Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Кражби в Джинот и Безмер

Вторник, 25 Октомври 2011г. 09:42ч.

Служители от Районно управление Полиция - Стралджа разкриха извършителя на взломна кражба от частен дом в село Джинот. Вчера при провеждането на незабавни издирвателни мероприятия, по сигнал на британски гражданин за кражба на два мобилни телефона от дома му, служителите на реда установили и задържали автора на деянието. Той е К.А. на 27 години криминално проявен и осъждан за кражби, жител на същото село. По случая в РУ Полиция- Стралджа е образувано досъдебно производство. В същото време полицията в община Тунджа започва разследване по сигнал на 54-годишен собственик на имот в село Безмер. Той е заявил в РУ “Полиция” – Тунджа, че през периода от първи до 24 октомври, чрез взломяване на прозорец на първия етаж и от дворното място е извършена кражба на четири броя електромотори „Вида” и метални предмети с общо тегло около 1 500 кг.
 
 

Ден на отворените врати в ОУ "Любен Каравелов"

Вторник, 25 Октомври 2011г. 09:30ч.

В Основно училище "Любен Каравелов" в Ямбол продължват проявите, посветени на  патронния празник на учебното заведение - 1 ноември, Деня на народните будители. В 11.00 часа във вторник започва традиционният конкурс за рисунки на асфалт "Детство мое", в който ще се включат бъдещите първокласници от детските градини. В 12.00 е началото на математическото състезание за учениците от пети до осми клас. 25 октомври е и Ден на отворените врати в ОУ "Любен Каравелов". През целия ден до 19.00 часа родители и близки на настоящи и бъдещи ученици могат да се запознаят на място с условията на възпитание и подготвка в училището, обновената материална база и модерните кабинети. Утре по обяд заседава комисията по връчването на наградите от литературния конкурс "Златно перо", а в петък от 10.30 е началото на традиционната лекоатлетическа щафета за купата на ОУ "Л. Каравелов", в която се очаква, както всяка година, да се включат отбори от всички ямболски училища.
 
 

Мерки срещу изненадите на зимата

Понеделник, 24 Октомври 2011г. 13:44ч.

Изпълняващият длъжността кмет на община Ямбол Иван Кърцъков издаде заповед за повишена готовност на общината за действие при усложнени зимни условия. Ръководствата на фирми, учреждения и ведомства следва в срок до 31 октомври да предприемат необходимите мерки по подготовката и окомплектоването на силите и техниката, които ще действат при усложнени условия. Част от задълженията са и обезпечаването на гориво, пясък, облекло и други материални средства. Ръководителите на дружества, учреждения, обществени организации, търговски обекти, както и собственици и наематели на сгради трябва да отстраняват снега от тротоарите, се посочва още в заповедта. Тяхна грижа са и отстраняването на висулките по сградите, както и опасните натрупвания на сняг. В заповедта се регламентират и отговорностите при усложнени зимни условия на дружествата, свързани с обслужването на електропреносната и водопроводна мрежа, както и здравните заведения. В случай на усложнена обстановка служителите на сектора за превенция и опазване на обществения ред към община Ямбол ще извършват ежедневни наблюдения на коритото на река Тунджа на територията на общината.
 
 

Звената Документи за самоличност работят в събота и неделя

Петък, 21 Октомври 2011г. 22:59ч.

Звената за издаване на документи за самоличност в Областната дирекция на МВР - Ямбол и в Районните управления “Полиция” - Елхово и Стралджа ще работят на пълен работен ден на 22 и 23 октомври, информира регионалният говорител на МВР Татяна Павлова. Служителите ще съдействат на гражданите, които желаят да гласуват, но нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или лични /зелени/ паспорти) поради изгубване, открадване, повреда, унищожаване или с изтекъл срок, да упражнят правото си на глас. За издаването на удостоверения гражданите могат лично да подадат искане в периода до 15.00 ч. на 23 октомври 2011 г. в ОД МВР и районните полицейски управления. Последната възможност е от 15.00 до 17.00 ч. в изборния ден, 23 октомври – но вече само в ОД на МВР Ямбол на улица "преслав".
 
 

Поредна кръводарителска акция на БЧК - Ямбол

Петък, 21 Октомври 2011г. 22:58ч.

По традиция всяка година през периода октомври-декември Българският Червен кръст организира Национална студентска кампания за доброволно и безвъзмездно кръводаряване „Капка по капка – живот”. По този повод всички областни организации на БЧК планират кръводарителски акции съвместно с Отделенията по трансфузионна хематология и се подкрепят активно от студентските общности. Тази година мотото на кампанията е „Да дадем шанс, като дарим кръв” и е част от инициативите по повод отбелязването на Европейската година на доброволческите дейности 2011г. и 25 октомври, дата, свързана със създаването на Български Червен кръст. Във връзка с това на 25 октомври от 09.30 до 14.30 часа в сградата на БЧК – Ямбол ще се проведе поредната за тази година акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване. Екип от Отделението по трансфузионна хематология (Кръвен център) към МБАЛ “Св. Пантелеймон”-Ямбол ще бъде на разположение на всички желаещи да упражнят този най-висш хуманен дарителски жест. Всеки човек на възраст между 18 и 65-годишна възраст, който е здрав и силно мотивиран, може да се включи в акцията, като по този начин ще помогне за спасяването на поне един човешки живот, давайки един добър пример за положително отношение към подобни хуманни инициативи.

 
 

Страница 888 от 1011

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза