Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Заседава съветът за енергоефективност

Четвъртък, 27 Януари 2011г. 16:42ч.

Областният съвет за енергийна ефективност проведе първото си заседание. Съставът на съвета е актуализиран със заповед от 19.01.2011г. на областния управител Таня Димитрова. Подновяването работата на съвета за енергийна ефективност е взето от областния управител с цел осигуряване на по-добър достъп до европейски фондове и програми, популяризиране на предимствата от енергийното спестяване сред обществеността и приемане на актуална програма за енергийна ефективност в областта. Членове в него са представители на петте общини в региона, „В и К” ЕООД – Ямбол, „ЕВН –България” ЕООД, „Напоителни системи” ЕАД – клон Ямбол,  Технически колеж и фирми от частния сектор. Работата на този съвет може да бъде от изключителна полза за енергийната политика в региона, предвид актуалността на темата в световен мащаб и факта, че България консумира повече енергия дори от някои развити страни, заяви пред присъстващите на днешното заседание заместник областният управител Димитър Иванов. Той набеляза част от акцентите в работата на съвета – осъществяване на по-добра координация между действията на държавните органи и институции в изпълнение на държавната политика в тази сфера, приемане на областни и общински стратегии по енергийна ефективност, както и търсене на възможности за инвестиции за енергийно ефективни мерки и проекти. До края на месец февруари членовете на съвета трябва да обмислят и изпратят своите предложения за организацията на своята работа, след което ще бъде насрочено и следващото им заседание.

 
 

Проектът за Социалния център приключен успешно

Четвъртък, 27 Януари 2011г. 16:30ч.

Община Ямбол приключи успешно най-големия си проект - „Ремонт, оборудване и обновяване на Комплексен център за социални услуги в град Ямбол за осигуряване на устойчиво градско развитие и социално включване”, на стойност 5 530 101 лв. На заключителна пресконференция бяха представени резултатите от проекта, който превърна сградата на бившето училище “Страшимир Кринчев” в уникален не само за Ямбол, но и за страната комплексен център. В обновената и реконструирана сграда вече постоянно е настанен Дневният център за деца с увреждания, а предстои там да заработи и Центърът за социална интеграция и рехабилитация. Заниманията с ползвателите на социалните услуги се провеждат в просторни стаи и специализирани кабинети специално обзаведени, според нуждите на съответната терапия.

Продължение...

 
 

8,06% равнището на безработица в гр. Ямбол

Четвъртък, 27 Януари 2011г. 13:34ч.

9,93 на сто е равнището на безработица в региона през декември, отчитат в Бюрото по труда в Ямбол, нарастването спрямо ноември е с 0,33 пункта. В края на декември регистрираните безработни в “Бюро по труда”- Ямбол са  5 955 души, съобщиха днес от дирекцията. Те са със 195 души повече в сравнение с миналия месец. В Община Ямбол регистрираните без работа са 3 452 души – увеличение от 4,07 на сто. Нивото на безработица в града е 8,06 на сто. В Община Тунджа – 1 177 безработни през декември и равнище на безработица 10,43 %. В Стралджа – 1 326 души на трудовата борса – увеличение с 2,07 на сто. Стойността на показателя равнище на безработица се запазва значително по-висока от тази за региона – 22,55 на сто. Постъпилите на работа клиенти на Дирекция “Бюро по труда” Ямбол са 95 души. От тях 50 на сто са започнали работа със съдействието на институцията . Отпадналите от регистрация безработни поради  други причини са 62. Броят на регистрираните безработни жени е 3 283 – повече спрямо ноември с 2,95 на сто. Относителният им дял в общия брой безработни продължава да е висок –  55,13 на сто през изследвания период. Над половината от тях са без специалност, а 55,71  на сто от жените са с основно и по-ниско образование. Безработните младежи на възраст до 29 години са 1 371 души, като абсолютният им брой нараства с 40 души спрямо предходния месец. Търсенето на работна сила на регионалния трудов пазар през декември намалява, отчитат експертите от Бюрото по труда. Заявените работни места на първичен пазар от работодатели са 51 (без тези по програми и мерки за заетост). Заетите работни места са 43, като над половината са в частния сектор на първичния пазар. Конкуриращите се безработни за едно свободно работно място са 65 души. По програми за заетост са  заявени 17 и са заети 6 места в рамките на месеца.

 
 

Дуо от Сливен в ямболския арест за автокражби

Четвъртък, 27 Януари 2011г. 09:13ч.

Ямболските криминалисти задържаха извършителите на поредица кражби от леки автомобили. В хода на разследванията е установено, че Д.В. на 22 г. и С.Г. на 23 г. от гр. Сливен, по време на пребиваването си в Ямбол, през нощта на 9 срещу 10 ноември миналата година са  извършили кражби на вещи и части от автомобили, паркирани в различни райони. Посегателствата са извършени, след отключване вратите на пет леки коли. Без акумулатори са останали два “ВАЗ”-а, “Опел Кадет”, “Фиат Типо” и “Фиат Уно”, като от последните два автомобила гастрольорите са задигнали и СD- плейърите. Случаите се разследват в РУ “Полиция”- Ямбол.

 
 

Анастас Анастасов: Предизборната кампания започна с компромати

Сряда, 26 Януари 2011г. 12:17ч.

anastas-anastasovЗа ГЕРБ като политическа партия, като парламентарна група и лично за мен, няма никаква изненада, че продължават да се изкарват компромати в определени медии, доста услужливи, за мен, предизборната кампания започна с компромати, а не с идеи, заяви председателят на вътрешната комисия и депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов.
Анастасов не позволи да му бъдат задавани въпроси по темата с новите записи, оповестени от в. "Галерия". Все пак, съм бивш съдия, работил съм 17 години в системата, вярвам на българските институции, декларира той. В частност, в момента има образувано досъдебно производство в прокуратурата, там се работи по въпроса със записите, добави той. Във вътрешната комисия днес има изслушване на директора на митниците Ваньо Танов, подкомисията за СРС-та на Нотев също продължава работа в тази връзка- каквито резултати има, ще бъдат показани на медиите и на обществото, припомни Анастасов. /БГНЕС
 
 

Страница 977 от 1012

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза