Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Разкриха данъчни измами за над 5,5 милиона лева

Петък, 10 Юни 2011г. 12:34ч.

Допълнителни задължения от укрити и невнесени данъци и осигуровки на стойност над 5, 5 милиона лева разкриха ямболските ревизори от началото на годината досега при извършените 68 ревизии. Контролните действия включват и ревизии на рисковите за Ямболска област браншове - строителство и производство и търговия със зърно, като целта им бе да се проследят количествата произведено и съхранявано зърно, наличието на документи за произхода и експорта му. В сектора се проверяват всички счетоводни документи и издадените касови бележки за извършени продажби, както и регистрациите като земеделски производители и по Закона за ДДС. При извършените 23 проверки на производители на зърнени култури, мелници и зърнобази са установени опити за укриване на над 2 милиона и 300 хиляди лева.

Продължение...

 
 

Личните карти, сроковете, санкциите

Четвъртък, 09 Юни 2011г. 14:18ч.

До края на годината изтичат сроковете на валидност на личните карти на 23 000 граждани от Ямболска област, информират от Областната дирекция на МВР. Много голяма част от тях предстои на бъдат подменени след 1 септември 2011 г., което ще доведе до струпване на хора в звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР, напрежение при административното обслужване и загуба на време на заявителите. Заради това полицията препоръчва, ако личната ви карта изтича в края на тази година, не изчаквайте крайния срок, можете да подадете заявление за подмяна на документа през месеците юни или юли, за да избегнете големите опашки. Когато личната ви карта е с изтекъл срок на валидност не може да бъдете обслужвани административно в учрежденията, банките, здравните заведения, не може да сключвате трудови договори, а подлежите и на глоба в размер от 20 до 150 лева. Към настоящия момент около 2100 жители на областта са с невалидни лични карти, поради изтекъл срок. Проверявайте сроковете на валидност на документите си и ги подменяйте своевременно, за да не се налага освен таксата за издаване на нови да заплащате и глоба. Информация и за родителите - в срок от 30 дни, след навършване на 14-годишна възраст на децата ви, следва да бъде подадено заявление за издаване на лична карта. Родителите, които не са направили необходимото за снабдяване на своето дете с лична карта в този срок, подлежат на санкция в размер от 20 до 150 лева.
 
 

Задържаха гастролираща група, извършила две взломни кражби

Четвъртък, 09 Юни 2011г. 09:45ч.

police-prolet-3Служители от РУ „Полиция" - Ямбол задържаха гастролираща група, извършила две взломни кражби от хранителни магазини в града, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Ямбол. Посегателствата са извършени през нощта на 5-ти срещу 6 юни в квартал „Златен рог", като са взломени входни врати на търговските обекти и са откраднати цигари от различни марки на обща стойност 3200 лева. След проведени бързи издирвателни и процесуални дейности са задържани трима жители на Бургаска област, действали заедно с гражданин на град Ямбол. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава. С прокурорска мярка от 72 часа са задържани две лица от Бургас, за срок до 24 часа по Закона за МВР е задържан млад мъж от Карнобат. Издирва се съучастникът им от Ямбол. По случаите са образувани досъдебни производства.
 
 

Комитетът срещу сметището с петиция до еврокомисията

Сряда, 08 Юни 2011г. 16:07ч.

На 10 юни Граждански комитет от Ямболска област ще проведе протестен автопоход до Хисаря, за да връчи на представителя на Европейската комисия Карсен Расмунсен Петиция срещу проекта за изграждане на Регионално депо за отпадъци край село Хаджидимитрово. „Ние критикуваме местните и държавните власти, заради манипулативно проведените процедури при избора на мястото за изграждане на регионалния център за управление на отпадъците в Ямбол по ОПОС, за който е определен неподходящ терен, без законни строителни книжа, с манипулирано издадено задание за ОВОС и комплексно разрешително, в ущърб на националното законодателство, на европейските директиви и на препоръките на ООН за устойчиво управление на отпадъците, щадящо околната среда и здравето на населението.

Продължение...

 
 

Нова жертва на телефонна измама

Сряда, 08 Юни 2011г. 12:05ч.

Възрастна жена от Ямбол е била измамена с 3000 лева по схемата “катастрофа с убито дете“. На 7 юни в РУ “Полиция” – Ямбол е подадено заявление от 75-годишна жена, която съобщила, че около 15.00 ч. на домашния телефон се обадил непознат, който се представил за “следовател” и разказал, че дъщеря й е предизвикала катастрофа при която е загинало дете. Мъжът поискал пари за наплащане на кръвнина на близките на убитото дете. В разговора се включила плачеща и мнимата “дъщеря”. В следствие мъжът склонил първоначално възрастната жена да занесе 3000 лева, като я уверил, че състоянието на дъщеря й не е сериозно и ще и се размине. Около 17.00 часа потърпевшата предала парите на непознат мъж, близо до центъра на града, за да избегне среща с разстроените близки. Едва по късно разбрала, че е жертва на измама.
 
 

Страница 911 от 991

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза