Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона ГПЧЕ "В.Карагьозов"
ГПЧЕ "Васил Карагьозов"

GP4E-logo-nadpis

Гимназия с преподаване на чужди езици “Васил Карагьозов” – гр.Ямбол

Член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и
изпитна база на Кеймбридж

ОБЯВЯВА

Прием за учебната 2011/2012 година:

След завършен VІІ клас – 3 паралелки,

профил Чуждоезиков: Английски език,
втори чужд език по избор (немски, френски, руски език)

Тел. за контакти: 046/66 10 40;66 10 39; 0894450150

Училище за победители! 

Бъди един от нас!

gpche-1

gpche-3

 

 

 

 

 

 


gpche-kompkabineti

Дори и напредналите в компютърните технологии тийнейджъри ще бъдат приятно изненадани от модерната база в ГПЧЕ. Със своите съвременно оборудвани компютърни кабинети и зали за презентации, с перфектно обучените преподаватели, училището дава възможност на всеки ученик да влезе в чудния свят на компютрите по най-добрия начин – със съвременни компютърни конфигурации и нов софтуер.
Залите за презентации пък превръщат обучението в наистина интересно, както и дават възможности на учениците да докажат себе си пред публика, а и да се учат да подготвят добра презентация по определена тема.


gpche-bibloioteka

Гимназията разполага с богата училищна библиотека, в която всеки ученик абсолютно безплатно може да ползва необходимата му учебна или художествена литература. Библиотечният фонд се състои от над 50 000 заглавия, голяма част от които – прозведения на английски, френски, немски и руски език, както и многоезични речници и речници.

 

 

  


gpche-studio

Журналистиката е особено привлекателна за младите хора. И макар че повечето от тях само въздишат по лицата от новинарските емисии, в нашата гимназия тийнейджърите имат уникалния шанс да направят първи стъпки в тази вълнуваща професия, да снимат и монтират кадри, да пишат своите първи статии за вестници и сайтове. Това е възможно в клуба по журналистика в ГПЧЕ, ръководен от преподавателката по Български език и литература Росица Бакалова. Под нейно ръководство бъдещите репортери подготвят и телевизонното предаване „Тетрадка по всичко".

gpche-baseinУчилището разполага с голям и добре отоплен закрит басейн , който отговаря на всички хигиенни изисквания. Басейнът предлага не само чиста вода и чудесни условия за плуване, но и напълно достъпни курсове по плуване за начинаещи. За безопасността на децата се грижи квалифициран спасител.

 

 

 

Езикова гимназия се включи в Spelling Bee

Сряда, 28 Март 2012г. 09:17ч.

P3270051Денис Валериева Гюнкина от 5а клас се класира на първо място в училищното Spelling Bee състезание на ГПЧЕ „Васил Карагьозов” - Ямбол, което се проведе на 27март 2012г.. В надпреварата участваха 26ученици от V – VІІ клас , които се състезаваха в два кръга. На финала Денис Гюнкина победи Стефани Минкова от 6а клас. Нашето училище участва във  второто национално състезание по правопис на английски език  - Bulgarian National English Spelling Bee. Целта на състезанието е да повиши знанието и запали любовта на учениците към английския език, като се учи по забавен и нетрадиционен начин. Състезанието се организира и проведе от учителите по английски език Евгения Начева, Веселина Митрева и Диана Иванова.

За титлата Spelling Bee шампион на България за 2012 година в трите етапа на състезанието ще се състезават над 4500 ученика на възраст между 9-14 години от 200 училища от цялата страна. Първият – училищен етап - започна от 23 март и ще продължи до 30 март. За него участниците учат правописа на над 400 думи на английски език. Само един победител от училище ще продължи в надпреварата във втория етап, който ще се състои на 28 април и включва регионални квалификации в градовете София, Пловдив, Велико Търново,  Варна,  Враца, Благоевград, Смолян, Хасково, Бургас  и Разград.  Двадесетте финалиста ще премерят сили на 12 май в гр. София. Победител ще стане само един.

Състезанието се организира от Център за приобщаващо образование и Корпус на мира в България с подкрепата на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката и Американското посолство.

P3270056Развитието на състезанието може да се следи на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/ Bulgarian National English Spelling Bee.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling)- произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието се провежда за първи път в САЩ през 1925 г. Интересът към него нараства с всяка изминала година. През 2011 г. над 11 милиона американски ученици са взели участие. Освен в САЩ състезания по правопис се провеждат и в много други страни по света.

В България състезането се проведе за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. В първото национално състезание Spelling Bee взеха участие над 1000 ученика от 60 училища в 50 населени места в страната. Победител и първи Spelling Bee шампион стана тринадесетгодишният Александър Емил Александров от СОУ „Д-р Петър Берон”, гр. Костинброд. Голямата награда му беше връчена от американския посланик Н.П. Джеймс Уорлик.

Ямболската езикова гимназия  участва в надпреварата за втора година. Успех на Денис Гюнкина на следващия кръг.

 
 

Концерт на ГПЧЕ – за свята и благодатна Коледа

Понеделник, 26 Декември 2011г. 12:10ч.

gp4e-koncertПод мотото „Подай ръка-спаси живот !" , ГПЧЕ „Васил Карагьозов" проведе традиционния си благотворителен коледен концерт, организиран от Ученическия съвет в училището. Той премина с много песни и танци на младите таланти от гимназията. Тийновете изпълниха някой от най-популярните парчета в топ 20 на музикалните класации, като някои от тях бяха съпроводени с акомпанимент на акустична китара.
Дори най-малките ученици на гимназията се квлючиха впечталяващо в програмата с танц върху популярна джаз песен. Разбира се, на сцената имаше най-разнообразни изпълнения като народни танци и кратки скечове, свързани с наближаващия празник.
Както и средствата събрани на ретробала на гимназията, парите от билетитъе за коледния концерт и саморъчно изработените от учнеиците красиви картички, са предназначени з акампанията на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот". За пореден път възпитаниците на гимназията доказаха не само, че са талантливи, но и ангажирани с проблемите на нуждаещите се техни връстници в беда.
 
 

Страница 6 от 11