Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Жените-социалистки честваха Осми март

Вторник, 08 Март 2011г. 16:00ч.

Сътрудниците на евродепутата Илияна Йотова в Ямбол, съвместно с клуба на Обединението на жените –социалистки организираха поредица от прояви, посветени на Международния ден на жената и 100–годишнината от организираното женско движение. Представителна група граждани поднесоха венец и цветя на паметника на ямболските текстилки в градския парк. Пред него Мария Чиповска, председател на ОПСЖС- Ямбол подчерта важността на първата стачка на жени в България, проведена преди 80 години и подкрепена както от всички жители на Ямбол, така и в национален мащаб. Пенка Илиева, сътрудник на евродепутата Илияна Йотова посочи, че исканията на жените за равноправие, 8-часов работен ден и нормални почивни дни, изразени преди 80 години, макар и видоизменени, са актуални и в днешни дни. По-късно в залата на клуба на БСП – Ямбол бе подредена изложба на гоблени, изрботени от Радостина Демирева. Мъже и жени на различна възраст проведоха оживена дискусия за проблемите на съвременната жена, в която участваха и съветнички от БСП и коалиция. Участниците бяха поздравени от малките певици от Вокална студия „Белканто” и от ОПО „Ангел Вълев”.

 
 

Комисия ще проверява състоянието на дигите

Вторник, 08 Март 2011г. 13:58ч.

Във връзка със заповед на министър-председателя на Република България и на основание чл.32 от Закона за администрацията е сформирана междуведомствена Комисия, която да извърши проверкa на инфраструктурните обекти в област Ямбол, засегнати от вредното въздействие на водите през 2010г, съобщиха от Областната администрация. Комисията ще обследва участъци от пътната и железопътна инфраструктура, предпазни диги и други инфраструктурни обекти, както и кариерите за добив на инертни материали. В срок до април председателят на областната комисия, заместник-областният управител Димитър Иванов, ще представи направените изводи и предложения за последващи действия пред Междуведомствената работна група. Сред членовете на Областната комисия са представители на Областна администрация, петте общини в региона, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, ОД „Земеделие”, Областно пътно управление, „Напоителни системи” ЕАД – Ямбол, НК „Железопътна инфраструктура ССТ”-район Бургас, Басейнова дирекция – Пловдив и РИОСВ-Стара Заора. В обобщения си доклад, експертите трябва да включат констатации за установените промени в профила на водните обекти, влиянието им върху близката инфраструктура и друга информация, необходима за изготвянето на цялостна картина за състоянието на инфраструктурата в страната.

 
 

Иззеха фалшиви маркови облекла и обувки

Вторник, 08 Март 2011г. 10:10ч.

На 7 март в Ямбол е проведена специализирана полицейска операция за ограничаване пласирането на стоки, носещи запазени търговски марки без съгласието на притежателя им. В акцията са участвали  служители на  сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Ямбол  и представители на Патентно ведомство на Република България. В хода на проверките в два търговски обекта, собственост на ямболски едноличен търговец, са установени нарушения на разпоредбите на Закона за марките и географското обозначение. В магазин в комплекс „Бенковски” са намерени и иззети 400 артикула, а от друг на ул.”Акация” – 300 артикула спортно облекло и обувки с марки „Адидас”, „Пума”, „Найк”, „Армани” и др., за които търговецът не е представил документи за произход. По случаите са образувани две досъдебни производство в ОДМВР – Ямбол.

 
 

Винен бос замесен в измама за 100 хил. евро

Понеделник, 07 Март 2011г. 14:08ч.

Досъдебно производство за измама в големи размери е приключено в Областна дирекция на МВР – Ямбол. Повдигнато е обвинение на ямболски винопроизводител, който за периода от 2006 до 2007 г. е въвел в заблуждение австрийски гражданин, че е собственик и представител на друго ЕООД и ще закупи от него лозови насаждения. Причинената имотна вреда на австрийския бизнесмен е в размер на около 99 000 евро. Разследването е извършено под прякото наблюдение на прокурор от Районна прокуратура – Ямбол. Събраните материали по досъдебното производство ще бъдат изпратени в прокуратурата. 
 

Награда и за организаторите на "ФотоКукерландия"

Понеделник, 07 Март 2011г. 10:15ч.

За великолепната инициатива, организация и реализация, Фотоизложбата - конкурс „Кукерландия” получи  достоен приз от Федерацията на европейските карнавални градове. Високото отличие връчи Президентът на ФЕКГ Хенри Ван дер Кроон в рамките на заключителната фаза на традиционния маскараден фестивал в Ямбол. Медалът беше окичен на един от инициаторите и организаторите на фотоконкурс „Кукерландия” – Константин Зайков, който седма поредна година ръководи организацията на събитието. Международна фото-изложба конкурс „Кукерландия” се провежда за седми път, като съпътстваща част на маскарадния фестивал в град Ямбол. Има конкурсен характер и връчва четири специални награди освен основните три. Наградите са материални. Селекцията на конкурса за изминалите издания допринася за уникална колекция на кукерски снимки. Организаторите на конкурса са Общините Ямбол и Тунджа,  Ямболска регионална туристическа асоциация и Галерия „Жорж Папазов”. До този момент в нея са участвали близо 600 автори от България и чужбина. След успешен гастрол миналата година в търговски вериги и институции в град  Одрин, тази година фотоизложбата се подготвя за няколко участия извън пределите на страната.

 
 

Страница 919 от 970

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза