Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона ГПЧЕ "В.Карагьозов"
ГПЧЕ "Васил Карагьозов"

GP4E-logo-nadpis

Гимназия с преподаване на чужди езици “Васил Карагьозов” – гр.Ямбол

Член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и
изпитна база на Кеймбридж

ОБЯВЯВА

Прием за учебната 2011/2012 година:

След завършен VІІ клас – 3 паралелки,

профил Чуждоезиков: Английски език,
втори чужд език по избор (немски, френски, руски език)

Тел. за контакти: 046/66 10 40;66 10 39; 0894450150

Училище за победители! 

Бъди един от нас!

gpche-1

gpche-3

 

 

 

 

 

 


gpche-kompkabineti

Дори и напредналите в компютърните технологии тийнейджъри ще бъдат приятно изненадани от модерната база в ГПЧЕ. Със своите съвременно оборудвани компютърни кабинети и зали за презентации, с перфектно обучените преподаватели, училището дава възможност на всеки ученик да влезе в чудния свят на компютрите по най-добрия начин – със съвременни компютърни конфигурации и нов софтуер.
Залите за презентации пък превръщат обучението в наистина интересно, както и дават възможности на учениците да докажат себе си пред публика, а и да се учат да подготвят добра презентация по определена тема.


gpche-bibloioteka

Гимназията разполага с богата училищна библиотека, в която всеки ученик абсолютно безплатно може да ползва необходимата му учебна или художествена литература. Библиотечният фонд се състои от над 50 000 заглавия, голяма част от които – прозведения на английски, френски, немски и руски език, както и многоезични речници и речници.

 

 

  


gpche-studio

Журналистиката е особено привлекателна за младите хора. И макар че повечето от тях само въздишат по лицата от новинарските емисии, в нашата гимназия тийнейджърите имат уникалния шанс да направят първи стъпки в тази вълнуваща професия, да снимат и монтират кадри, да пишат своите първи статии за вестници и сайтове. Това е възможно в клуба по журналистика в ГПЧЕ, ръководен от преподавателката по Български език и литература Росица Бакалова. Под нейно ръководство бъдещите репортери подготвят и телевизонното предаване „Тетрадка по всичко".

gpche-baseinУчилището разполага с голям и добре отоплен закрит басейн , който отговаря на всички хигиенни изисквания. Басейнът предлага не само чиста вода и чудесни условия за плуване, но и напълно достъпни курсове по плуване за начинаещи. За безопасността на децата се грижи квалифициран спасител.

 

 

 

Езиковата с успехи на няколко фронта

Сряда, 19 Януари 2011г. 12:55ч.

Деветокласничката Теодора Доненчева спечели безапелационно първо място на XIX-я Национален математически турнир „Иван Салабашев”, организиран от Съюза на математиците в България – Ямбол и образователния инспекторат. Теодора има и друг повод за гордост – отново първо място в математическия турнир „Черноризец Храбър”. В същия конкурс Радослав Кабаков от V клас на ГПЧЕ зае четвърто място.  Симона Караманолова от X клас, освен че е една от спортните надежди на България в леката атлетика и влезе в класацията „Успелите деца на България”, получи и първа награда за отличното си представяне в конкурса за стихотворение и есе на тема „Любовта не е привилегия. Всеки е достоен за нея!”. В това състезание друга ученичка от гимназията Марияна Иванова от ГПЧЕ получи поощрителна награда.  Дванадесетокласничката Анна Желязкова  пребори сериозната конкуренция  на над 100 френскоговорящи от цялата страна и ще се яви на третия и последен кръг на националното състезание  за превод на новела. Преводът от френски на български език обхваща текстове на съвременни френски автори и е организиран от Френския културен институт в България.  Седмокласничката Джени Пенчева получи диплом за отличното представяне в Националния конкурс за ученическо творчество на тема „Приносът на българския народ за победата над хитлерофашизма във Втората световна война”. Отличието е от Съюза на ветераните от войните. Успехите на учениците съвсем не са изненада за преподавателите им, а са поредното доказателство за високия професионализъм на педагозите в училището и добрата работа в клас.

 
 

Страница 11 от 11