Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Административният съд обобщи шестмесечието

Сряда, 27 Юли 2011г. 19:39ч.

През периода от началото на януари до края на месец юни в Административен съд - Ямбол са постъпили и са образувани общо 455 дела при 403 за същия период на миналата година, сочи обобщената справка на съда за първото шестмесечие. Първоинстанционните административни дела са 333. Касационните дела са общо 122, като всички са с наказателно-административен характер. При съпоставяне с данните от същия период на 2010 год. се констатира увеличение, както на административните първоинстанционни дела, така и на касационните. През отчетния период в Административен съд-Ямбол са свършени общо 283 дела, от които 190 първоинстанционни и 93 касационни. Всички съдебни актове по свършените дела са постановени в едномесечния срок. Действителната средна месечна натовареност на съдиите за отчетния период е близо 13 дела при 11 дела за същия период на 2010 г. През последните два месеца в Административен съд – Ямбол постъпиха значителен брой дела по жалби на земеделски производители от региона против актове за установяване на публични държавни вземания, издадени от изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие”. Жалбите са изпратени по подсъдност от Административен съд София-град в Административен съд – Ямбол.
 
 

Паднал стълб блокира жп линията край Безмер

Сряда, 27 Юли 2011г. 13:00ч.

30-тонен стълб от новостроящ се надлез на магистрала „Тракия” е паднал върху железопътната линия София-Пловдив-Бургас. Инцидентът е станал към 09.00 часа тази сутрин в междугарието Кермен - Безмер в близост до Ямбол. Стълбът е прекъснал контактната мрежа, повредил е железния път и магистралните съобщителни кабели. Движението в района е преустановено. От БДЖ потвърдиха за инцидента. Все още не е ясно кога ще бъде възстановено движението по железопътната линия.
 
 

НАП погна некоректни работодатели

Понеделник, 25 Юли 2011г. 11:29ч.

Два екипа инспектори по приходите от НАП- Ямбол извършват масови проверки на ямболски фирми за спазване на осигурителното законодателство и Наредбата за касовите апарати, съобщават от приходната агенция. Инспекцията се провежда най-вече след работно време и в почивните дни, съвместно с Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” заради оплаквания на работници, че ги осигуряват на 4 часа. Много от фирмите, в които влизат проверяващи, са обявили с документи пред държавата, че внасят осигуровка за 4 часа, но на практика работниците са заети по 8 и повече часа. От началото на проверките са съставени 9 акта за установяване на административни нарушения, като половината са за неиздаване на касови бележки или липса на регистрирано фискално устройство. От началото на годината в област Ямбол са извършени над 820 оперативни проверки, при 104 от тях са констатирани нарушения и са съставени наказателни постановления. Глобите за некоректни работодатели са от 1500 до 15 000 лева. 
 
 

Делото за водопровода отложено за 29 септември

Понеделник, 25 Юли 2011г. 10:51ч.

Ямболският окръжен съд отложи за пореден път делото за водопровода по две от улиците в града срещу кмета Георги Славов. Делото бе отложено поради заболяване на подсъдимия Славов, който от днес е в отпуск по болест, за което бе представен болничен лист. Кметът на Община Ямбол е обвинен, че е превишил правата си при обявяването на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на улиците "Заимов" и "Граф Игнатиев" и е ощетил бюджета на община Ямбол с над 2 млн. лева, като е облагодетелствал местна фирма. По това обвинение кметът вече бе признат за виновен и получи петгодишна ефективна присъда. След обжалване Бургаският апелативен съд отмени наказанието и върна делото за повторно разглеждане. Сега делото се гледа от друг съдебен състав, с председател Георги Карабаджаков. Следващото заседание бе насрочено за 29 септември.
 
 

Намериха още оръжия в дома на маниaк от Кабиле

Събота, 23 Юли 2011г. 13:43ч.

Истински оръжеен арсенал е съхранявал в имота си задържаният вчера 60-годишен мъж от село Кабиле. На 22 юли в хода на провеждани оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия от сгради, ползвани от С.С. в село Кабиле, са иззети 2 карабини „Маузер”, 1 карабина CZ 22 калибър, 1 пистолет „Валтер” Р-38 и цев за карабина „Маузер”. Действията са извършени в рамките на образувано досъдебно производство в РУ „Полиция” – Тунджа. Ден по-рано от жилището на мъжа, при проверка на сигнал за незаконно притежание на оръжие, служителите на реда иззеха пистолет „Маузер” 22 калибър и 495 боеприпаси за различни модели и калибри огнестрелни оръжия (ловни и бойни), както и различни части и механизми за ловно оръжие (ложи, цеви, приклади). С.С. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата по случая продължава. 
 
 

Страница 974 от 1072


Подробна 5-дневна прогноза