Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Удължиха договорите на наематели на общински обекти

Понеделник, 11 Юли 2011г. 14:33ч.

Общински съвет – Ямбол удължи договорите на 7 наематели на общински обекти за търговска дейност на днешното си заседание. По този начин се даде възможност на “Гармънт хаус”, ЕТ “Ангел Кръстев”, “Елтър” ЕООД, Февзи Мехмедов, ЕТ “Димитър Василев”, “ЕТ “Елвис – Иван Иванов” и “Мастерсист” ЕООД да запазят работните места. Удължаването на срока на договорите същевременно гарантира постоянен приход в общинския бюджет и интерес на наемателите да извършват инвестиции в общинските обекти, отбелязаха общинските съветници. На днешното заседание, свикано по настояване на групите “Не на корупцията”, “Единни за Ямбол”, “БСП и лявоцентристки блок” и “За Ямбол”, беше дадено съгласие и за изменения на 7 подробни устройствени планове по проекти на частни инвеститори. Общинските сгради на читалищата “Пробуда” и “Зора” бяха безвъзмездно предоставени за ползване от читалищните настоятелства. Общински имоти бяха предоставени също на Районната колегия на Български зъболекарски съюз, на Контролно-техническа инспекция към Министерство на земеделието и горите, на Български червен кръст, на Териториална дирекция на Националната агенция за приходите, на Асоциацията на сляпоглухите, на Спортен клуб за инвалиди Ямбол 99. Общински съвет – Ямбол даде съгласието си и неподдържана спортна площадка да бъде предоставена безвъзмездно за ползване от Спортен клуб “Диана”. Спортният клуб се ангажира да извърши ремонта на площадката и да изгради нови игрища, които да се ползват безплатно в утвърден от Общинския съвет график от деца и хора с увреждания.

 
 

Съветът смени управителя на "Комуналуниверс"

Понеделник, 11 Юли 2011г. 14:29ч.

С 19 гласа “за” Общински съвет Ямбол освободи от длъжност управителя на “Комуналуниверс” Стоян Стоянов, заради допуснати нарушения на Търговския закон, Наредбата за условията и реда, при които Общината упражнява правата си на собственик върху общинската част на капитала в търговските дружества  и Договора за управление. Стоян Стоянов беше избран за управител на „Комуналуниверс” ЕООД с решение от 38 сесия на Общинския съвет, проведена на 28 юли 2010 г., припомни на днешното заседание председателят на Общински съвет – Ямбол инж. Наско Стефанов.  На 2 май 2011 г. с официално писмо, в рамките на правомощията си, инж. Стефанов е поискал от Стоянов информация с приложени решения и счетоводни документи за разпределението на печалбата на ГД „Комунални дейности и благоустройство” за 2008, 2009 и 2010 г.

Продължение...

 
 

Започна 49-то заседание на Общински съвет Ямбол

Понеделник, 11 Юли 2011г. 08:47ч.

В зала 107 на Община Ямбол започна 49-то заседание на Общински съвет Ямбол. 21 съветници одобриха дневен ред с 40 точки, към предварително оповестените бяха добавени още две теми - предоставянето на имоти за новия офис на полицията в бл. 18 на комплекс "Райна княгиня" и друг за нуждите на центъра за обществена подкрепа "Усмивка". Заседанието започна с питане към общинската администрация за концесията на басейн "Фиджи", оповестена бе и декларация на групата "Единни за Ямбол", с която тримата изключени от Атака заявяват, че не желаят да бъдат отъждествявани с тази политическа формация. Заместник-кметът Иван Кърцъков е представителят на общинската администрация в залата, кметът Георги Славов е уведомил, че ползва отпуск по болест до 12 юли включително.

 
 

Седем пожара в региона през последните 24 часа

Понеделник, 11 Юли 2011г. 08:15ч.

На седем сигнала за пожар са се отзовали дежурните огнеборци през изминалото денонощие, информираха от Областната дирекция на МВР. Суха трева и отпадъци са горели в частен двор в село Ботево, в района на бившата минерална баня на Стралджа, в селата Овчи кладенец и Драма и в местността “Гърлата” край Ямбол.  На 10 юли около 14.30 часа в местността „Торището” в землището на с. Овчи кладенец възниква пожар на суха трева и пшеничен блок. Огънят е унищожил 14 дка пшеничен посев. Причината е в процес на установяване. По случая в РУ “Полиция” - Тунджа е образувано досъдебно производство. В 02.37 ч. на 11 юли в дежурната част на РУ “ПБЗН” – Ямбол е получен сигнал за възникнал пожар в шивашко ателие на ул. „Милин камък” в Ямбол. Огънят е унищожил три шивашки машини, машинно масло и друго обзавеждане. Причината за пожара е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Крими: Откраднат джип, измамена старица

Неделя, 10 Юли 2011г. 10:02ч.

Около три след полунощ на 9 юли в полицията е постъпил сигнал за противозаконнно отнет автомобил в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Джипът "Гранд Чероки" е бил паркиран на улица "Хан Тервел" срещу офиса на погребална агенция "Хектор". Автомобилът, с ямболска регистрация, е собственост на 28-годишната Ирина Х., ползван от Красимир К. от Ямбол. Джипът е обявен за общодържавно издирване. В районно управление Полиция Ямбол е постъпило заявление от 76-годишна старица, станала жертва на измама. Непозната жена, на около 45 години, представяйки се за търговка на килими, задигнала от дома на възрастната сумата от 900 лева.

 
 

Страница 980 от 1072


Подробна 5-дневна прогноза