Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

630 хиляди лева за инфраструктурата

Понеделник, 12 Декември 2011г. 18:48ч.

Над 630 000 лева ще бъдат вложени в инфраструктурни подобрения в Ямбол, информираха от общинския пресцентър. Средствата са от реализирани продажби на 5 общински имота. Продажбите на общински имоти са възможност, както за привличане на приходи в бюджета, така и за насърчаване на инвеститорите. Освен това всички приходи от продажба на общинско имущество отиват за обновяване на пътната инфраструктура, което е шанс за общината да продължи реконструирането на улици, което се реализира през последните две години. Това ще даде възможност кметът Георги Славов да изпълни поетия ангажимент за ремонт на ключови квартални улици като например в к-с „Бенковски”, „Възраждане”, „Златен рог” и др. Междувременно общо 63 общински имоти са обявен на продажба чрез търг с явно наддаване. Други 11 обекта пък са предложени за отдаване под наем.

Продължение...

 
 

Коледна кампания на Червения кръст

Понеделник, 12 Декември 2011г. 13:46ч.

По традиция, както всяка година, Областният съвет на БЧК – Ямбол организира Коледна кампания, насочена към социално уязвими групи на територията на областта. В навечерието на празниците БЧК ще предостави хранителни пакети със здравословна храна за 200 деца в риск. ОС на БЧК разпредели 200 бр. хранителни пакети в петте общини на територията на Област Ямбол, изготви критерии за целевата група - деца в риск до 18 г., деца със специфични нужди, сираци и полусираци, деца от многодетни семейства и деца на самотни майки. Подборът на децата се извършва съобразно конкретните нужди на децата и възможностите на организацията. Доброволците на Младежкия Червен кръст ще дарят хранителните пакети на децата преди Коледните празници. Съдържанието на пакетите е съобразено със здравословния начин на хранене при децата и включва ябълки, натурален сок, овесени ядки, варива, лютеница, шоколад, бисквити и др. В периода от 15 до 23 декември всички хранителни пакети ще бъдат предоставени и раздадени по график в петте общини – Ямбол, Тунджа, Болярово, Елхово и Стралджа. Заедно с това се предвижда Благотворителна кампания, като средствата са предназначени отново за финансиране на програмата „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, доброволци на БМЧК приканват гражданите да дарят средства, чрез поставянето на благотворителни касички на БЧК в магазините на „Кауфланд” до 25 декември 2011 г.
 
 

Трима в болницата след катастрофа в неделя вечер

Понеделник, 12 Декември 2011г. 11:28ч.

Трима пострадаха при пътно-транспортно произшествие привечер в неделя. На 11 декември около 17.45 часа на пътния участък между Ямбол и село Роза е настъпило пътно транспортно-произшествие между две леки коли. При изпреварване лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 18-годишния С.Г. от Ямбол, блъска насрещно движещия се „Опел Вектра”, управляван от К.С. на 29 г. от село Острово, общ. Завет. Вследствие на катастрофата в МБАЛ - Ямбол за лечение са настанени пътникът на предна дясна седалка в Пасата - А.В. на 16 г.,

Продължение...

 
 

"Белла България" е Инвеститорът на годината

Петък, 09 Декември 2011г. 20:46ч.

nagrajdavane2-300„Белла България” е „Инвеститор на годината`2011” за Ямболска област. Церемонията по връчването на традиционните годишни награди бе в петък вечер в сградата на Областната администрация. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и областният управител на област Ямбол Таня Димитрова откриха тазгодишното издания на конкурса „ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА” в областта. За шеста поредна година в Област Ямбол Областният съвет за развитие провежда номиниране и награждаване на бизнеса допринесъл за развитието на областта. „Конкурсът „Инвеститор на годината” е начин да отдадем необходимото внимание на ония, които през 2011 година допринесоха за социално-икономическото развитие на Област Ямбол.

Продължение...

 
 

Инвестиционният форум и идеите за развитие на региона

Петък, 09 Декември 2011г. 18:01ч.

„Амбицията ми като областен управител на област Ямбол винаги е била да направя нашата област по-видима и да спомогна за отварянето ни към света, за това да надскочим границите на страната и да установим контакти с чуждестранни партньори, както на институционално, така и на икономическо ниво”, с тези думи областният управител Таня Димитрова даде старт на инвестиционния форум, организиран за местни и чуждестранни предприемачи в Областна администрация – Ямбол. Приветствени слова към събралите се участници отправиха също и специалните гости на събитието, организирано по инициатива на областния управител – министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и Н.Пр. Посланика на Португалия в България Вера Мария Фернандеш.

Продължение...

 
 

Страница 890 от 1037


Подробна 5-дневна прогноза