Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Ямбол в дъното на още една класация

Сряда, 19 Октомври 2011г. 15:31ч.

Бургас, Монтана и Ловеч са отличници сред общините, София е на шесто място, а морската ни столица – на 11-то. Търговище, Ямбол и Видин – в дъното на класацията, подготвена в обобщен анализ на движение ДНЕС за четиригодишните мандати на местните администрации. Бургас води класацията общинско развитие, работа на местната власт и кметска институция. Това показват данните широкоспектърно изследване, проведено през септември 2011 г. от Гражданско движение „ДНЕС”, съвместно с изследователска агенция „ЕСТАТ”. Оценката на развитието на общините и дейността на местната власт е направена на база 7 показателя (сфери на дейност и развитие). По отделните показатели - 1. „Ефективност на административните услуги”: класацията води Община Ловеч, следвана от Разград и Монтана, а на последните три места Видин, Шумен и Перник. София се нарежда на 5-а от общо 27 позиции.

Продължение...

 
 

Седем кандидати за кметове от региона с картончета от ДС

Сряда, 19 Октомври 2011г. 13:33ч.

Седем кандидати за кметове на кметства и общини в Ямболска област са били сътрудници или служители на Държавна сигурност. Това стана ясно от обнародваното решение на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Щатният служител в Държавна сигурност Димитър Георгиев Димитров, издигнат от ВМРО-НИЕ, е кадидат за кмет на община Елхово. Агенти на ДС са били Иван Йорданов Георгиев, кандидат за кмет на село Безмер, издигнат от ПП НСФБ, Йордан Атанасов Радев, кандидат за кмет на село Бояново, издигнат от ГЕРБ, Ради Петров Радев, кандидат за кмет на Дражево от Коалиция Възраждане за Тунджа, Славчо Андонов Иванов от Земеделска коалиция за Тунджа - село Голям манастир, Христо Гечев, издигнат от Инициативен комитет за кмет на село Гранитово, както и Христин Славов Христов, номиниран от ГЕРБ за кмет на село Войника, който е бил съдържател на явочна квартира. Проверени са общо 8144 лица, кандидати за кметове в страната. Хиляда седемстотин четиридесет и седем лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона, защото са родени след юни 1973 година.
 
 

Сформираха Мрежа от експерти по Трансграничния проект за културен туризъм

Сряда, 19 Октомври 2011г. 11:28ч.

Продължават дейностите по изпълнение на проекта на Областна администрация „GATE 2 TOUR: Интегрирано развитие на културно-историческия туризъм в трансграничния регион на Ямбол – Странджа – Одрин”, който се изпълнява по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция. Паралелно с работата на Комитета за наблюдение на проекта и разработването на специалната интернет платформа, в края на миналата седмица се проведе и първата среща на Мрежата от експерти. След дискусията в Областна администрация, участниците успяха да се запознаят на място с останките от Средновековния манастир край село Воден, който е един от избраните два исторически обекта в трансграничния регион.

Продължение...

 
 

Три кражби в града през последното денонощие

Сряда, 19 Октомври 2011г. 09:48ч.

През изминалото денонощие в РУ “Полиция” – Ямбол са регистрирани три криминални престъпления, съобщи регионалният говорител на МВР Татяна Павлова. Възрастен мъж, живущ на ул. “Царевец” е подал заявление, че през нощта на 17 срещу 18 октомври, чрез взлом на катинар, е проникнато в избено помещение в дома му и е извършена кражба на бойлер на дърва и въглища, ел. помпа за вода и ръчна количка. Същата нощ след взломяване стъкло на входна врата на бръснарски салон на ул. „Странджа”, е извършена кражба на печка на дърва и въглища и 3 тръби за нея. Ямболлия е заявил кражба на мобилен телефон от ученическата раница на детето му. По негови данни деянието е извършено около 13.30 ч. на 18 октомври от спортната зала на ямболско основно училище. По случаите работят служители от РУ “Полиция” – Ямбол.
 
 

Длъжниците на НАП - Ямбол през септември

Понеделник, 17 Октомври 2011г. 14:22ч.

През месец септември 412 граждани и фирми дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева, обявиха от НАП- Ямбол. НАП направи предложение до лицензираните органи на 17 бизнесмени с неплатени данъци и осигуровки да бъде отнето личното огнестрелно оръжие. Длъжниците са публикувани в интернет страницата на НАП, обявени са и в двата списъка в сградата на Офиса в Ямбол. В първия публичен списък на НАП- Ямбол са посочени имената и дължимите суми на 325 длъжници с неуредени отношения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество върху което може да бъде наложено обезпечение. Другият списък показва 87 фирми и лица, върху чието имущество е наложено обезпечение. Двама длъжници отпадат от списъка, тъй като са платили задължения в размер на 15 хиляди лева. Вече е задействана и процедурата по предприемане на крайните действия по принудително събиране на задължения. Някои от фирмите ще бъдат дерегистрирани по Закона за ДДС, а за други ще бъде поискано от съда обявяване в несъстоятелност. Публичните изпълнители изпращат писма до работодателите на длъжници, в които има искане за запор на заплатите им. Продължават да се организират и търгове за продажба на имущество на некоректни длъжници. Обяви за продажба на активи, както и условията за участие клиентите на НАП- Ямбол, могат да се видят на интернет страницата на НАП на www.nap.bg в рубриката „Продажби”, както и в сградата на НАП в Ямбол срещу НТС.
 
 

Страница 890 от 1012

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза