е дори в разговора да  се включва и мнимият роднина, който хлипа в слушалката и моли за помощ.

Продължение...

 
 

Църквата чества Преображение Господне

Събота, 06 Август 2011г. 07:59ч.

Във всички епархии на Българската православна църква днес се чества големият християнски празник Преображение Господне. Преображение е един от 12-те големи Господски и Богородични празници. Чества се още от първите векове на християнството. Според легендата юдеите старателно изучавали пророчествата на Исус Христос, но превратно тълкували техния смисъл. Те не разбрали, че в пророчествата се говори за небесно, а не за земно царство, за вечни блага, а не за светски изгоди. Дори и самите апостоли не били далеч от такива земни помисли, макар да повярвали, че Исус е очакваният Месия. Според народните вярвания на Преображение се обръща времето, водите на изворите и реките стават студени и непригодни за къпане и лятото се пречупва - времето напомня вече за есента. На Преображение Господне вярващите се причестяват след Богородичния пост, започнал преди пет дни, като в чест на празника се позволява риба. Преображение Господне се отбелязва с литургии във всички християнски църкви.

 
 

3,2 по Рихтер в 05.17 часа

Петък, 05 Август 2011г. 07:12ч.

Земетресение с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер е усетено тази сутрин в България. По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН в 05.17 часа е регистриран трус, с епицентър на около 240 км югоизточно от София, на територията на страната. Земният трус е усетен слабо на териториите на областите Ямбол и Хасково. Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

 
 

Страница 888 от 989

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза