Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Двама задържани след серия кражби на елкабел

Сряда, 19 Януари 2011г. 11:04ч.

Серия от кражби на електрозахранващ кабел към частни имоти в Ямбол бяха разкрти през вчерашния ден от служители на РУ “Полиция”. В хода на работата по случаите е установено, че престъпните посегателства, оставили без електро енергия обитаеми жилища, са дело на 16-годишния Т.М. и Б.Х. на 18 години. Младежите са криминално проявени и осъждани, жители на ромската махала в Ямбол. Изяснено е, че на 11 януари  двамата са извършили кражби на захранващи ел.кабели от улични стълбове до къщи на улиците “Илинден”, “Ален мак” и Крайречна”. Дни  по-рано Т.М. и Б.Х. са изкъртили входна врата на гараж на ул. Ямболска комуна”, откъдето са откраднали електрожен и ел.удължители. Случаите се разследват в РУ “Полиция” – Ямбол.

 
 

НАП Ямбол: 95 бизнесмени със забрана да напускат страната

Вторник, 18 Януари 2011г. 16:50ч.

През последния месец на 2010 година 402 граждани и фирми дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева, обявиха от НАП- Ямбол. 95 бизнесмени с неуредени данъчни и осигурителни задължения нямат право да напускат страната. Остава в сила предложението на НАП на 17 бизнесмени с неплатени данъци и осигуровки да бъде отнето личното огнестрелно оръжие. В първия публичен списък на НАП- Ямбол са посочени имената и дължимите суми на 326 длъжници с неуредени отношения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество върху което може да бъде наложено обезпечение. Другият списък показва  76 фирми и лица, върху чието имущество е наложено обезпечение. Двама са новите длъжници в публичния списък с неплатени задължения от 30 хиляди лева- и двете фирми са с ямболска регистрация.

Продължение...

 
 

Крими: Автоапашите се разшетаха

Вторник, 18 Януари 2011г. 15:18ч.

Четири заявления за установени кражби на акумулатори от леки автомобили “ВАЗ” са постъпили в РУ “Полиция” – Ямбол през изминалия ден. Три от ограбените коли са били паркирани на ул. “Руен”, а четвъртата в комплекс “Бенковски". За да достигнат до акумулаторите извършителите са нанесли допълнително увреждания по автомобилите, като насилствено снемане на стъкло на врата, счупване на заключващото устройство на ветроупорно стъкло или счупване на заключващото устройство на врата. 3 акумулатора, 2 стартера, туба с 20 л. нафта, 5 л. хидравлично масло са откраднати през нощта на 16 срещу 17 януари от товарен автомобил “Мерцедес”. Автомобилът е собственост на хасковска фирма и е бил паркиран в ямболския ж.к. "Васил Левски". Извършителите са проникнали в превозното средство чрез разбиване на катинар на фургона. По случаите работи РУ “Полиция” – Ямбол.

 
 

Такса смет`2011, администрацията предлага

Понеделник, 17 Януари 2011г. 16:48ч.

Промилът на такса смет да се намали от 5, 46 на 3, 29 на хиляда за предприятията, а за граждани през 2011 година да се запази на ниво 1, 55. Това са параметрите в предложението на кмета Георги Славов до Общинския съвет относно приемане на план-сметката за разходите на услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци в депа и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване и определяне размера на такса битови отпадъци за 2011 година. При изготвяне на план–сметката, въз основа на която е определено и нивото на промилите за такса смет, са взети предвид достигнатата средна събираемост през последните години от 70 на сто, както и повишената събираемост на вземания от минали години.

Продължение...

 
 

Концесията на автоспирките, процедурата е в ход

Понеделник, 17 Януари 2011г. 16:25ч.

Близо два милиона лева ще бъдат инвестирани в община Ямбол, ако бъде подписан договор за концесия на автобусните спирки в града с „Телеинфоцентър” ЕООД Бургас. Фирмата е класирана на първо място от комисията, която проведе откритата процедура за предоставяне на концесията и приключи работа в края на 2010г. Предмет на концесията е управление и поддържане, включително извършване на частични строителни и монтажни работи по изграждане и ремонт на спирките на масовия градски транспорт с предоставяне право на извършване на рекламна и търговска дейност върху тези обекти. Обект на концесията са общо 80 спирки. При провеждане на процедурата критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодната оферта. Общият размер на предложените инвестиции при класираната на първо място оферта е 1 950 740 лева.

Продължение...

 
 

Страница 980 от 1011

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза