Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Заседава Съветът за развитие на Югоизточния район

Петък, 20 Април 2012г. 10:39ч.

2309_3Регионалният съвет за развитие на Югоизточен район проведе заседание в Стара Загора. В него участваха представители на министерства, областните управители на Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол, кметове на общини в Югоизточен район, както и представители от организациите на работодателите и работниците. Членовете на съвета се запознаха с   проекта на Националната стратегия за регионално развитие 2012- 2022г. - основният документ, който определя стратегическата рамка на държавната политика на балансирано и устойчиво развитие на районите на страната. Документът визира период, в който се очакват сериозни промени, изпитания и предизвикателства в световен и общоевропейски мащаб,

Продължение...

 
 

Петима от Ямбол в състезание на Булатом

Петък, 20 Април 2012г. 09:11ч.

mg-nadpisПетима ямболски единадесетокласници заминаха за София за участие в националното състезание "Ядрената енергетика, настояще и бъдеще". Състезанието се организира за шеста поредна година от Българския атомен форум. В ямболския отбор са включени петима ученици от Математическата гимназия, през последните месеци те водиха подготовка с преподавателите Светлана Цекова и Милен Гайдаров. В турнира ще участват и отбори от София, Пловдив, Шумен, Разград, козлодуй и Белене. "Ядрените реактори" е темата на презентацията на екипа от Ямбол, която трябва да бъде представена в рамките на пет минути, след това отборите ще отговарят на различен кръг въпроси по теми, свързани с ядрената безопасност, опазване на околната среда, радиационна защита, управление на аварии и др. Официалното откриване на форума е късно следобед в петък, в събота в 09.00 е началото на състезанието.
 
 

3445 лева за имплантация на петгодишната Шерол

Четвъртък, 19 Април 2012г. 18:12ч.

obshtina-yambol-2Петгодишно дете да бъде подпомогнато със средства от благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. Това реши на свое заседание общественият съвет към кампанията. Шерол Мурадова ще получи общо 3445 лева. Сумата е за клапа, която ще бъде имплантирана в главата на детето, след операция в София. На заседанието, съветът разгледа още три заявления за подпомагане. Два от случаите бяха за закупуване на медицинско оборудване. Третият бе пренасочен за кандидатстване към Министерството на здравеопазването – Комисията за лечение в чужбина. С отпуснатите 3445 лева се изчерпаха събраните средства по кампанията „Подай ръка – спаси живот”. През настоящата година бяха подпомогнати шест деца и младежи, като бяха разпределени близо 22 000 лева. Сметката за дарения в подкрепа на кампанията остава отворена. Желаещите да дарят сума може да го направят на банкова сметка BG 13 SOMB 91308424420344, Общинска банка АД, SOMBBGSF.
 
 

Успех за екипа на "Светулка" в Шумен

Четвъртък, 19 Април 2012г. 18:00ч.

1-svetulkaДетският куклен театър „Светулка” към Общински детски комплекс – Ямбол очарова публиката и журито на Десетите национални ученически театрални празници в град Шумен. На 6 април в камерната зала на шуменския театър те представиха спектакъла „Забавно училище” и за първи път, от включването си като екип в „Светулка”, получиха плакет и диплом за постигнати високи резултати в театралното изкуство. „Забавно училище”  е любима авторска творба на ямболския куклен актьор Ангел Попов – той е не само текстописец, но и постановчик и сценограф. Музиката е на ямболския композитор Стоян Косев. Основната подготовка на младите актьори и режисурата на спектакъла е  дело на познатата на деца и възрастни ямболска куклена актриса Жулиета Николаева. С такъв творчески екип и с любознателните и талантливи участници в „Светулка”, резултатите са очаквани и оправдани. Спектакълът „Забавно училище” е  с много смях и песни,с танци и веселие,предназначен за малки и големи. Заедно с актьорите,публиката решава забавни задачи, участва в конкурс за песен,предлага забавни часове по природознание, география.  Ако искате да се забавлявате, бъдете с младите актьори и ги подкрепете и аплодирайте на премиерата им в Ямбол – на 26 април от 18.00 часа в зрителната зала на ямболския куклен театър.
       
 
 

Пътната инфраструктура основен проблем според ямболци

Четвъртък, 19 Април 2012г. 13:42ч.

yambol-put2Състоянието на пътната инфраструктура, идеята на общинската администрация да заключва градския парк и липстата на инвестиции са най-сериозните проблеми за Ямбол. Така поне смятат анкетираните над 700 жители на град Ямбол, участвали в национално представително проучване на гражданско движение ДНЕС. В периода февруари-март 2012 г. бе проведен референдум в 25 областни центъра в страната, в рамките на национална инициатива на Гражданското движение, подкрепена от 39 медии в цялата страна и осъществена под мотото „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община”.

Продължение...

 
 

Страница 890 от 1100


Подробна 5-дневна прогноза