Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Полицията поде кампания срещу телефонните измами

Вторник, 21 Февруари 2012г. 10:35ч.

Областната дирекция на МВР в Ямбол започва кампания за предотвратяване на телефонните измами. Кампанията е насочена основно към възрастните жители на областта, които по статистически данни са около 90% от жертвите на този вид престъпления. Основната цел е повишаване на информираността на гражданите за цялостния механизъм на телефонните измами - кои са жертвите, кокви са използваните сценарии и поведението на измамниците. Кампанията цели да предостави и информация за това, как хората да се предпазят и да потърсят помощ при атаки на измамниците. Ще се провеждат открити срещи в пенсионерските клубове на територията на Ямбол, Елхово и Стралджа и в кметствата на по-малките населени места.

Продължение...

 
 

Товарен автомобил блъсна старец в "Хале"

Вторник, 21 Февруари 2012г. 10:17ч.

На 20 февруари около 15.30 ч. в ж.к. „Хале” на паркинга между жилищни блокове 3 и 5 възниква пътно-транспортно произшествие, при което товарен автомобил „Мерцедес 310 Д”, управляван от К.Х. (38 г.) от Сливен, при маневра движение на заден ход блъска преминаващия зад него 78–годишен пешеходец. Вследствие на инцидента в Хирургично отделение на МБАЛ-Ямбол е настанен потърпевшия И.А. (78 г.) от Ямбол с контузия на главата и гръдния кош, фрактура на две ребра и комоцио, с опасност за живота. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. По случая в РУ “Полиция” - Ямбол е образувано досъдебно производство.

 
 

Трима пребиха тийнейджър пред дискотека

Понеделник, 20 Февруари 2012г. 10:06ч.

В Районно управление “Полиция” – Ямбол е постъпило заявление от 19-годишен младеж, за това че на 19 февруари около 04.00 ч. пред дискотека в ямболския комплекс “Златен рог” му е нанесен побой от три непознати лица. Вследствие на побоя на младежа е нанесено увреждане, изразяващо се в луксация на дясното му рамото. На 19 февруари в РУ “Полиция” – Ямбол са постъпили три заявления за нанесени щети на леки автомобили, паркирани в комплекс “Диана”. С остър предмет неизвестен извършител е срязал задна лява гума на лек автомобил “Хонда” и задните десни гуми на „Тойота Ариус” и „Ровър 414”. По случите работят служители от РУ “Полиция” - Ямбол.
 
 

Започна бюджетната сесия на Общински съвет Ямбол

Понеделник, 20 Февруари 2012г. 09:18ч.

В зала 107 на Община Ямбол започна Седмата Сесия на Общински съвет Ямбол. Осем точки са включени в дневния ред на заседанието. Приемането на отчета за изпълнение на бюджета за 2011 година и гласуването на новия бюджет на община Ямбол за 2012 година са основният акцент в сесията. Заседанието започна с питане към общинската администрация от Неда Карска във връзка с тръжна процедура в МБАЛ "Св. Пантелеймон" АД Ямбол. Приемане на Подробни устройствени планове, определяне на състав на Обществен съвет по социално подпомагане и услуги, участие на общината в партньорски проект на община Тунджа, както и искане за създаване на кризисен център за бездомници са сред останалите теми на дискусия. Кворумът е от 30 общински съветници.
 
 

Тунджа е спокойна, засега

Неделя, 19 Февруари 2012г. 13:33ч.

В момента не съществува опасност от наводнение от водосбора на река Тунджа, язовирите "Копринка" в горната част на течението и язовир "Жребчево" в средната част са с нормални обеми, съобщи за zonayambol.com инж. Стоян Стоянов, ръководител на Хидротехнически район Ямбол към "Напоителни системи" ЕАД, клон "Средна Тунджа". Според последните данни язовир "Жребчево" е наполовина празен и има достатъчно обем да поеме допълнителните води при евентуално обилно снеготопене. Що се отнася до водосбора след "Жребчево" снегът не е много и не може да предизвика сериозен разлив. Покачване ще има, но то няма да е в максимални водни количества, прогнозира инж. Стоянов. С нормални обеми са и стопанисваните от "Напоителни системи" водоеми в Ямболска област.

Продължение...

 
 

Страница 890 от 1072


Подробна 5-дневна прогноза