Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона ГПЧЕ "В.Карагьозов"
ГПЧЕ "Васил Карагьозов"

GP4E-logo-nadpis

Гимназия с преподаване на чужди езици “Васил Карагьозов” – гр.Ямбол

Член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и
изпитна база на Кеймбридж

ОБЯВЯВА

Прием за учебната 2011/2012 година:

След завършен VІІ клас – 3 паралелки,

профил Чуждоезиков: Английски език,
втори чужд език по избор (немски, френски, руски език)

Тел. за контакти: 046/66 10 40;66 10 39; 0894450150

Училище за победители! 

Бъди един от нас!

gpche-1

gpche-3

 

 

 

 

 

 


gpche-kompkabineti

Дори и напредналите в компютърните технологии тийнейджъри ще бъдат приятно изненадани от модерната база в ГПЧЕ. Със своите съвременно оборудвани компютърни кабинети и зали за презентации, с перфектно обучените преподаватели, училището дава възможност на всеки ученик да влезе в чудния свят на компютрите по най-добрия начин – със съвременни компютърни конфигурации и нов софтуер.
Залите за презентации пък превръщат обучението в наистина интересно, както и дават възможности на учениците да докажат себе си пред публика, а и да се учат да подготвят добра презентация по определена тема.


gpche-bibloioteka

Гимназията разполага с богата училищна библиотека, в която всеки ученик абсолютно безплатно може да ползва необходимата му учебна или художествена литература. Библиотечният фонд се състои от над 50 000 заглавия, голяма част от които – прозведения на английски, френски, немски и руски език, както и многоезични речници и речници.

 

 

  


gpche-studio

Журналистиката е особено привлекателна за младите хора. И макар че повечето от тях само въздишат по лицата от новинарските емисии, в нашата гимназия тийнейджърите имат уникалния шанс да направят първи стъпки в тази вълнуваща професия, да снимат и монтират кадри, да пишат своите първи статии за вестници и сайтове. Това е възможно в клуба по журналистика в ГПЧЕ, ръководен от преподавателката по Български език и литература Росица Бакалова. Под нейно ръководство бъдещите репортери подготвят и телевизонното предаване „Тетрадка по всичко".

gpche-baseinУчилището разполага с голям и добре отоплен закрит басейн , който отговаря на всички хигиенни изисквания. Басейнът предлага не само чиста вода и чудесни условия за плуване, но и напълно достъпни курсове по плуване за начинаещи. За безопасността на децата се грижи квалифициран спасител.

 

 

 

Успехи и на сцената, и в науката

Сряда, 13 Април 2011г. 08:30ч.

gpche-fest-varnaСъс специалната награда на публиката се завърнаха младите театрали от ГПЧЕ, които играха на сцената на 18-тия Международен франкофонски театрален фестивал за ученически театри, който се проведе във Варна. Актьорите от трупа „Мания" на ямболската гимназия впечатлиха журито с блестящата интерпретация на средновековния фарс „Жененият любовник" и грабнаха сърцата на публиката с перфектния си френски. В арт събитието участваха 16 ученически трупи от цялата страна и 5 състава от чужбина. Миналата година на сцената на фестивала „Мания" спечели Бронзова маска.
Учениците от ГПЧЕ „Васил Карагьозов" се представиха отлично и на друг фронт – научния – на Националното математическо състезание в Ловеч деветокласничката Теодора Доненчева е на 5 място , а Георги Събев от 12 клас зае 9-то място. Второто място пък в Националното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е отново за ученичка на езикова гимназия – Кристияна Атанасова.
 
 

Силен старт за възпитаници на Езиковата гимназия

Вторник, 08 Февруари 2011г. 09:40ч.

Стипендия от 1000 лева, а и повече самочувствие спечелиха след участието си в националния конкурс „Силен старт” две възпитанички на ямболската езикова гимназия. Единадесетокласничките Нели Митева и Станислава Енчева впечатлиха журито с есета на тема „Изгони скуката от училище”, в което вложиха идеите си за по-забавно прекарване в училище. Конкурсът се организира от Пощенска банка и неправителствени организации, а интересът към него от ученици от цялата страна беше огромен.  Освен заслужения  паричен бонус, най-добрите есеисти от цялата страна, между които и нашите две момичета, ще напишат заедно първия учебник, създаден от ученици. Той ще бъде връчен на министъра на образованието, младежта и науката, а в него младите автори ще вложат идеите си за подобряване на качеството на образование, както и свежи идеи за промени в образователната система.

 
 

Страница 10 от 11