Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Общинският съвет заседава в понеделник

Събота, 22 Януари 2011г. 16:56ч.

Определянето на размера на такса битови отпадъци за 2011 година в Ямбол се очаква да бъде сред най-дискутираните теми по време на насроченото за понеделник редовно заседание на Общинския съвет. Разгорещени дебати вероятно ще предизвикат и докладите на Временните комисии - за проверка и анализ на определянето, изпълнението и разходването на средствата, събрани от жителите на града за такса смет в периода 2007-2010 г. и за разглеждане действията на кмета на община Ямбол по предварителното проучване и разпореждане за събарянето на бл.20 в комплекс „Райна княгиня". Съветът трябва да гласува промени в някои общински наредби и предложения за кандидатстване с проекти по оперативни програми. 11 са точките, включени в предварителния дневен ред. Редовното заседание на Общински съвет Ямбол трябва да започне в 09.00 часа на 24 януари.

 
 

Пежо обявено за общодържавно издирване

Събота, 22 Януари 2011г. 14:22ч.

Лек автомобил "Пежо 405" с ямболска регистрация беше обявен за общодържавно издирване, след като е противозаконно отнет през нощта на 21 януари, съобщиха от ямболската полиция. Пежото е било паркирано пред дома на собственика, 33-годишен мъж от Ямбол, на улица "Стоил войвода" в Каргона. Неуспешен опит за кражба на лека кола е имало през същата нощ и в квартал "хале". Апашите пробвали да задигнат лек автомобил ВАЗ.

 
 

Социалната кухня по Проекта Цветков отваря врати в понеделник

Събота, 22 Януари 2011г. 11:25ч.

Социалната кухня за пенсионери от системата на транспорта в Ямбол ще отвори врати на 24 януари. Възрастните хора ще получават безплатен обяд в рамките на месец в пицария „Медичи”. Инициативата е по проекта за Социална кухня, финансиран от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение”. Проектът е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, като Ямбол е включен в първия етап, заедно с четирите най-големи града в България – София, Пловдив, Варна и Бургас. В проекта бе предвидено в столицата дневно да бъде организирано хранене за 120 души, а в останалите градове, сред които и Ямбол  – за по 40 души, с продължителност три месеца. Поради големия интерес в Ямбол, е взето решение всички 120 подали заявление, които отговарят на изискванията, да получат топъл обяд в продължение на месец.

 
 

Посланик Уорлик пристига в петък в Ямбол

Четвъртък, 20 Януари 2011г. 15:49ч.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик ще посети ромския квартал в Ямбол по покана на УНИЦЕФ, съобщиха от американското посолство. Посланик Уорлик ще се запознае с работата на УНИЦЕФ с ромското население в града и ще се срещне с ромската общност. Той ще бъде придружен от Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България и Милена Илиева, експерт от неправителствената организация "Свят без граници", която работи по проект за решаване на жилищните проблеми на ромите. По-късно посланикът на САЩ ще има работен обяд с представители на местната власт и държавните институции.

 
 

Разкриха извършителите на побой в ромския квартал

Четвъртък, 20 Януари 2011г. 14:41ч.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Полиция - Ямбол разкриха мъжете, нанесли побой на 38-годишен мъж в дома му. Те са К.К. на 28 г., С.К. на 24 г., Я.А на 37 г., А.А. на 35 г. и З.П. на 27 г., всички осъждани за кражби, жители на ромския квартал в града. В хода на разследването е установено, че петимата са познати на потърпевшия. Предишния ден помежду им е възникнал спор за пари, а по-късно в тъмната част на денонощието аверите са взломили вратата на жилището на С.Д. и са му нанесли побой. Потърпевшият е подал сигнал в дежурната част на РУ Полиция – Ямбол по обяд на 11 януари. Извършен е медицински преглед на мъжа в ЦСМП - Ямбол, при който са е установени множество разкъсно-контузни рани и хематоми по тялото му.  Случаят се разследва от РУ Полиция - Ямбол.

 
 

Страница 979 от 1012

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза