Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Общинско финансиране за ПГХТТ и ПГЗ "Хр. Ботев"?

Вторник, 08 Февруари 2011г. 09:31ч.

Община Ямбол изразява готовност да приеме на финансиране чрез общинския бюджет училищата, разположени на територията на гр. Ямбол, които в момента са със статут на държавни училища, второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на земеделието и храните. Това се посочва в писмо до доц. д-р Георги Костов, заместник–министър на земеделието и храните, в отговор на писмо на МЗХ относно промяна във финансирането на държавните училища към министерството. В Ямбол две училища се финансират по този начин – Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм. С цел да се проучат възможностите за изпълнение на мерките в два стратегически документа, касаещи училищната мрежа, финансирана от МЗХ, Министерството настоява общините да уведомят за готовността и желанието си да приемат на финансиране учебните заведения на своята територия. Взети са и становищата на просветните инспекторати по места. 

 
 

"Кан-Учтехспорт" с награда от форума в Парма

Понеделник, 07 Февруари 2011г. 17:25ч.

Ямболската фирма „Кан - Учтехспорт България” ООД бе отличена в европейския конкурс за фирми, които създават условия за постигане на баланс между работата и семейството на своите служители. Наградата бе обявена по време на заключителната конференция в Парма на Европейска мрежа от градове с благоприятни условия за семеен живот, част от която е и Ямбол. Кметът на община Ямбол Георги Славов връчи днес наградата на „Кан – Учтехспорт България”ООД по време на редовния си брифинг. Градоначалникът сподели, че това отличие е признание не само за политиката на фирмата, но и за политиката на общината като цяло в тази област. Отличието е присъдено за политиката на фирмата в подкрепа на работещите семейства, както и за предмета на дейност, насочен към семействата и децата. В конкурса участваха градовете партньори в проекта – Парма (Италия), Тролхатан (Швеция)и Сегед (Унгария), като са отличени само две фирми – от община Ямбол и фармацевтична компания в община Парма. Заместник–кметът Надя Данкинова декларира намерението на общината подобна награда да се връчва и занапред на местно ниво. Целта е бизнесът да бъде мотивиран към действия за насърчаване на семейния живот и подобряване на баланса между работно и свободно време. Това е в съответствие с последователна политика, която провежда община Ямбол за подпомагане на семействата чрез осигуряване на редица услуги и създаване на благоприятна градска среда.
 
 

Задържаха извършителя на серия улични грабежи

Събота, 05 Февруари 2011г. 16:26ч.

Ямболските криминалисти задържаха извършителя на серия улични грабежи в града. В хода на разследванията е установено, че Ц.Х. на 20 години, криминално проявен от Ямбол е нападал самотно движещи се жени и чрез използване на сила е отнемал дамските им чанти. Посегателствата са извършени в тъмната част на деня. Два от грабежите Ц.Х. е извършил в последните дни на 2010 г., а последния на 2 февруари, когато е нападнал и ограбил 41-годишна жена на ул. „Янко Сакъзов”. Случаите се разследват в Районно управление Полиция - Ямбол.

 
 

В понеделник отново в клас

Петък, 04 Февруари 2011г. 18:00ч.

Всички учебни заведения в Ямбол подновяват занятия в понеделник, 7 февруари. Районната здравна инспекция в града прецени, че грипната ваканция трябва да бъде прекратена заради намаляването на случаите на остри респираторни заболявания. В понеделни предстои ново заседание на комисията за борба с грипа и острите респираторни заболявания, за да се вземе решение дали да се отменят наложените заради грипа мерки в женските и детски консултации, както и в лечебните заведения в Ямбол.

 
 

Няколко разкрити престъпления в Ямбол

Четвъртък, 03 Февруари 2011г. 10:25ч.

Ямболските криминалисти разкриха извършителите на три криминални престъпления през изминалия ден. При извършените издирвателни дейности е установено, че в края на януари А.А. на 20 г., М.Г. на 23 г. и Д.А. на 49 г. от Ямбол са откраднали 3 топа неръждаема мрежа, на стойност 9000 лева, от фирмен склад на бул. „Европа”. Тримата са криминално проявени и многократно осъждани за кражби.  На 1 февруари, непроявените до този случай, П.В. на 23 г. и И.М. на 22 г. са извършили кражба на две макари с меден проводник, на стойност 2000 лева от склад на голям ямболски завод. В хода на оперативно-издирвателните мероприятия служителите на реда са установили, че в периода около нова година многократно осъжданият Т.Б. на 48 г. от Ямбол е извършил кражба на количка с ел.двигател две газо-отоплителни печки с бутилките, ел.дрелка, аспиратор и кожено яке от апартамент на ул. „Ж.Папазов”. Извършителят е прониквал в жилището чрез отключване на входната врата. С Постановление на Районна прокуратура – Ямбол на Т.Б. е взета 72 ч. мярка за неотклонение „Задържане под стража”. По случаите в РУ Полиция - Ямбол се водят досъдебни производства.

 
 

Страница 972 от 1011

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза