Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол

Корпоративният данък, не чакайте крайния срок

Вторник, 15 Март 2011г. 14:47ч.

Едва 620 са подадените корпоративни декларации за облагане доходите от 2010 година в Офиса на НАП- Ямбол. От тях повече от половината са приети по интернет. От НАП- Ямбол напомнят, че срокът за деклариране и плащане на данъка по Закона за корпоративното подоходно облагане изтича на 31 март. Този срок важи както за фирмите, които дължат данък, така и за тези, които не са извършвали дейност. Както всяка година и сега фирмите изчакват последните дни, за да декларират годишната си печалба и да внесат дължимия данък. Миналата година приетите годишни декларации за облагане с корпоративен данък са 3400, като 890 са подадени онлайн. Годишна  декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2010 година. Те попълват отделен формуляр - образец 1010а.

Продължение...

 
 

Задържаха две бригади крадци на кабели

Вторник, 15 Март 2011г. 12:47ч.

Ямболските криминалисти задържаха две престъпни групи, извършващи кражби на кабели в града. При разследванията на поредица кражби на кабели, собственост на “БТК” АД- София  и “EVN” АД – Пловдив, служители от РУ “Полиция” – Ямбол са разкрили, че престъпленията регистрирани в началота на месец март са извършени от две престъпни групи. Едната, състояща се от четирима, осъждани за различни престъпления, жители на ромската махала в Ямбол, е извършила серия от кражби, като е нанесла щети на стойност над 16 000 лева. Четиримата (Р.П.- 30г., П.Х.- 37 г., Я.Н.- 23 г. и А.И.- 21 г.) са осъществили посегателствата, използвайки техническо средство и разкопаване на земната маса. При престъпната си дейност членовете на втората група (осъжданият И.Д.- 43 г., Е.Т.- 24 г. и 15 годишно момче) са отваряли шахти, срязвали и изтегляли  около 300 метра кабел. Работата документиране престъпната дейност на лицата продължава. Образувани са досъдебни производства.

 
 

Бившето НУ "Р. Колесов" става бизнес-инкубатор!?

Понеделник, 14 Март 2011г. 17:23ч.

Сградата на бившето начално училище „Ради Колесов” в квaртал Каргон да бъде превърната в бизнес-инкубатор. Това предвижда проектното предложение  на община Ямбол, внесено в Общинския съвет за одобрение. Бизнес-инкубаторът е структура, която разполага с необходимия капацитет за предоставяне на комплексни професионални услуги на предприятията в общината. Сред тях са финансови и маркетингови консултации в областта на бизнес планирането, управлението на човешките ресурси и други. Бизнес-инкубаторът дава възможност за успешен старт на фирми и тяхното логистично подпомагане, чрез осигуряване на място за тяхната дейност за тригодишен период.  За целите на проекта ще бъде извършен ремонт и преустройство на съществуващата сграда на бившето училище и прилежащия терен, които ще бъдат модернизирани. С тази инициатива общината дава шанс емблематичната сграда на едно от най-старите учебни заведения в града да намери ново функционално предназначение. По друг проект на общината бе намерено решение за сградата на друго закрито училище „Страшимир Кринчев”, в рамките на който вече е изграден нов Комплексен социален център.


 
 

Изграждат нова спортна площадка в Графа

Понеделник, 14 Март 2011г. 14:19ч.

Нова спортна площадка ще бъде изградена в ж. к. „Граф Игнатиев” след спечелен проект на община Ямбол. Финансирането е по „Красива България”, а стойността на проекта е 184 646.00 лева. Половината от средствата се осигуряват от община Ямбол. Съоръжението ще бъде изградено на мястото на съществувала преди площадка – източно от блок 86. Мястото години наред стои занемарено и неподдържано, липсва оградата, няма осветление, настилката е повредена и обрасла с трева, отдавна липсват спортните съоръжения, няма пейки и места за почивка. Защитеният от община Ямбол проект предвижда обособяването на комбинирано игрище за футбол и баскетбол, оградено с метална ограда с височина 3,61 метра. На мястото на съществуващата асфалтова  настилка  ще бъде положена нова, в това число и пласт саморазливна настилка  на  акрилна  основа – 4 мм. Ще бъдат монтирани пейки и кошчета за смет. Съоръжението ще разполага с електрозахранване и осветление, както и с външни цифрови датчици за движение. Площадката в ж. к. “Граф Игнатиев” е поредна стъпка в усилията на общината да изгражда и ремонтира съоръжения за спорт, отдих и игри. С този проект още един от големите ямболски комплекси ще се сдобие със спортно игрище, отговарящо на най-съвременните изисквания. По-рано през мандата, пак чрез проект по “Красива България”, бе изградена подобна спортна площадка в комплекс “Бенковски”. Успешно функционира и изградената по проект от конкурса на “Еврофутбол” фитнес площадка в централната градска част – на улица “Богомил”.     

 
 

Седем ранени, един в кома в челен сблъсък

Неделя, 13 Март 2011г. 12:30ч.

Малко след 19.00 часа на 12 март на ул. "Граф Игнатев" в Кукорево е станало пътно-транспортно произшествия между две насрещно движещи се леки коли. По първоначални данни водачът на "Ауди 80" Данчо Е. А. на 37 години от Ямбол е предприел маневра ляв завой като при това отнема предимството на насрещно движещ се "Сузуки Суифт", шофиран от 31-годишния Николай К.Д. от Ямбол. при челния удар двете коли са изцяло унищожени, а возещите се в тях други петима души са с различна степен на телесни увреждания. В кома, с множество фрактури и с опасност за живота в ямболската болница е настанен водачът на Сузукито, шофьорът на Аудито е с фрактури на крайниците и порезни рани. Работата по случая продължава. все още не са оповестени пробите за алкохол, не ясно и дали пострадалите са ползвали предпазни колани.

 
 

Страница 989 от 1044


Подробна 5-дневна прогноза