Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

Ямболският театър с премиера на "Кръгът" от Съмърсет Моъм

Понеделник, 26 Април 2021г. 14:57ч.

7-Krug„Кръгът“ от Съмърсет Моъм е най-новото заглавие в репертоара на Драматичен театър „Невена Коканова“. Премиерата на спектакъла е на 27 април. „Кръгът“ е неочаквана и чисто човешка история за черното и бялото във взаимоотношенията. За това как, ако не се опитваме да разбираме хората до себе си, да осъзнаваме в пълнота какво се случва с тях, рискуваме кръгът от грешките ни да се повтаря отново и отново.

Продължение...

 

Музикално матине на Цветница в ямболския Безистен

Четвъртък, 15 Април 2021г. 17:43ч.

01-matineeКонцерт за орган и цигулка ще звучи в залата на ямболския Безистен на Цветница. Музикалното матине, част от концертната програма на Камерен оркестър „Дианополис“, е с гост-диригент маестро Димитър Караминков, диригент на Сливенския симфоничен оркестър, и гост-музикант Мария Славова, която ще свири на орган. Тя е концертиращ органист, пианист, корепетитор, музикален педагог и преподавател по пиано. Солист ще бъде Красимира Султанова, първа цигулка и концертмайстор на Камерен оркестър „Дианополис“. В програмата са включени произведения на Моцарт, Вивалди, Хендел, Григ, Д. Ненов.

Продължение...

 
 

За почитателите на класическата музика в Ямбол

Петък, 19 Март 2021г. 12:23ч.

01gitzovaПочитателите на класическата музика в Ямбол ще се насладят на концерт на Камерен оркестър „Дианополис“ и сопраното Цветомира Гицова, който ще се състои на 21 март от 11.00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“. В програмата ще звучат произведения на Вивалди, Хендел, Менделсон, Верди, Пучини, Григ, Черкин и други известни композитори. Гост-диригент е Иван Янакиев, ръководител на Български камерен оркестър Добрич. Маестро Янакиев е един от най-перспективните и талантливи млади диригенти в България.

Продължение...

 
 

Преди премиерата на "Ямбол - нашият дом завинаги"

Понеделник, 15 Март 2021г. 14:41ч.

teatar-galery„Ямбол – нашият дом завинаги“ се нарича новият спектакъл на Драматичен театър „Невена Коканова“, чиято премиера ще бъде на 16 март. Екипът, ангажиран с постановката, разказа пред регионалните медии за идеята за неговото създаване и емоцията, завладяла театралите. Спектакълът, посветен на 145-та годишнина от Априлското въстание, представя знакови личности от историята на града в периода от Възраждането до 20-те години на миналия век - възрожденски и просветни дейци, революционери, представители на културния живот, армейски офицери, работили за просперитета и културното израстване на града и на страната.

Продължение...

 
 

"Фото-Кукерландия" отличи призьорите в ежегодния конкурс

Събота, 13 Март 2021г. 15:15ч.

04-foto-kukerlandia-2021Пред сградата на Народно читалище „Съгласие -1862“ беше открита Фотоизложбата от конкурса „Кукерландия“, която е едно от най-престижните събития в програмата на едноименния фестивал, провеждни ежегодно от 2005 година насам. На откриването присъстваха Антон Шиков, председател на Общински съвет Ямбол, заместник-кметовете на община Ямбол Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 67

Реклама

vhs-2-dvd_125x125