Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Наградите от "ФотоКукерландия"

Събота, 05 Март 2011г. 16:21ч.

Виктор Гуцев спечели първа награда на традиционната фотоизложба–конкурс „Кукерландия” – основна съпътстваща проява на маскарадния фестивал в Ямбол. Наградите бяха връчени по време на официалното откриване на изложбата от допуснатите до финалния тур 40 снимки в конкурса. Изложбата е подредена в ХГ „Жорж Папазов”, като част от експозициите, посветени на празника. В съседство е изложбата на историческия музей с автентични кукерски маски и носии от Ямболско. Второ място във фотоконкурса заслужи Елена Йоскова, а третата позиция е за Калина Шивачева – Стойчева. Специална награда за снимка от фестивала в Ямбол получи Петя Здравкова. Част от отличията бяха и наградите на спонсорите.

Продължение...

 
 

Кукерландия`2011, стартът е даден

Петък, 04 Март 2011г. 18:49ч.

С изпълнения на фолклорния ансамбъл "Тунджа" пред сградата на община Ямбол започна вечерта на игрите "Здравей, Кукерландия", а малко по-късно бе и официалното откриване на фестивала. В 10.00 часа в събота е началото на състезателното шествие на кукерските групи. 35 са съставите, които ще се включат в него, сред тях и маскарадни групи от Полша, Румъния и Гърция. За кукерските игри е предвидена и втора сцена край сградата на Безистена. В 13.00 в Художествена галерия "Жорж папазов" предстои награждаване на лауреатите във фестивалния фотоконкурс. В 4 следобед на сцената пред общината излиза ансамбъл "Пирин", победителите в маскарадния фестивал ще получат своите награди на церемония от 17.30 часа.

 
 

Облекчение за приятелите на Камен Куманов

Петък, 04 Март 2011г. 17:27ч.

Приятелите на 40-годишния Камен Куманов в Ямбол посрещнаха с облекчение добрата новина от Непал. Никой от тях не се е съмнявал в издръжливостта и професионалните качества на парапланериста. Камен Куманов се е занимавал с парапланеризъм от близо десет години, а през последните няколко вече и като професионален тандемен пилот в Хималаите. Той е един от създателите на ямболския клуб по парапланеризъм.
Даниела Димитрова, председател на Клуба по парапланеризъм – „С това си изкарва парите, работи професионално в тази фирма в Непал като тандемен пилот, има над 200 – 300 полета годишно с пасажери, един изключително опитен пилот.”
Близките на Камен са поддържали непрекъсната връзка с другите българи в Непал, ангажирани с издирването. За часове в Ямбол бяха събрани близо седем хиляди лева за полетите на спасителния екип. Всички тук са убедени, че въпреки инцидента, той ще продължава да лети.
Пламен Шайков – „Мечтите на човек го водят там където е той, летенето за него е неговия живот, да лети и да вози хора, това е основното, полети зa удоволствие, те вече са много разпространени, нещо което нашумя много напоследък.
Семейството и приятелите на пилота очакват с нетърпение завръщането му в Ямбол. Очаквайте видео.

 
 

Откриха жив и здрав ямболския парапланерист в Непал

Петък, 04 Март 2011г. 15:55ч.

Изчезналият в планините на Непал български парапланерист Камен Куманов е намерен жив и здрав от представители на непалската армия  след петдневно издирване. В момента непалските военни отвеждат 40-годишния Камен Куманов към гр. Похара. Той е бил много добре подготвен и с подчертан усет за оцеляване, сега е в добро физическо състояние, посочват негови колеги в Непал. За изчезването на българина се разбра тази сутрин от съобщение в непалска електронна медия. Фирмата, за която той работел, съобщила на властите, че Куманов е в неизвестност след като взел тридневен отпуск за екскурзия в планината, а телефонът му бил изключен.

 
 

Издирват шофьор, прегазил дете в Зимница

Четвъртък, 03 Март 2011г. 10:39ч.

Около 10.15 часа на 2 март на главен път I - VII в село Зимница  неизвестен засега водач на тежкотоварен автомобил с неустановена марка и регистрация е блъснал седемгодишно дете от селото. Малкият Божидар Тончев пресичал платното близо до местното основно училище, когато върху него връхлетял камионът. Детето е настанено в ямболската болница с контузни рани на главата, няма опасност за живота му. Издирването на напусналия местопроизшествието шофьор продължава.

 
 

Страница 889 от 938

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза