Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Информационен ден за работодатели в понеделник

Събота, 29 Януари 2011г. 13:02ч.

EURES Информационен ден за работодатели, организиран от Дирекция Бюро по труда - Ямбол предстои на 31 януари в конферентната зала на „Диана палас”. Няколко са презентациите, които ще бъдат представени пред участниците в срещата - “EURES мрежата в услуга на работодателите”, “Програми и мерки за насърчаване на заетостта по ЗНЗ, които са предвидени за изпълнение  през 2011 година”, “Нови схеми по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” за 2011-2013 г.” Програмата предвижда дискусии по работните теми на срещата и индивидуални разговори. Мрежата за сътрудничество между службите за заетост в страните от Европейското икономическо пространство EURES е създадена през 1993 г. с цел подпомагане мобилността на Европейските пазари на труда чрез оказване на необходимото съдействие на търсещите работа лица, които желаят да работят в чужбина, работодателите, които желаят да наемат работници от чужбина, търсещите работа лица и работодателите в пограничните региони. Услугите на EURES за гражданите и работодателите се изразяват в предоставяне на информация от базите данни, публикувани в EURES портала (European job mobility portal), информация и консултации, предлагани от над 700 съветници на EURES. Откриването на информационния ден е в 15.00 часа в понеделник.

 
 

Публичното обсъждане на проектобюджета - на 7 февруари

Събота, 29 Януари 2011г. 12:40ч.

На основание чл.11, ал.6 от Закона за общинските бюджети и чл.22, ал. 2 от Наредбата за управление на общинския бюджет на 7 февруари 2011 година от 17.30 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се проведе публично обсъждане на отчета на Бюджета на общината за 2010 година и на проекта за Бюджет за 2011 година. Кметът на общината Георги Славов кани гражданите на Ямбол, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, ръководители на бюджетни звена, на граждански сдружения, общински съветници и други заинтересовани лица, да вземат участие в публичното обсъждане.


 
 

Задържаха наркопласьори от Кабиле

Петък, 28 Януари 2011г. 17:23ч.

В 07.00 часа на 28 януари служители на Сектор Борба с организираната престъпност Ямбол извършиха специализирана полицейска операция срещу лица, извършващи разпространение на наркотични вещества и съхраняващи такива на територията на гр. Ямбол и региона. В две къщи в село Кабиле - на И. Ц. по прякор Картофа и М. В. по прякор Кодамича, бяха извършени процесуално-следствени действия, претърсване и изземване. Общо бяха иззети  девет пакета, съдържащи суха зелена тревиста маса с тегло 250 гр., която при направения полеви наркотест реагира положително на марихуана. Извършени са разпити пред съдия от ЯОС на свидетели и купувачи, закупували през последните няколко месеца дрога от задържаните. Арестуваните лица не са криминално проявявани. По случая са образувани досъдебни производства.


 
 

Подготовката за преброяването обсъждаха на високо ниво

Петък, 28 Януари 2011г. 12:18ч.

Предстоящото преброяване на населението и подготовката за него бе тема на работната среща между областния управител Таня Димитрова и председателя на Националния статистически институт доц. д-р Мариана Коцева. С увереност мога да кажа, че разполагаме с една от най-модерните системи за електронно преброяване, заяви доц. Коцева. Тя обясни, че сървърите на НСИ са преминали проверки за всички известни до момента хакерски атаки, а тестовете показват, че за секунда в системата могат да се въвеждат данните на 400 000 души едновременно. Според предварителните проучвания, 40% от гражданите имат желание да се преброят чрез Интернет, а с това България може да се нареди сред първенците в Европейския съюз.

Продължение...

 
 

В Бургас отмениха присъдата на кмета Георги Славов

Четвъртък, 27 Януари 2011г. 17:13ч.

Апелативният съд в Бургас отмени като незаконосъобразна ефективната присъда на кмета на община Ямбол Георги Славов. Делото за водопровода трябва да започне от начало с друг състав на Окръжния съд в Ямбол. Апелативния съд намира, че обжалваната присъда е постановена при съществено нарушение на процесуалните правила. Съдебният състав, разгледал делото като първа инстанция, е незаконен, поради участието в него на съдия, който е изразявал негативно отношение към подсъдимия, действал е предубедено и това поражда съмнение в законосъобразността, обективността и справедливостта на проверяваната присъда, смятат апелативните съдии. Според решението, присъдата е постановена и при друго съществено нарушение на процесуалните правила, изразяващо се в изготвянето на протокол за съдебно заседание в нарушение на чл. 311, ал. 1, вр. чл. 129, ал.1 и чл. 11, ал. 2 от НПК. Съдебният състав счита, че допуснатите съществени процесуални нарушения по време на гледането на делото на първа инстанция представляват основания за отмяна на съдебния акт и за връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на Ямболския окръжен съд, съгласно чл. 335, ал. 2, във вр. с чл. 348, ал. 3, т.2, предл. 2 и т. 3 от НПК, се посочва в решението на Бургаския Апелативен съд. Георги Славов обжалва осъдителната част на присъдата - лишаване от свобода” от пет години и лишаване от право да заема длъжността кмет на общината за срок от шест години,  пред Бургаския апелативен съд, като поиска тя да бъде отменена като незаконосъобразна, необоснована и поради допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Решението на Апелативния съд от 27 януари не подлежи на касационно обжалване и протестиране. Съдът връща делото за ново разглеждане от друг състав на Ямболския окръжен съд.

 
 

Страница 976 от 1012

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза