Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона ГПЧЕ "В.Карагьозов"
ГПЧЕ "Васил Карагьозов"

GP4E-logo-nadpis

Гимназия с преподаване на чужди езици “Васил Карагьозов” – гр.Ямбол

Член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и
изпитна база на Кеймбридж

ОБЯВЯВА

Прием за учебната 2011/2012 година:

След завършен VІІ клас – 3 паралелки,

профил Чуждоезиков: Английски език,
втори чужд език по избор (немски, френски, руски език)

Тел. за контакти: 046/66 10 40;66 10 39; 0894450150

Училище за победители! 

Бъди един от нас!

gpche-1

gpche-3

 

 

 

 

 

 


gpche-kompkabineti

Дори и напредналите в компютърните технологии тийнейджъри ще бъдат приятно изненадани от модерната база в ГПЧЕ. Със своите съвременно оборудвани компютърни кабинети и зали за презентации, с перфектно обучените преподаватели, училището дава възможност на всеки ученик да влезе в чудния свят на компютрите по най-добрия начин – със съвременни компютърни конфигурации и нов софтуер.
Залите за презентации пък превръщат обучението в наистина интересно, както и дават възможности на учениците да докажат себе си пред публика, а и да се учат да подготвят добра презентация по определена тема.


gpche-bibloioteka

Гимназията разполага с богата училищна библиотека, в която всеки ученик абсолютно безплатно може да ползва необходимата му учебна или художествена литература. Библиотечният фонд се състои от над 50 000 заглавия, голяма част от които – прозведения на английски, френски, немски и руски език, както и многоезични речници и речници.

 

 

  


gpche-studio

Журналистиката е особено привлекателна за младите хора. И макар че повечето от тях само въздишат по лицата от новинарските емисии, в нашата гимназия тийнейджърите имат уникалния шанс да направят първи стъпки в тази вълнуваща професия, да снимат и монтират кадри, да пишат своите първи статии за вестници и сайтове. Това е възможно в клуба по журналистика в ГПЧЕ, ръководен от преподавателката по Български език и литература Росица Бакалова. Под нейно ръководство бъдещите репортери подготвят и телевизонното предаване „Тетрадка по всичко".

gpche-baseinУчилището разполага с голям и добре отоплен закрит басейн , който отговаря на всички хигиенни изисквания. Басейнът предлага не само чиста вода и чудесни условия за плуване, но и напълно достъпни курсове по плуване за начинаещи. За безопасността на децата се грижи квалифициран спасител.

 

 

 

Йоана Николова и Теодор Иванов - победители в националното състезание по английски език

Понеделник, 23 Април 2012г. 18:30ч.

nagradi-23-04-2012-3Най-голямото събитие в английския език за 2012 г. - конференцията на преподавателите по английски език "Кеймбридж ден 2012" - се състоя в Кемпински хотел Зографски в София на 21.04.2012 г. В събитието взеха участие над 600 преподаватели по английски език от София и страната.

Конференцията бе открита официално лично от негово превъзходителство г-н Джонатан Алън, посланика на Великобритания у нас. Представителите на Кеймбридж Юнивърсити прес, г-н Бен Ханефорд-Смит, Кеймбридж ИСОЛ, г-жа Дионисия Йоано и Британски съвет, г-н Питър Аштън приветстваха участниците в конференцията. Към директори, преподаватели и ученици поздрави отправиха също г-жа Милка Коджабашиева, директор на Дирекция "Квалификация и кариерно развитие" в Министерството на образованието, младежта и науката, както и г-жа Галина Лилова, старши експерт, и г-жа Ваня Кастрева, началник на РИО, София-град.nagradi-23-04-2012-2

Гост лектори на конференцията бяха г-н Гай Брукхарт, световно известен лектор на Кеймбридж Юнивърсити Прес, автор на редица учебни системи, сред които и учебника Complete, г-жа Олга Леондарис от Кеймбридж ИСОЛ, изпитния департамент към университета Кеймбридж, и г-н Ричард Чери от Британски съвет, София.

На конференцията бяха наградени лично от негово превъзходителство г-н Джонатан Алън учениците, победили в ежегодното национално състезание по английски език сред членовете на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Тази година в състезанието се включиха рекорден брой деца - 4144 ученика от 56 училища от цялата страна. Награди получиха и победителите в художествено-музикалното състезание от СОУ Васил Левски, Троян.

nagradi-23-04-2012-1 Негово превъзходителство г-н Джонатан Алън ,посланик на Кралство Великобритания у нас,връчи наградите на отличените ученици.Всеки един от наградените получи медал,учебна литература и ученическа чанта с логото на ПОНС.Сред победителите са и ученици на ГПЧЕ"В.Карагьозов" в ниво А2-Теодор Иванов 8а клас на 3-то място с преподавател г-жа Стефка Трифонова и Йоана Николова  от 9а клас заела 2-ро място в ниво B1 с преподавател г-жа Дарина Бумбарова.

 
 

Ралица Кузманова с максималните 200 т. на „Лингвистично кенгуру"

Понеделник, 23 Април 2012г. 12:40ч.

kenguru-2012За шести пореден път ГПЧЕ „Васил Карагьозов"-Ямбол беше домакин на първия кръг на международното състезание "Лингвистично кенгугу". То включва ученици от 3 до 12 клас, разделени в пет възрастови групи. Състезанието проверява възможностите на участниците на пет езика – английски, френски, немски, испански и руски.  Продължителността му е 75 минути, а форматът – тест, включващ 40 задачи. Повечето от въпросите имат занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически умения на съответния език, както и знания за историята, културното наследство и литературната традиция на дадената страна. Забавният и игрови елемент имат за цел да обогатят общата култура и да развият логическото мислене на участниците. В състезанието участваха ученици от ГПЧЕ "Васил Карагьозов", НУ "Професор Петър Нойков", ОУ "Николай Петрини", НУ"Св.Св. Кирил и Методий".
Победители в "Лнгвистичното кенгуру" са:

I група
I място Антъни Антонов Господинов 4 б клас 185 точки НУ "Проф.П.Нойков"
II място Дамян Калоян Михов 4 а клас 160 точки НУ "Проф.П.Нойков"
Петьо Миленов Иванов 4 а клас 160 точки НУ "Проф.П.Нойков"
III място Християн МИленов Вътев 3 а клас 155 точки ОУ "Н.Петрини"

II група
I място Дария Руменова Русева  6 б клас 180 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"
II място Христо Антонов Тончев 5 б клас 135 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"

III група
I място Ралица Георгиева Кузманова 8 а клас 200 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"
II място Явор НИколаев Гурманов 8 а клас 160 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"
III място Кристина Кръстева Василева 8 а клас 150 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"
Кристиян Мартинов Жеков 8 б клас 150 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"

Отличените ученици бяха наградени от директора на ГПЧЕ "В.Карагьозов", а всички останали получиха грамоти за участието си.
Националният кръг ще се проведе на 9 юни в град София от 11 часа. До него се допускат първите пет участници с най-висок резултат, постигнат за страната, по всеки език и във всяка възрастова група. Най-добре представилите се ще бъдат поканени на официална церемония по награждаване, на която ще бъдат връчени грамоти и предметни награди. Международното състезание се организира от Фондация "Млада България".
 
 

Страница 5 от 11