Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Пролетта вече е при нас

Понеделник, 21 Март 2011г. 09:16ч.

Астрономическата пролет дойде в 01.21 часа след полунощ в понеделник. Валежите и по-облачното време ще продължат до средата на седмицата. Днес и утре ще е облачно, но валежите постепенно ще спират. В сряда отново ще вали дъжд, но за кратко. От четвъртък до края на седмицата времето ще се затопли. Термометрите през деня ще показват до 20 градуса на места в страната. В 03.00 часа следващата неделя (27 март) ще преместим часовника с един час напред и ще преминем към лятното часово време. То бе въведено у нас на 1 април 1979 година.

 
 

Спипаха млади специалисти след кражби от автомобили

Събота, 19 Март 2011г. 10:32ч.

Две момчета на 15 и 16 години са извършили поредица от кражби на вещи и части от моторно-превозни средства, разкриха ямболските криминалисти. Престъпленията са регистрирани през месец февруари тази година и са извършени основно в ямболския комплекс “Г. Бенковски”. В хода на разследването е установено, че младежите са се специализирали в проникване в леките автомобили, чрез отключване на врати или взломяване стъкло на врата. Предмет на посегателствата им са акумулатори, CD-плейъри и други вещи. Двамата - В.Р. и М.М. са криминално проявени, жители на ромската махала в Ямбол и се водят на отчет в Детска педагогическа стая за други кражби. Работата по случаите продължава в РУ Полиция - Ямбол.

 
 

Антимафиотите иззеха 26 мастербокса цигари

Петък, 18 Март 2011г. 09:11ч.

На 17 март служители от териториално звено ”Борба с организираната престъпност” - Ямбол са провели специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки в региона, съобщи говорителят на ОД на МВР Ямбол Татяна Павлова. В хода на акцията е извършена проверка в сгради и помещения, ползвани от няколко свързани в престъпната си дейност лица. Престъпната група била под полицейско наблюдение от около три месеца. В хода на извършените процесуално следствени действия в частен дом в с. Кабиле са открити 16 мастербокса цигари без акцизен бандерол с марка “Джинг линк” и 9 мастербокса с марка “Ести”. В автосервиз, находящ се в базата на бившето плодохранилище в Ямбол при проверка в лек автомобил “Пежо”, със софийска регистрация е открит един мастербокс цигари с марка “Джинг линк”, а в кафе-аперитив на ул. “Пирин” са открити 13 кутии бяло “Виктори” без бандерол. В ОДМВР- Ямбол за срок от 24 часа по закона за МВР е задържан криминално проявеният и осъждан за кражби П.А. – “Талибана”  на 42 г. от Ямбол. Издирват се още две лица, съпричастни към престъпната дейност. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 
 

ГКПП Лесово отговаря на критериите на Шенген

Четвъртък, 17 Март 2011г. 13:54ч.

На Граничния контролно-пропускателен пункт Лесово са покрити всички критерии по приемането ни в Шенген. Това посочи замeстник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев по време на днешното си посещението в Ямбол. Георгиев бе категоричен, че нивото на критериите, които са постигнати на българо-турската граница дори надвишават шенгенските изисквания. На граничния пункт вече има изградена преграда, която разделя входящия и изходящия поток на автомобили. Всичко на пункта е изправно и добре поддържано, посочи още зам. министърът. От областна администрация Ямбол, чийто ангажимент е поддръжката на пункта се справят много добре, каза още Димитър Георгиев. Той гостува в Ямбол по повод представения предиобед Отчет-анализ за дейността на Областната Дирекция на МВР - Ямбол през 2010 година.

 
 

Свиват до шест областите до края на мандата?

Четвъртък, 17 Март 2011г. 10:49ч.

Областите в България да се окрупнят в шест от сегашните 28 е един от вариантите, който се е обсъждал на Съвета по децетрализация, съобщи министърът по еврофондовете Томислав Дончев. Шест са регионите за развитие в България по Евростат. Другият вариант е да има две категории областни управители - шестима на големите области и сегашните 28, но със силно намалена администрация, например до 5 души. Това е тежка реформа и притесненията ни са дали оставащите две и половина години от мандата на правителството ще са достатъчни, защото ще е необходима промяна в конституцията, каза Дончев. Административната реформа е свързана и с промяна в управлението на еврофондовете за следващия планов период 2014 - 2020 г. Идеята е оперативните програми да се управляват от агенция за развитие. Целта е тя да е независима от това кой управлява. Tя ще има шест изнесени междинни звена в регионите за планиране, обясни Дончев. Оперативните програми ще са най-много пет, като ще се обединят "Регионално развитие" и "Околна среда", както и "Административен капацитет" и "Техническа помощ".

 
 

Страница 895 от 951

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза