Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Общински съвет Ямбол увеличава темпото

Четвъртък, 15 Декември 2011г. 12:55ч.

Общински съвет Ямбол остави в историята едно от най-кратките, но плодотворни заседания. Само за 90 минути в четвъртата си сесия от началото на мандата местният парламент се произнесе по 18 предложения, толкова останаха точките за разглеждане след гласуването на дневния ред. С мнозинството на ГЕРБ и приятели съветът определи представителите на общината в смесените дружества, одобрен бе и Правилник за наградите и отличията на Община Ямбол. Съветниците насрочиха конкурсите за избор на управители на ДКЦ 1 Ямбол ЕООД и „Дентален център 1” ЕООД,  разгледана бе и докладна записка по годишния финансов отчет и баланс на „Комуналуниверс” ЕООД за 2010 година. Дискусията по доклада на временната комисия за промяна в Правилника за работа на Общинския съвет беше отложена за следващо заседание. До края на декември предстои още едно заседание на местния парламент, в него трябва да се определи таксата за битови отпадъци за 2012 година.
 
 

Белезници за старец-разбойник

Четвъртък, 15 Декември 2011г. 11:29ч.

Ямболските криминалисти задържаха извършителя на поредица взломни кражби от частни домове. Престъпните посегателства са регистрирани в периода май-юни 2010 г. В хода на работа по случаите е установено, че автор на посегателствата е 61-годишният Ж.С. от Бургас. Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан за кражби, извършени на територията на Югоизточна България. Специализирал се е в апартаментни кражби. В жилищата на потърпевшите е прониквал чрез груб взлом на входни врати, през тераси и дори чрез взлом на стени на съседни апартаменти. Предмет на кражбите му са пари, златни накити и скъпи вещи. Изяснено е, че през месец юни 2010 г., след извършване на поредното престъпление в Ямбол, когато е откраднал различна валута и 3 златни монети, на обща стойност 14 000 лева, Ж.С. се укрил от полицейските органи в съседна страна. Издирван е и за престъпления извършени в други региони на страната. Ж.С. е задържан в Районно управление “Полиция” - Ямбол за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.
 
 

Общински съвет Ямбол заседава в четвъртък

Четвъртък, 15 Декември 2011г. 08:27ч.

В 09.00 часа в четвъртък трябва да започне поредната сесия на Общински съвет Ямбол. 19 точки са включени в предварителния дневен ред на заседанието, почти всички предложения са внесени от общинската администрация. Съветниците трябва да определят представителите на общината в смесените дружества, ще гласуват и Правилник за наградите и отличията на Община Ямбол. В предстоящото заседание ще се дискутира докладът на временната комисия за промяна в Правилника за работа на Общинския съвет, дебати предстоят и по предложенията в конкурсите за избор на управители на ДКЦ 1 Ямбол ЕООД и „Дентален център 1” ЕООД. Внесена е за разглеждане и докладна записка по годишния финансов отчет и баланс на „Комуналуниверс” ЕООД за 2010 година.
 
 

Д-р Стефанов: За лекарските грешки и хората с бели престилки

Сряда, 14 Декември 2011г. 23:06ч.

Доктор Станимир Стефанов, който работи като общопрактикуващ лекар в Ямбол, но е част и от екипа на Спешното отделение в ямболската болница разказва в откровено писмо за ежедневието в болничното заведение, за стреса в работата и зачестилите случаи на агресия от страна на пациенти и техните близки към медиците. Поместваме пълния текст на писмото.

Обръщам се към вас, като към търсещи и уважавани от мен журналисти, с молба да погледнете и от другата страна на почти ежедневните новини и коментари по повод  лекарските грешки и последствията от тях.  Реших да ви напиша това писмо защото съм убеден, че е крайно време на обществеността да се покаже и другата страна на тези събития. Съгласен съм, че тези случили се грешки не са просто грешки - зад тях стоят хора, почернените им близки и няма нищо в този свят, което да утеши мъката и загубата им. Всеки отговорен лекар преживява болежките на пациентите си и в съзнанието му винаги остава травмата от неспасяемите случаи.
Преди да изложа същността на писмото си, искам да кажа, че не оправдавам и не съм съгласен с всички упреци отправени към лекарското съсловие.

Продължение...

 
 

Г. Славов: Увеличението на такса смет е неизбежно

Сряда, 14 Декември 2011г. 19:20ч.

Увеличението на таксата за битови отпадъци в Ямбол за следващата година е неизбежно, каза в интервю за zonayambol.com кметът на града Георги Славов. Държавата предприе стъпки за санкциониране на общините, които нямат изградени депа за твърди битови отпадъци, отговарящи на европейските изисквания. Санкцията за 2012 година неизбежно води до повишаване на таксата, посочи кметът. Нещо повече, тази тенденция ще продължи, санкцията е пълзяща, ако сега отделяме около 500 хиляди лева, средства, които ще се събират от гражданите и ще стоят по блокирана сметка, с които след това общината ще трябва да рекултивира старото и да изгражда новото депо, но за всяка следваща година, в която ние нямаме изградено сметище за депониране на отпадъците, тази санкция расте, което означава, че ще нараства и промилът за такса смет и за гражданите, и за фирмите. Окончателните разчети ще са готови до часове и тогава ще можем да ги обявим. Хората ще имат достатъчно време да се запознаят с предложението, за да може, влизайки в заседанието на Общинския съвет, което най-вероятно ще е в последните работни дни на годината, това да бъде обсъдено и да се гласува окончателния размер, каза още Георги Славов.
 
 

Страница 888 от 1037


Подробна 5-дневна прогноза