Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Голф блъсна старица на заден ход

Понеделник, 01 Август 2011г. 09:02ч.

Възрастна жена от Веселиново пострада при пътен инцидент в неделя, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Около 10.40 часа на 31 юли на ул. „Георги Дражев” в село Веселиново е възникнало пътно-транспортно произшествие, при което 42-годишният М.М., управляващ лек автомобил „Фолксваген-Голф”, извършвайки маневра - движение на заден ход, блъска пешеходката Е.В. на 67 години от село Веселиново. В следствие на инцидента пешеходката е с фрактура на китката на лявата ръка. В ЦСНМП- Ямбол е оказана медицинска помощ на потърпевшата и е освободена за домашно лечение. Водачът на автомобила е изпробван за алкохол, като пробата е отрицателна.

 
 

Денонощие без криминални престъпления

Неделя, 31 Юли 2011г. 09:26ч.

Нито едно криминално престъпление на територията на региона не е регистрирано през последните 24 часа, съобщи дежурният в Областната дирекция на МВР Ямбол главен инспектор Румен Славчев. Станали са три леки пътни произшествия без пострадали и без сериозни материални щети. Екипите на Регионалната служба Пожарна безопасност и спасяване са реагирали на общо девет сигнала, повечето от тях за запалени сухи треви. 23 сигнала за нарушения на обществения ред са постъпили от граждани, четири от тях в селата на бщина Тунджа - за семейни скандали и силна музика, четири са в Елхово, а всички останали в ямболската ромска махала.

 
 

ОДС и Зелените готвят широка коалиция за местните избори

Петък, 29 Юли 2011г. 11:12ч.

В център-дясното политическо пространство в града продължават консултации за формиране на широка коалиция, която да излъчи номинация за кмет на града, каза за zonayambol.com председателят на Общински съвет Ямбол инж. Наско Стефанов. Обсъждаме няколко кандидатури, вероятно ще се появят и други, целта ни е градът да има кмет, който ще работи за интересите на Ямбол, а не за определена партия. Искаме да обединим и хората с дясно политическо мислене, но и не само тях, в нов проект около Общността на демократичните сили и Партията на зелените, посочи Стефанов. На последния конгрес на Партията на зелените (с председател Валентин Симов) в столицата Наско Стефанов беше избран за председател на Националния политически съвет на формацията. В Ямбол зелените вече са с над 250 души членска маса, но сред тях няма да откриете други общински съветници от сегашния Съвет, каза Наско Стефанов. Той отрече, че ще се кандидатира за кмет на общината в предстоящите избори, а по всяка вероятност няма да участва и в предизборните листи с кандидати за съветници.

 
 

С листовки за безопасно движение

Петък, 29 Юли 2011г. 09:42ч.

България е с най-нисък напредък в областта на пътната безопасност в ЕС, a пътно-транспортните произшествия са основна причина за смърт във възрастовата група от 5 до 29 години, това са стряскащи данни на Световната здравна организация. От 2001 г. до 2010 г. България е намалила с 23% смъртните случаи на пътя, но според статистиката страната ни е сред постигналите най-нисък напредък в областта на пътната безопасност в ЕС. През 2001 г. у нас са били регистрирани 124 катастрофи, завършили със смърт, а през 2010 година - 102. В цялата страна днес ще се раздават листовки за безопасността на движението, като инициативата е дело на районните здравни инспекции, БЧК, Българската асоциация на пострадали при катастрофи и е част от кампанията на ООН и Световната здравна организация за предотвратяване на пътно-транспортните произшествия. Целта е да се обърне  внимание на хората върху безопасността на пътя. Доброволците на Младежкия черен кръст в Ямбол Ямбол ще раздават листовки от 12.00 до 13.00 часа на кръстовището до зъболекарска поликлиника, магазин "Скиптър" и сградата на БЧК на ул. Димитър Благоев.

 
 

Двама шофьори на съд за алкохол

Петък, 29 Юли 2011г. 08:51ч.

На 28 юли в Районно управление Полиция - Ямбол е започнато незабавно производство срещу 23-годишния Д. К. от Ямбол, за това, че в същия ден, около 02.55 часа по ул. ”Грaф Игнатиев“ е установено, че управлява МПС - лек автомобил “БМВ 520 И”, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда – 1.53 на хиляда, установено по надлежния ред. Бързо полицейско производство е образувано и в полицейското управление в Елхово срещу А. П., на 25г., от гр. Свиленград – осъждан, който управлява лeк автомобил “Опел Вектра”, след употреба на алкохол, с коцентрация 1,79 промила, установено по надлежния ред.

 
 

Страница 890 от 989

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза