Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Заседава Комисията по заетост

Четвъртък, 14 Юли 2011г. 16:13ч.

Регионалните програми за осигуряване на заетост дават положителни резултати в стимулиране пазара на труда в област Ямбол. Това стана ясно от заседанието на Областната комисия по заетост, провело се под председателството на заместник-областния управител Нели Кадиева. Ефектът от различните национални и европейски програми, които се реализират на територията на областта, е виден и от очертаващата се тенденция към намаляване броя регистрирани безработни в Ямболски регион през последните месеци на настоящата година. На заседанието Комисията по заетост към Областния съвет за развитие прие приоритетите в политиката по заетостта на местно равнище. Предложенията ще бъдат изпратени на МТСП във връзка със стартиращата процедура по разработване на Националния план за действие по заетостта`2012г.

Продължение...

 
 

Задържаха издирван от Интерпол 32-годишен мъж

Четвъртък, 14 Юли 2011г. 09:20ч.

Служители от Областната дирекция на МВР в Ямбол задържаха 32-годишен жител на града, издирван в Шенгенската информационна система. На 13 юли при полицейска акция в град Ямбол е задържан 32-годишният И.С., съобщават от полицията. През юни 2009 г. той е обявен за международно издирване с европейска заповед за арест по линия на Интерпол Холандия. След задържането на издървания е установено, че той се представя за друго лице, използвайки фалшиви документи. Уведомени са дирекция Международно оперативно сътрудничество – МВР и Окръжна прокуратура Ямбол. Работата по случая продължава.

 
 

Представят проекта за завод за отпадъци

Сряда, 13 Юли 2011г. 15:07ч.

На 14 юли от 14.30 часа в зала 203 на Община Ямбол дружество „Ивимекс” ще представи пред общински съветници и обществеността на града Инвестиционен проект за изграждане и експлоатиране на завод за оползотворяване на твърди битови отпадъци на територията на община Ямбол. Припомняме, че дружеството внесе в Общинския съвет инвестиционно намерение за завод на територията на града. Според предложението, става въпрос за съвременна НАСА технология, с която твърдите битови, санитарните, производствените и опасните отпадъци, могат да се преработват в синтетичен газ за производство на електричество, топлоенергия, стъкловидна шлака, пясък и метални слитъци. Стойността на проекта е 40 млн.евро, осигурени изцяло от  инвеститора. Предлага се дялово участие на община Ямбол срещу земята за изграждането на завода. Председателят на Общински съвет - Ямбол инж. Наско Стефанов отправя покана за участие в срещата не само към общинските съветници от всички политически групи, а и към гражданските структури, медиите, представители на съседни общини.

 
 

Зноят, 33,4 на термометъра в Ямбол

Сряда, 13 Юли 2011г. 14:41ч.

33,4 градуса отчетоха термометрите в Хидрометеорологичната станция в Ямбол в три следобед, съобщи хидрометеорологът Фанка Вълчева. По същото време във вторник бяха регистрирани 35 градуса на слънце, близо до тази стойност е била максималната температура и в началото на седмицата. Слънчево и топло, с температури над 30 градуса, ще остане времето и в следващите дни. Заоблачаване и слаби валежи от дъжд на отделни места се очакват през почивните дни, но температурите ще запазят високи стойности.

 
 

Техническият колеж в нов проект с партньори от Одрин

Сряда, 13 Юли 2011г. 11:45ч.

Технически колеж Ямбол си партнира с Професионален колеж по технически науки в Одрин в изпълнението на проект ”Мрежа за отворен диалог за интерпрофесионално  образование и обучение” 2007CB16IPO00-2009-1-055 по ИПП „Трансгранично сътрудничество България-Турция”. Изпълнението на проекта започна на 1 юли 2011г. и ще приключи на 30 юни 2012г. Общият бюджет на проекта е 99128 евро. По проекта ще бъде създадена Мрежа за отворен диалог в сферата на интерпрофесионалното образование и обучение в транс-граничния регион като се формират три основни групи бенефициенти: студенти, образователни организации и представители на бизнеса. Резултатите от дейностите по проекта ще бъдат достъпни до потребителите на Интернет като цяло и за бизнеса в транс-граничния регион. Чрез настоящия проект се цели по-добрата реализация на завършващите студенти в трансграничния регион и запазването им като работна сила на пазара на труда в региона. Повишаването на нивото на професионалните знания, усвояването на нови технологии, умения в управлението и овладяване на чужди езици ще помогне за устойчивото развитие на икономиката в региона. Ще бъде повишена квалификацията чрез специализирано професионално обучение на студентите от техническите колежи в Ямбол и Одрин в съответствие с потребностите на бизнеса. Специфични цели на проекта са да се изследват възможностите за бъдеща реализация на студентите от двата колежа и трансграничния район, да се изследват съществуващите иновативни практики в областта на интердисциплинарното обучение и образование, да се разпространят като полезна информация в региона, да се стимулират, мотивират и подготвят завършващите студенти за стартиране на собствен бизнес.

Продължение...

 
 

Страница 976 от 1070


Подробна 5-дневна прогноза