Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Ямбол чества Освобождението

Понеделник, 17 Януари 2011г. 13:02ч.

133-godini-osvobojdenie-1Ямбол отбеляза 133-та годишнина от Освобождението на града от османско робство. На този ден през 1878 г. в Ямбол влиза 23-ти Донско-казашки полк, начело с полковник Николай Бакланов. Тържественият ритуал по традиция беше пред паметника на улица „Търговска” до Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий”, издигнат на мястото, където са посрещнати руските войници. С благодарствен молебен и поднасяне на венци и цветя бе изразена почит към делото и героизма на българските патриоти и руските войни.

133-godini-osvobojdenie-2На церемонията бяха представители на местната власт, държавните институции, много граждани. След края на ритуала тържествено шествие премина из града до паметника на героите, дали живота си за национално освобождение край хотел „Тунджа”, където също ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност.

Вижте повече от събитието - ГАЛЕРИЯ

 
 

Продължава приемът на документи за лични асистенти

Петък, 14 Януари 2011г. 18:07ч.

До 24 януари в административния център на общината се приемат документи на кандидати за потребители на услугата „Личен асистент” и на кандидати за лични асистенти по втория етап от  проекта. Подробна информация по условията и необходимите документи е изнесена на информационното табло пред общината. Одобрените потребители на втори етап ще ползват социалната услуга в продължение на 12 месеца, считано от 10 март 2011 г. Услугата „Личен асистент” се предоставя по Проект „Подкрепа за достоен живот”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. 

 
 

Новият председател на съвета е Наско Стефанов

Петък, 14 Януари 2011г. 14:26ч.

С подкрепата на 21 от общинските съветници председател на местния парламент в Ямбол стана отново започналият мандата като пръв между равни Наско Стефанов. Неговият опонент Иван Чолаков получи девет гласа в тайния вот. До днешното гласуване се стигна след прекратяването на правомощията на Георги Миланов в първата част на извънредното заседание на Общинския съвет. Във вторник обаче Наско Стефанов не събра достатъчно гласове за председателския пост. Веднага след избора на председател съветът се посвети на останалите теми от скромния дневен ред на извънредното заседание. Предложението за конституиране на общината като граждански ищец по наказателните дела срещу кмета Георги Славов не получи одобрението на залата.

 
 

Двама в ареста за наркотици

Петък, 14 Януари 2011г. 11:36ч.

Ямболските антимафиоти задържаха двама мъже за притежание на наркотици, информира ОД на МВР. От известно време А. Ш. на 42 години попада под наблюдение на служители териториално звено „Борба с организираната престъпност”, във връзка с разпространението на наркотични вещества на територията на град Ямбол.  Образувано е досъдебно производство по описа на ОД МВР – Ямбол. Вчера при извършените процесуално-следствени действия в дома му на ул. ”Тополница” са открити тринадесет броя хартиени пакетчета съдържащи кафеникаво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на хероин. На А.Ш. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354А, ал.1 от НК. Задържан е за срок от 24 часа в ОДМВР – Ямбол. Работата по случая продължава.

Продължение...

 
 

Инспекциите на НАП в бензиностанциите продължават

Сряда, 12 Януари 2011г. 15:24ч.

Бензиностанцията на изхода за село Роза срещу "Ямболен" АД, собственост на софийска фирма и бензиностанции в Ботево и Скалица, на фирма, регистрирана в Бургас, са затворените обекти от НАП на територията на региона.

Продължение...

 
 

Страница 900 от 930