Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт Камерен оркестър "Дианополис" открива новия творчески сезон

Камерен оркестър "Дианополис" открива новия творчески сезон

01 1dianopol CopyКамерен оркестър "Дианополис" с художествен ръководител Красимира Султанова кани своите почитатели и всички приятели на класическата музика от града и региона на първия си концерт от новия 56-и творчески сезон на формацията. Музикалното матине е на 16 септември от 11:00 часа в зала „Съвременност“ на Безистена. Програмата предизвиква внимание с две премиерни за града интерпретации. Това са Концерт № 2 за валдхорна и оркестър от Волфганг Амадеус Моцарт и концертната пиеса "Отнесени от вятъра" на българския композитор и музиколог Димитър Христов, чиято 90-та годишнина отбелязваме през тази година. В концерта ще звучат и произведения, които са част от постоянния репертоар на „Дианополис“ – класическата Сюита "От времето на Холберг" на Едвард Григ, пиеси от Ян Сибелиус и Концерт в ре минор от Йохан Себастиан Бах, които винаги привличат със своята непреходна красота.  
Зад диригентския пулт  застава младият американски диригент Джон Лидфорс, отличен в международния конкурс "Артур Никиш". Своето солистично майсторство ще покажат известната българска пианистка и педагог с международно признание Десислава Щерева, както и младата надежда на българската школа във валдхорната Виктор Теодосиев, чието име все по-често се появява по концертните афиши. 
Концертът е на 16 септември (събота) в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистен“. Началото е в 11.00 часа. rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario