Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Новият план-прием за професионалните гимназии

Вторник, 01 Февруари 2011г. 14:10ч.

38 паралелки са включени в Държавния план-прием за учебната 2011-2012г. в професионалните гимназии в Ямболски регион, съгласуван от областния управител Таня Димитрова и Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. 5 паралелки се предлагат от двете професионални гимназии и помощното училище-интернат на територията на община Елхово. В община Стралджа е предвиден прием за една паралелка – работник в производството на кулинарни изделия в заведения за хранене и развлечение в СПИ- Стралджа. Най-много са паралелките, предлагани от 8-те професионални гимназии в община Ямбол. Те предлагат на учениците избор на специалност –електроника и компютърна техника, финанси и банково дело, хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, пътно-строителна техника и др. Така съгласуваният Държавен план-прием е изготвен съвместно с представителите на професионалните учебни заведения, експертите от Регионален инспекторат по образование – Ямбол и Областна администрация. Той отразява общия стремеж към осигуряване на качествено и съвременно образование на младежите в областта, както и тяхната успешна реализация на пазара на труда.

 
 

След преструктурирането на РИОКОЗ и РЦЗ

Вторник, 01 Февруари 2011г. 12:42ч.

Досегашният директор на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве д-р Лиляна Генчева ще бъде начело на Регионалната здравна инспекция в Ямбол до провеждането на конкурс за длъжността. Новата структура обединява от първи февруари РИОКОЗ с Районния център по здравеопазване. 12-те служители в РЦЗ от днес са на работа в сградата на РИОКОЗ. Директорът на РЦЗ Ямбол д-р Кристина Минева е освободена от структурата. общинският имот на ул. "Българка", където до момента се помещаваше РЦЗ, вероятно ще бъде предоставен за ползване на намиращата се в съседство детска ясла.

 
 

Общината готви Общностен център в "Бенковски"

Понеделник, 31 Януари 2011г. 16:08ч.

Община Ямбол депозира в понеделник в Министерството на труда и социалната политика проектно предложение за изграждане на Общностен център за интегрирано предоставяне на социални услуги на деца и семейства в риск. Проектното предложение ще даде възможност за изграждане на детска градина и ясла в комплекс „Бенковски”, като част от общностния център. За решаването на този въпрос общината работи приоритетно през последните три години, като вече има отреден терен. Основната цел на проекта е превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата. Реализирането ще се осъществи чрез подобряване на готовността на децата  от семейства с ниски доходи и децата с увреждания на възраст до 7 години за включване в образователната система, както и подкрепа за формиране на родителски умения сред уязвимите групи родители.

Продължение...

 
 

НАП разпродава селскостопанска техника

Понеделник, 31 Януари 2011г. 15:57ч.

Селскостопанска техника и недвижимо имущество, собственост на некоректен длъжник, ще разпродава НАП в Ямбол през февруари. Първият за 2011 година търг предлага имущество на земеделска кооперация, натрупала големи дългове към държавата. От 2010 годината, след вливането на Агенцията за държавни вземания в НАП, приходната администрация обезпечава и събира принудително публичните държавни и общински вземания. Близо 300 са случаите през годината на запорирани банкови сметки и движими вещи и възбрана на недвижимо имущество на длъжници. От отдел „Принудително изпълнение” към НАП- Ямбол са разпоредени 65 описи на имущество на длъжници, които не са платили дълговете си към бюджета.

Продължение...

 
 

Грипна епидемия и в Ямбол

Понеделник, 31 Януари 2011г. 14:00ч.

Грипна епидемия е обявена от днес в Ямбол. Това съобщи д-р Наташа Капсъзова от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. До петък всички учебни заведения в града ще бъдат в грипна ваканция. Заболеваемостта в областния град е достигнала 368 случая на 10 000 души. На 7 февруари областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания ще се събере отново, за да реши дали грипната ваканция да бъде прекратена или удължена. Спрени са всички детски и женски консултации, както и плановите операции. В детските градини се въвежда задължителен сутрешен филтър, децата с грипоподобни симптоми ще бъдат връщани. Грипна епидемия от днес е обявена в още три области в страната.

 
 

Страница 974 от 1011

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза