Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт "Икар" за Ямболския Куклен театър!

"Икар" за Ямболския Куклен театър!

01-ecarДържавен куклен театър „Георги Митев – Жоро“ – Ямбол получи голямо признание на 48-ото издание на Националните награди за сценични изкуства „Икар“ на Съюза на артистите в България. Отличията бяха раздадени на 27 март – Световния ден на театъра, на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“.
„Пипи Дългото чорапче“ на ямболския куклен театър грабна „Икар“ в категорията „Куклен спектакъл“ и наградата на публиката за най-добър куклен спектакъл.
Режисьор на постановката е Анна-Валерия Гостанян, сценографията е дело на Наталия Гочева, музиката е композирана от Пламен Петков. В спектакъла участват Ния Янакиева, Цветелина Николова, Любомир Желев и Христо Петев.
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.
„Голяма радост и изключително признание за нашия театър и за нашия град. Искам да благодаря на всички – на Съюза на артистите, на Христо Мутафчиев, на уважаемата публика, на колегите. Тази награда идва за първи път при нас, въпреки че и преди сме били номинирани. Това постижение налага оттук нататък да работим още по-усилено, защото сме и в навечерието на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“, каза Елена Дойчева, директор на театъра.
През 2006 година Държавен куклен театър „Георги Митев-Жоро“ – Ямбол беше номиниран за наградата „Икар“ за спектакъла „Цветове“, а на следващата година – за „Спящата красавица“.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario