Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Ще укрепват заблатените зони по ЛОТ 4

Събота, 23 Юли 2011г. 13:04ч.

Допълнителен проект ще бъде разработен за укрепване на заблатените зони в последната отсечка на автомагистрала "Тракия" между Ямбол и Карнобат, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Предвижда се нова обществена поръчка, а не договаряне със сегашния изпълнител. Това няма да забави строителството на магистралата, увери министърът. Очакванията са управителният орган на Оперативна програма „Транспорт” да разреши старт на новата поръчка до две седмици. Отпуснатите от кабинета 13 млн. лв. не оскъпяват по никакъв начин автомагистрала „Тракия” и нямат нищо общо с нея, заяви министърът. Парите се отпускат целево на „Напоителни системи” за ремонт на съоръженията им, а не на строителите. Плевенлиев и министърът на финансите Симеон Дянков направиха първа копка на ремонта на пътя от "Петолъчката" до селата Веселиново и Окоп. Проектът по програма "Транзитни пътища V" е финансиран от Европейската инвестиционна банка. Ще бъдат реновирани 32.7 км път за 5.7 млн. евро без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Движението по пътя няма да се затваря.
 
 

Задържаха крадци на кабели в акция "Вредители"

Петък, 22 Юли 2011г. 13:05ч.

Две престъпни групи, специализирали се в кражби на кабели, са неутрализирани при полицейска операция „Вредители" в района на община Болярово, съобщи на брифинг с представители на медиите директорът на ОД на МВР Ямбол комисар Стоян Драгнев. Операцията е проведена за времето от 18 до 20 юли с участието на служители от Областна дирекция на МВР - Ямбол, Специализирани полицейски сили - Бургас и Регионална дирекция „Гранична полиция" - Елхово. Акцията е насочена към пресичане на престъпната дейност на групи, специализирали се в кражби на кабели собственост на БТК и телекомуникациите на бивши военни обекти. В хода на операцията на 20 юли са задържани членове на организирана престъпна група, които, чрез силови методи, са монополизирали извършването на този вид кражби в района. При кражбите те използвали металотърсачи и високо-проходими автомобили, а за изкопната дейност наемали криминално проявени лица от ромския квартал в Ямбол. Задържани са девет лица на възраст от 22 до 35 години, всички криминално проявени жители на Ямбол. Сред тях е и тарторът на групата, който заедно с още двама от приближените му остават в ареста с мярка задържане под стража за 72 часа. Ден по-рано е установена и задържана друга престъпна група, извършваща изкопна дейност до пътя между селата Стефан Караджово - Каменец, в близост до земеделски имот. Осем от задържаните са жители на село Стефан Караджово, трима от тях са криминално проявени за кражби, задържан е и работещ с тях жител на село Лесово. Иззети са инструменти за земекопна дейност. Установено е, че групата е извършила кражба на кабел, собственост на БТК. Трима от групата са задържани за 72 часа. В хода на операцията е разкрит нелицензиран пункт за изкупуване на цветни и черни метали в село Стефан Караджово, където групата  предавали крадените кабели. Работата по установяване цялостната престъпна дейност на групите продължава и към момента. 
 
 

ОДК и ОУ "Йордан Йовков" приключиха съвместен проект

Петък, 22 Юли 2011г. 11:21ч.

odk-proekt1Приключи проект "Красотата на природата създава приятелства", изпълняван от Общински детски комплекс-Ямбол, в партньорство с Основно училище "Йордан Йовков". Проектът беше финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства-София. Участници бяха деца от 10 до 14 години, от клубовете на Детския комплекс и ямболските училища. В продължение на 5 месеца те участваха в разнообразни прояви, свързани с опознаване, опазване и съхраняване на природното богатство и формиране на екологични компетенции.

Продължение...

 
 

НАП не намери нарушения по пазарите в Ямбол

Петък, 22 Юли 2011г. 10:59ч.

По ямболските пазари не се продава нелегално внесена продукция. Това установиха екипи от инспектори по приходите, които извършват проверки по складове и тържища в областта, след подадени сигнали от производители за дъмпинг на вносни плодове и зеленчуци. Постоянните наблюдения на големите пазари целят да се следи за произхода на стоките, които се продават, за контрабанден внос, както и за това дали се издават необходимите документи за покупко-продажба. Освен това се проверяват и данните от митническите декларации за внос на стоките и протоколите за покупка на продукция от земеделски производители. Инспекторите проверяват и дали служителите в борсите имат трудови договори, на какво работно време са назначени, дали са осигурени на реалните си заплати и дали са платени осигурителните вноски върху възнагражденията им. Целта е да се проследи движението на стоката от нейния внос до реализацията и на пазара, да се засили контролът върху дъмпинговия внос на селскостопанска продукция, която срива цената на българските производители, както и да се установи дали търговците отчитат реалните обороти от продажбите. От извършените проверки в област Ямбол стана ясно, че две от фирмите извършват внос от Гърция, но стоката е декларирана и имат необходимите документи. Най-честите нарушения са свързани с неиздаване на документ за продажба, както и липса на документ за произход на стоката. Едно от често използваните обяснения от търговците за произхода на продаваните плодове и зеленчуци е, че са производители на селскостопанска продукция. В същото време те предлагат тропически плодове, които няма как да са отгледани в България, е констатацията на инспекторите от НАП-Ямбол. 
 
 

Тийнейджър е в болницата след катастрофа

Петък, 22 Юли 2011г. 10:08ч.

15-годишен мотопедист, без свидетелство за правоуправление, пострада при катастрофа в четвъртък вечер, съобщиха от Областната дирекция на МВР Ямбол. Oколо 20.20 чaса на 21 юли на кръстовището между обходен път „Изток” и пътна улична отсечка между блокове № 10 и 16 в ж.к. „Г. Бенковски” настъпва пътно-транспортно произшествие между лек автомобил „Хонда”, управляван от К. А. на 26 г. от Ямбол, кат. В, с шестгодишен стаж зад волана и мотопед „Ямаха-50”, управляван от К. М. на 15 години от гр. Ямбол, неправоспособен водач. Завивайки наляво шофьорът на леката кола не пропуска движещия се направо мотопед, отнема му предимството, вследствие на което настъпва ПТП, като са причинени наранявания на водача на мотопеда и значителни материални щети по двете превозни средства. Водачът на лекия автомобил е изпробван на място за алкохол, като показанията му са отрицателни, а на другия водач е взета кръвна проба за изследване. Същият е оставен в хирургичното отделение на МБАЛ за лечение, без опасност за живота.
 
 

Страница 975 от 1072


Подробна 5-дневна прогноза