Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Приключи ремонтът на Неврологичното отделение

Вторник, 05 Юли 2011г. 08:26ч.

Основен ремонт бе извършен на Неврологичното отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон” АД, съобщиха от ямболската болница. Всички болнични стаи, санитарни възли и останалите помещения са във вид, отговарящ на съвременните изисквания. В отделението се осигурява висококвалифицирана ранна диагностика, адекватно специфично терапевтично поведение и интензивно лечение, прогнозиране на изхода на заболяванията на централната нервна система от съдов произход, всички видове епилептични пристъпи, заболявания на периферната нервна система, неврологични усложнения на вътрешни заболявания. В Неврологичното отделение работят специалисти, притежаващи сертификати за извършване на високоспециализирани дейности. Обзаведени са кабинети по ЕМГ, ЕЕГ, както и по Доплерова сонография. Кабинетът по ЕМГ разполага с електромиограф за регистрация на мускулна активност в покой и при съкращение с иглени електроди, изследване проводимостта на периферни двигателни и сетивни нерви чрез електростимулация, тест репететивна стимулация при нарушения на нервно-мускулното предаване, ЕМГ-изследване на тремор. Кабинетът по доплерова сонография разполага с пулсов доплеров сонограф  за екстракраниална и транскраниална доплерова сонография на магистрални и базални мозъчни артерии и вени, количествен и спектрален анализ на сонограмите, определяне посоката на кръвния ток, определяне процента на артериални стенози по скоростния метод. ЕЕГ-кабинетът разполага с 21-канален електроенцефалограф за рутинно изследване с ефективна регистрация в продължение на 20 минути, включваща монополярен и биполярен трансверзален и лонгитодинален монтаж. Прилагат се стандартни активационни техники- хипервентилация и фотостимулация, изследване с умствено натоварване, с медикаментозна активация.

 
 

Наско Стефанов за драмите около сметището

Понеделник, 04 Юли 2011г. 15:42ч.

Най-малко двама инвеститори са изявили желание през последните месеци да изградят в Ямбол не инсталации, а завод за преработка на отпадъци. При това изцяло за собствена сметка, заяви председателят на Общинския съвет инж. Наско Стефанов на традиционната пресконференция в понеделник. “Само, че повече няма да подавам информация на кмета за постъпилите инвестиционни намерения, защото той се подиграва с инвеститорите”, отсече инж. Стефанов. Той добави, че ако кметът беше предложил чрез конкурс на бизнесмени да изградят завод за преработка на отпадъци, досега инсталациите щяха да работят. Времето за изграждане на завода е съизмеримо с времето за изграждане на регионално сметище. На последната сесия общински съветници от различни политически групи изразиха съмнение за целесъобразността на подготвения проект за регионално депо край Ямбол.

Продължение...

 
 

Кметът за референдумите

Понеделник, 04 Юли 2011г. 15:38ч.

Гласуваните от общинския съвет решения за провеждане на референдуми по три от проектите на община Ямбол е по-скоро злоупотреба с възможностите на пряката демокрация. В конкретния случай исканите референдуми ще бъдат използвани не за решаване на проблеми, напротив – за блокиране работата по възстановяването на парковете, по изграждането на новото депо и канализацията на Каргона. Това бе категоричното мнение на кмета Георги Славов, изразено днес по време на редовния седмичен брифинг.  „Аз пръв поисках референдум за водния цикъл (канализацията на кв. „Каргон” и пречиствателната станция)- припомни кметът, Но защо? Защото председателят на общинския съвет и мнозинството работят категорично против интересите на града. Когато упълномощеният не си върши работата (ОбС), нормално е да се обърнеш към упълномощаващия, т.е. към хората”, обясни той.

Продължение...

 
 

Одобриха проекта за иновативно културно събитие

Понеделник, 04 Юли 2011г. 14:48ч.

Одобрен е поредният проект на община Ямбол – за иновативно културно събитие, по оперативна програма „Регионално развитие”. Проектът „Долината на Тунджа – палитра от цветове, музика и танци” е на стойност 501 985 лв., при съфинансиране от страна на общината - 25 099 лева. Продължителността е две години. Проектът предвижда организирането на арт фестивал „Отворени пространства”, с участието на всички културни и институции и аматьорски клубове и формации в Ямбол. В него ще бъдат представени разнообразни събития – рисуване, фотопленер, сценични изяви. За център на голямото културно събитие е избран градския парк, който предстои да бъде обновен по друг проект на общината. Предвижда се да бъдат изградени сцени, места за рисуване и експозиции. Активна роля във фестивала ще играе и младежкият дом. Проектът за иновативно културно събитие ще обогати културния календар на община Ямбол. С пъстротата и колорита си той ще допринесе и за утвърждаване имиджа на града като организатор на фестивали. 


 
 

Достъпът забранен!

  This video is not published

Позиционната война продължава

Понеделник, 04 Юли 2011г. 12:46ч.

slavov-vs-stefanovКметът на община Ямбол Георги Славов и председателят на Общинския съвет Наско Стефанов не изневериха на традицията и отново влязоха в задочен спор по време на срещите си с представители на медиите от града. Коментарите бяха по повод решенията от последното заседание на съвета. Тук ще намерите основните акценти в изявленията на двамата.
 
The video (Video ID: 301) is not published
 
 
 

Страница 889 от 978

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза