Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Винетките за 2010 важат до днес

Понеделник, 31 Януари 2011г. 10:23ч.

vinetka-2011До днес важат старите винетки за автомобилите, от утре всеки, който шофира извън града трябва да се снабди с нова.
Винетни стикери за 2011 г. може да бъдат купени в над 3300 пункта в страната. Цената им е същата, както и през миналата година. Те се продават на бензиностанциите на "Петрол", "Лукойл", OMV, Шел, ЕКО България, Литекс, Ромпетрол, в супермаркетите "Пикадили", офисите на Изипей и в 1870 пункта на "Български пощи". Покупка е възможна и по интернет чрез сайта www.vinetka.com.
До момента най-много са продадените годишни стикери за автомобили, чиято цена е 67 лв. След тях са годишните винетки за тировете с екостандарт от 1000 лв.
Запазват се и тарифите за месечните и седмичните винетки за преминаване по републиканските пътища. Те ще са съответно 25 лв. за месец и 10 лв. - за седмичен стикер. Еднодневна винетка за всички тежкотоварни превозни средства, независимо от категорията, струва 13 лева.
Винетка 2011 е с променен дизайн. Шофьорът ще трябва да попълни на ръка регистрационния номер на колата си върху стикера преди да го залепи на стъклото. Все пак шофьорите, които не са вписали номера на колата си на годишните винетки, няма да бъдат глобявани до края на 2011 г. /dnevnik.bg
 
 

Измама в Елхово, задигнат Фаетон в Ямбол

Събота, 29 Януари 2011г. 13:29ч.

70-годишна жена от Елхово стана поредната жертва на телефонна измама, информираха от полицията. Около 12.00 часа в петък на улица "Търговска" в Елхово старицата предала на непознат мъж 1500 лева след телефонно обаждане на домашния и телефон за пътен инцидент, предизвикан от роднини. По случая в РУ Полиция е образувано досъдебно производство. Луксозен Фолксваген Фаетон със старозагорска регистрация е откраднат през нощта срещу събота в Ямбол. Автомобилът е бил паркиран пред една от жилищните кооперации в комплекс "Възраждане". Лек автомобил БМВ, собственост на 18-годишен младеж от града, е осъмнал със срязани предни гуми. Колата е била паркирана на ул. "Козлодуй".

 
 

Информационен ден за работодатели в понеделник

Събота, 29 Януари 2011г. 13:02ч.

EURES Информационен ден за работодатели, организиран от Дирекция Бюро по труда - Ямбол предстои на 31 януари в конферентната зала на „Диана палас”. Няколко са презентациите, които ще бъдат представени пред участниците в срещата - “EURES мрежата в услуга на работодателите”, “Програми и мерки за насърчаване на заетостта по ЗНЗ, които са предвидени за изпълнение  през 2011 година”, “Нови схеми по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” за 2011-2013 г.” Програмата предвижда дискусии по работните теми на срещата и индивидуални разговори. Мрежата за сътрудничество между службите за заетост в страните от Европейското икономическо пространство EURES е създадена през 1993 г. с цел подпомагане мобилността на Европейските пазари на труда чрез оказване на необходимото съдействие на търсещите работа лица, които желаят да работят в чужбина, работодателите, които желаят да наемат работници от чужбина, търсещите работа лица и работодателите в пограничните региони. Услугите на EURES за гражданите и работодателите се изразяват в предоставяне на информация от базите данни, публикувани в EURES портала (European job mobility portal), информация и консултации, предлагани от над 700 съветници на EURES. Откриването на информационния ден е в 15.00 часа в понеделник.

 
 

Публичното обсъждане на проектобюджета - на 7 февруари

Събота, 29 Януари 2011г. 12:40ч.

На основание чл.11, ал.6 от Закона за общинските бюджети и чл.22, ал. 2 от Наредбата за управление на общинския бюджет на 7 февруари 2011 година от 17.30 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се проведе публично обсъждане на отчета на Бюджета на общината за 2010 година и на проекта за Бюджет за 2011 година. Кметът на общината Георги Славов кани гражданите на Ямбол, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, ръководители на бюджетни звена, на граждански сдружения, общински съветници и други заинтересовани лица, да вземат участие в публичното обсъждане.


 
 

Задържаха наркопласьори от Кабиле

Петък, 28 Януари 2011г. 17:23ч.

В 07.00 часа на 28 януари служители на Сектор Борба с организираната престъпност Ямбол извършиха специализирана полицейска операция срещу лица, извършващи разпространение на наркотични вещества и съхраняващи такива на територията на гр. Ямбол и региона. В две къщи в село Кабиле - на И. Ц. по прякор Картофа и М. В. по прякор Кодамича, бяха извършени процесуално-следствени действия, претърсване и изземване. Общо бяха иззети  девет пакета, съдържащи суха зелена тревиста маса с тегло 250 гр., която при направения полеви наркотест реагира положително на марихуана. Извършени са разпити пред съдия от ЯОС на свидетели и купувачи, закупували през последните няколко месеца дрога от задържаните. Арестуваните лица не са криминално проявявани. По случая са образувани досъдебни производства.


 
 

Страница 975 от 1011

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза