Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Дамите от БСП отчитат дейността си

Четвъртък, 16 Февруари 2012г. 16:05ч.

Oтчетно-изборно събрание проведе Клубът за паритет и солидарност към Обединението на жените социалистки, на което активистките на БСП отчетоха своята дейност за периода 2008- 2011г. В доклада на Председателката на клуба Мария Чиповска бяха посочени както традиционни прояви свързани със жената като изложби и конкурси за кулинарни деликатеси, изработка на гоблени, така и провеждане на дискусии за мястото на жената в съвременното общество с евродепутати от България и чужбина. С гордост бе посочено засиленото участие на жените в последните Местни избори 2011г., когато кандидат на БСП за Кмет на община Ямбол бе Мариета Сивкова, както и избирането на пет дами в Общинския съвет от общо 8 съветници от БСП. В изказванията на участничките в събранието бяха очертани нови насоки за работа на Обединението на жените социалистки и бе подчертана необходимостта по- младото поколение да заеме водеща роля в дейността му. В ръководството на клуба бяха избрани Катя Георгиева, Мими Димитрова, Донка Пенева и Желязка Петрова, като за председател бе преизбрана Мария Чиповска. Избрани бяха делегати за общинската конференция на БСП и за Нациoналната конференция на ОЖСПС.


 
 

Отложиха дело за отнемане на имущество на Н.Димов

Четвъртък, 16 Февруари 2012г. 13:40ч.

nikolai-ganevЯмболският окръжен съд отложи делото за отнемане на имущество от общински съветник. Процесът срещу съветника е първи по рода си в региона.
Делото срещу Николай Ганев, областен шеф на ДПС в региона, съпругата му Даниела, синът му Галин и едноличната фирма на съпругата му, беше отложен за 1 март тази година. В съдебната зала стана ясно, че синът на съветника-Галин и адвокатът на тримата ответници, са болни.
Комисията „Коларов" иска да отнеме в полза на държавата имоти за 332 417 лв. от общински съветник.
Комисията "Коларов" иска отнемане на 7 имота и 3 автомобила за общо 332 417 лв. от общинския съветник Николай Ганев и семейството му. Ответници по делото са Ганев, съпругата му Даниела, синът му Галин и едноличната фирма на жена му ЕТ "Дана".
Ганев станал "клиент" на спецкомисията заради стара присъда, която имал. В момента той е втори мандат общински съветник.
 
 

Разкриха кражба от имот край бившата "Родопа"

Четвъртък, 16 Февруари 2012г. 10:13ч.

В Районно  управление „Полиция” – Ямбол приключва разследването на кражба от частен имот, извършена в края на януари, съобщи Областната дирекция на МВР. В периода от 20 януари до началото на месец февруари е проникнато в частен имот на ул.”Шести септември” в града (край бившия месокомбинат), от където е извършена кражба на електрожен и арматурно желязо. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че автори на престъпното деянието са Н.И. на 25 г. и Н.И. на 36 г. от Ямбол. По случая се води досъдебно производство в РУ “Полиция” – Ямбол.
 
 

Спешни мерки за недопускане на наводнение край Завой

Сряда, 15 Февруари 2012г. 16:57ч.

Съществува опасност от нов разлив на река Тунджа край ямболското село Завой. За да се избегнат наводненията е необходимо почистване на коритото и изграждане на дига с дължина  500 метра. Земеделска земя и дворове се наводняват всяка година при пълноводие на река Тунджа в участъка до село Завой. Последният случай на наводнение е след покачване нивото на река Тунджа от 5 януари. Комисия, назначена от областния управител Таня Димитрова, е констатирала силно ограничена проводимост на речното корито в следствие на израснали дървета, наличие на изкоренени и паднали клони, растителност, препречваща течението на реката, както и образувани наносни острови. Опасният участък е с дължина 2300 метра, като предписанията са да бъде изградена дига по левия бряг на реката с дължина около половин километър. След изготвяне на проекта ще се пристъпи към процедурата за внасяне на предложение в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС за отпускане на необходимите средства.
 
 

Съдът остави в ареста извършителя на серия грабежи

Сряда, 15 Февруари 2012г. 09:47ч.

На 9 февруари около 19.20 ч. на ул. „Й. Йовков” в Ямбол бе нападната 61-годишна жена и след като e удряна и съборена на земята, й е отнета дамската чанта. Минути по-късно служител на реда задържа единият от извършителите на грабежа - С.А. на 20 г. от Ямбол. В хода на разследването на случая са събрани допълнителни доказателства, че задържаният е автор на още шест грабежа извършени в края на 2010 и началото на 2011 г. в Ямбол. Тогава обект на нападенията са били служители в търговски обекти, като спрямо лицата е прилагана сила и заплахи, за да бъдат отнети оборотни и лични средства. Отнетите суми са от 40 до 600 лева. В един от грабежите С.А е имал и съучастник - Н.В. на 19 г. от Ямбол, осъждан за грабеж. Работата по документиране на пълната престъпна дейност на задържания продължава в РУ “Полиция” – Ямбол. С постановление на Районен съд – Ямбол на С.А. е взета мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

 
 

Страница 889 от 1070


Подробна 5-дневна прогноза