Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Информационен ден за насърчаване на предприемачеството

Петък, 29 Юни 2018г. 12:08ч.

2018-bezistena-2Информационен ден за представяне на процедурата „Насърчаване на предприемачеството“ от Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“ предстои в Ямбол на втори юли, в понеделник. Процедурата се очаква от новосъздадени фирми, тъй като за първи път ще бъдат подпомогнати индустрии като създаване и разпространение на информационни и творчески продукти, хуманно здравеопазване и социална работа, професионални и научни изследвания, преработваща промишленост.

Продължение...

 
 

Общината отчете успех по проекта за Председателството

Петък, 29 Юни 2018г. 11:50ч.

precedatelstwoОбщина Ямбол успешно реализира проект „Популяризиране на Българското председателство на Съвета на ЕС в община Ямбол“, информират от „Раковски“ №7. В края на месец юни завърши изпълнението на предвидените дейности, които имаха за цел повишаване информираността на гражданите и гостите на града за организацията и политиките на Европейския съюз, членството на България в Съюза, същността и ролята на ротационното председателство, приоритетите и програмата на Българското Председателство и постигнатите резултати от евроинтеграционния процес на територията на община Ямбол. Основен акцент бе поставен върху изграждането на положителен образ и доверие в ЕС у младите хора и израстването им като информирани, отговорни и пълноценни граждани на съюза. Това бе постигнато при успешното реализиране на заложените дейности, основната от които бе изработването и експонирането на тематична мобилна изложба. Тя бе представена по специално утвърден график във всички основни и средни училища в града, както и във Факултета „Техника и технологии“ към Тракийски университет Стара Загора. С цел достигане до максимално широка аудитория, изложбата беше представена още и в Културно-информационен център „Безистен“, други културни институти в града, в Областния информационен център, както и на редица публични места в Ямбол, включително по време на значими общоградски инициативи и събития. Подробности за целите и дейностите по проекта, както и визуално представяне на информационните табла в електронен вид бяха публикувани на официалната Интернет страница на община Ямбол, на специално разработения банер, посветен на българското председателство и неговото популяризиране. Всичко това позволи информацията и посланията, заложени в разпространените материали, да достигнат до максимално широка публика от десетки хиляди хора – жители и гости на града. В резултат на успешно проведената информационна кампания бяха реализирани и специфичните цели на проекта, а именно: привличане на обществен интерес, разясняване на възможностите, отговорностите и ползите от ротационното председателство; повишаване информираността и доверието на местната общност относно политиките на ЕС чрез отражението им на местно ниво. Проект „Популяризиране на Българското председателство на Съвета на ЕС в община Ямбол“ бе реализиран от община Ямбол, в партньорство със СНЦ „Клуб Европейски инициативи ИДЕА“. Той бе осъществен в рамките на обявения от Националното сдружение на общините в Република България Конкурс за проекти по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.
 
 

Кое е най-хубавото място за живеене?

Четвъртък, 28 Юни 2018г. 08:30ч.

266Младежкият Червен кръст в Ямбол проведе поредната си информационна кампания. Този път тя бе посветена на Международния ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика. Мотото на кампанията бе „Най–хубавото място за живеене е светът без дрога!”. Изработени бяха информационно-образователни материали по темата, които се раздаваха сред млади хора в училищата в Ямбол.

Продължение...

 
 

Няколко пожара в земеделски масиви

Вторник, 26 Юни 2018г. 12:32ч.

pojar-polski-1Няколко пожара в земеделски масиви в региона унищожиха селскостопанска продукция. На 25 юни в 15.20 е получен сигнал в стралджанската полиция за възникнал пожар в масив със зърнено-житни култури в землището на града, собственост на земеделски производител. Изгорели са около 180 декара с пшеница.

Продължение...

 
 

Военна клетва в 42-и Механизиран батальон

Петък, 22 Юни 2018г. 18:24ч.

kletvaРитуал по полагане на военна клетва се проведе на строевия плац на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада. В тържествена обстановка, обещания за вярност към народа и Родината  пред своите командири и пред бойното знаме дадоха новоназначените след проведен конкурс военнослужещи, които се вляха в редиците на батальона. В приветствиeто си към военнослужещите, положили военна клетва, командирът на 42-ри механизиран батальон, подп. Ивайло Иванов, изрази увереността си в бъдещите успехи на батальона и приноса на всеки един от новоназначените за издигане престижа на формированието.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 900

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза