Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Атака поиска Зафиров, Петков и Кескинов да напуснат Съвета

Петък, 08 Юли 2011г. 11:02ч.

Oбластното ръководство на ПП Атака в Ямбол настоява тримата изключени от партията общински съветници - Георги Зафиров, Иван Петков и Станимир Кескинов, да напуснат Общинския съвет. Решение за това е гласувано единодушно по време на снощното заседание на областното ръководство на Атака. Мотивите - заради поведение, несъвместимо с устава на партията, заради саботиране участието на Атака в парламентарните избори за 41-о Народно събрание, разпространяване на неверни агитационни материали за водача на предизборната листа на партията, саботиране работата на секционните комисии, непредставени отчетни документи за дейността на организацията в Ямбол, авторитарен стил на работа и умишлено забавяне приемането на нови членове. Зафиров, Петков и Кескинов бяха изключени от Атака в началото на август 2009 година, а малко преди това беше отнето назначението на Георги Зафиров като председател на общинския сбор и областен кординатор на ПП Атака в Ямбол.

 
 

Делото срещу Лечков в ЯОС продължава през септември

Петък, 08 Юли 2011г. 11:00ч.

Окръжният съд в Ямбол отложи делото срещу кмета на община Сливен Йордан Лечков. Причина за това бяха приетите от съда искания от защитата на Лечков за назначаване на няколко нови справки. До няколко дни съдът ще се произнесе дали да бъде назначена и нова съдебно-техническа и икономическа експертиза, която да преизчисли евентуалните пропуснати ползи от ползването на бившия казармен район в Сливен. Кметът Йордан Лечков е обвинен, че в периода август 2008 г. - февруари 2010 г., в качеството си на длъжностно лице, е нарушил служебните си задължения по Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Според обвинението Йордан Лечков е предоставил недвижим имот - частна общинска собственост - бивш казармен район, за ползване от местни фирми, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем и по този начин е ощетил бюджета на общината с над 670 000 лева. Делото в Ямбол ще продължи отново на 20 септември.

 
 

Саксии с марихуана в дома на 17-годишен

Четвъртък, 07 Юли 2011г. 12:14ч.

При полицейска проверка в дома на 17-годишния А.К. в ямболския комплекс “Златен рог” на шести юли, служители на РУ Полиция са открили 3 растения, отглеждани в саксии, информира говорителят на МВР Ямбол Татяна Павлова. Направеният полеви нарко-тест е положителен за марихуана. Растенията са иззети. Младежът е криминално проявен за кражби. Работата по случая продължава. В Районно управление Полиция - Ямбол е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354в, ал.1 от НК.
 
 

Дело срещу Лечков се гледа в Ямболския окръжен съд

Четвъртък, 07 Юли 2011г. 09:01ч.

sudebna-palata-yambol-2Ямболският окръжен съд ще гледа днес дело срещу кмета на Сливен Йордан Лечков. Процесът е насрочен за 9,30 часа в съдебната палата. Според плана на окръжния съд в Ямбол, делото трябва да се гледа днес, утре и в понеделник.
Според прокуратурата през периода август 2008 г. - февруари 2010 г., в качеството си на длъжностно лице, Йордан Лечков е нарушил служебните си задълженияпоЗакона за общинската собственост, и Наредба за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.
Той е предоставил недвижим имот - частна общинска собственост - бивш казармен район, за ползване от местните фирми ДЗЗД "Хидросистеми", "Булгейт" ЕООД, "Еко Бул Агро" ЕООД и "Консорциум ЛТБ - България ХГ" ООД, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем, с цел да набави на посочените дружества облага, и от това са настъпили немаловажни вредни последици за общината, в размер на 671 368,80 лева.
 
 

Над 33 милиона лева постъпления в НАП - Ямбол за първото полугодие

Сряда, 06 Юли 2011г. 10:50ч.

nap-liato-2Над 33 милиона лева от данъци и осигуровки са постъпили в Националната Агенция по приходите - Ямбол през първото полугодие на 2011 година. Сумата е с милион и половина лева повече от миналогодишните постъпления за същия период. Приходите от данъци са над 15 милиона лева. Над 8 милиона лева са постъпили от данъци на физически лица, а над 3 милиона лева е внесеният корпоративен данък - и двете стойности са се увеличили с по 100 хиляди лева в сравнение с постъпленията през същия период на миналата година.

Продължение...

 
 

Страница 979 от 1070


Подробна 5-дневна прогноза