Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт "Дианополис" открива новия творчески сезон в неделя

"Дианополис" открива новия творчески сезон в неделя

01-hendelКамерен оркестър „Дианополис“ открива новия творчески сезон с концерт в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ на 3 октомври, неделя, от 11.00 часа. Гост-диригент ще бъде Драгомир Йосифов, солист – Мария Славова (орган). В програмата на матинето са включени „Дивертименто в ре мажор“ от Волфганг Амадеус Моцарт, „Концерт за орган и оркестър“ от Георг Фридрих Хендел и „Концерт за струнен оркестър“ от Лазар Николов.
Драгомир Йосифов (1966 г.) е композитор, диригент и музиколог. Завършил е Националната музикална академия в София, където учи дирижиране при Васил Арнаудов и Димитър Манолов и композиция при Лазар Николов и Божидар Спасов. През 2003 година получава наградата за най-добър диригент на хоровия конкурс в Гориция, Италия.
Обучавал се е също и при композитори като Анатол Виеру, Паул-Хайнц Дитрих и Фридрих Голдман. Работил е като диригент на Смесения хор „Проф. Васил Арнаудов“ в Русе и като главен диригент на Смесения хор на Българското национално радио. Драгомир Йосифов е основател и ръководител на Камерния ансамбъл „Музика Нова“ в София.   
Негови композиции са  представяни на множество фестивали (Musikprotokoll, Wien Modern, Moscow Autumn, eYOUrope together в Есен, WDR European New Music Ensembles -Битом, Полша, Velvet curtain в Лвов) и изпълнявани от ансамбли от класата на Еnsemble recherché - Фрайбург, Agon orchestra – Прага, Moscow ensemble for new music, FACE|Contemporary Виена, PhO – Гера, Филхармонията на Баден-Баден и др.
В настоящия момент Йосифов е диригент в Държавна опера – Пловдив.
Мария Славова е концертиращ органист, пианист, корепетитор, музикален педагог и преподавател по пиано. Завършила е АМТИИ - Пловдив. Специализирала е орган при проф. Нева Кръстева. Участвала е в майсторски класове по орган на професорите Карин де Пастел и Рудолф Юнгвирт-Австрия, Кристоф Богон и Мартин Бьокер-Германия, Саймън Хардън- Великобритания, Ернст Вали -Австрия и др. 
В кариерата ѝ има реализирани многобройни самостоятелни органови рецитали, както и участия в съвместни концерти със световноизвестни музиканти. Мария Славова е свирила нееднократно на органа в ямболската зала „Съвременност“.
Билетите са вече в продажба на касата в Културно-информационен център „Безистен“.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario